HABERLER>SPOR
30 Ağustos 2016 Salı - 19:12

Ve söz Terim'de: Hata benim üzerimden Türk halkına...

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim açıklama yaptı. Terim, "Hata benim üzerimden Türk halkına yapılmıştır. Özür makamı ben değilim, Türk halkıdır" dedi.

Ve söz Terim de: Hata benim üzerimden Türk halkına...

Fatih Terim'in açıklamalarından satır başları;

Dünya Kupası'na başlamadan önce önemli bir turnuvayı geride bıraktık. Enes Ünal'ın konuşmaları çok hoşuma gitti. İlk defa onunla buradayız. Gayet güzel cevapler verdi. 

En son basın toplantısından bu yana, takvim olarak bir araya gelemedik. Manevi olarak iyi geçtiği söylenemez. Geçen sürede neler olduğunun muhasebesini yapma şansını bulduk. Hepimiz yaşadıklarımızı ve hatta yaşamadıklarımızı masaya yatırdık. Muhasebesini yaptık. Konuşulacak çok şey var elbette.
Konuşacak çok şey var. Artık dünya kupasını konuşacağız ama kısaca merak ettiğiniz birkaç konunun üzerinde durmak istiyorum. Siz zaten soracaksınız. Ben biraz anlatıp tezgah yapayım olayları. Siz oradan sorun soruları.

Milli takım, Türk halkını da temsil eden, sadece kazanmak için değil, mücadele etmek için sahaya çıkan bir yapı olmalıdır.

Oyuncuların, taşıdığı Milli formanın sorumluluklarını hem sahada hem saha dışında hissetmesi gerekir. Hepimizden fazla değerli olan, göğsümüzdeki Ay-Yıldızdır

EURO 2016'ya katılmak çok önemli diye çok söyledim. Ancak ne ligdeki mücadele, ne de gruplardaki mücadele oraya yetmez. Biz teoride olağanüstü iyi şekilde hazırlandık.

İstediğimiz bu performansın pratiğie yansımasıydı. Ne yazık ki beklentilerin arkasında kaldık Hoşumuza giden bir tablo çıkmadı. Euro 2016'da yaşananları biliyorsunuz. Hatta bazılarınız benden çok daha iyi biliyorsunuz.

Bugün burada benden isimlerle ilgili açıklama yapmamı beklemeyin. Kişiler üzerinden açıklama yapmayacağım. Burada olan veya olmayan tüm oyuncularım üzerinde emeğim var. İyi niyetim var. Burada olmayan oyuncular hakkında konuşmayacağım.

Oyuncular bana değil ay yıldızlı formaya hizmet ediyor. Ben sorunu çözerim veya aksiyon alırım. Beni tanıyorsunuz. İnsanlar gelişir ama değişmez. 

Ben bu geminin kaptanıyım. Ben kaptan olarak hiçbir tayfamı seyir esnasında fırtına çıkmasına rağmen denize atmadım. 2 seçeneğim vardı. Ya denize atacaktım ya limana sağ sağlim yanaşacaktım. Ben gemiyi sağ sağlim limana yanaştırdığımı düşünüyorum.

EURO 2016'nın sorumlusunun en başta kendim olduğunu söyleyerek tüm halkımızdan özür dilemiştim. Bireysel olarak gerekeni yaptım. En üst seviyedeki yetkili ile 2016'nın düşüncelerini açıkladım ve sorumluluğu yerine getirdim. Sayın başkana söyledim ve gereğini yaptım. Başkan ile yaptığımız görüşme sonrasında sorumluluklara devam etmeye karar verdik.

Başkanla görüşüp Dünya Kupası için planlamalarımızı devam ettirme kararı aldık. Çalışmalarımızı bu yönde yaptık, yapıyoruz. Benim kimseyle kişisel problemim yok. Hata benim üzerimden Türk halkına yapılmıştır. Özür makamı ben değilim, Türk halkıdır.
Milli takımın kapısı, kendini bu formayı taşıma şerefine hazır ve istekli olan her oyuncuya açıktır.  

(İstifa sorusu) Baş sorumlu ben gösterildim. Çok net! Gereği neyse onu yaptım. Bana yakışanı yaptım.
Dünya Kupası ve Avrupa Kupası'nda olan Milli Takım başarı elde etmiştir. 13 maç mağlup olmayan milli takımınız vardı. Bununla gurur duyun.

Bir başlarsam kimi almadıysam hepsini izah etmem lazım. Ben onları takip ediyorum. Herkesin sebebi aynı değil. Kendine göre sebepleri var.

Niye kadroya alınmadıklarını siz de iyi biliyorsunuz. Bu isimler zemin, zaman oluştuğunda yine hizmet verir. Arda'nın da başarılı olmasını isterim.  Kadrodan çıkarılan oyuncular, zamanı ve zemini oluştuğunda tekrar hizmet edeceklerdir. 

Neden almadığımı düşünün işte? Bu kadro herkese açık, bunun değerlerini ve ilkelerini sıraladım. Kişisel değil, ilkesel. Denir ya bazen kulüplerde, "Ben olduğum sürece kimse bu tesislere giremez" diye. Olur mu öyle şey, burası milli takım.

Teknik olarak daha hafif bir takım düşündüm. iki yıldır ağır maçlar yaptık ama Rusya olunca dostluğun önemi için karar verdik. Grubumuz zor. Grubumuzda her bay kalan takım, Rusya ile hazırlık maçı oynayacak. Dünya Kupası'nın ilk grupları sert değil ama daha zor. Sonuç ne olursa olsun burada olmak istiyoruz. Avrupa Şampiyonası ise katılmak kolay, ilk gruplar zor. Elemelerde İzlanda ve Hırvatistan var. Kardeş olduk artık onlarla.

Kişisel paylaşımlara karışmak bana yakışmaz. Ben gerçek dünyada yaşıyorum. Siz de sanaldan çıkıp gerçek dünyaya dönün.

 
AK Parti’de Delican tartışmalarına nokta koyan açıklama!
 
İzmir'de korkunç kaza: 2 ölü, 3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir derbisinde Göztepe mucizesi: 3-2
Sarı-kırmızılı takım Altınordu’yu uzatma dakikalarına geride girdiği maçta 3-2 yenmeyi başardı.
Milli Takım'da Oğuzhan'ın yerine Tolga
A Milli Futbol Takım'da, Beşiktaş'ın Konyaspor ile deplasmanda oynadığı ...
Hentbolcu kızlar Bornova’nın gururu oldu
Bornova Belediyespor Küçük Kız Hentbol Takımı Türkiye üçüncüsü oldu. Yeşil-beyazlı ...
 
GATA'nın yeni ismi değişti
Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına bağlanmasıyla Ankara'daki Gülhane ...
Altınordu’da milli gurur!
İzmir ekibinin yetiştirdiği ve bu sezon Bundesliga ve Süper Lig takımlarına ...
Eski ünlü futbolcu Gülen için klip çekmiş!
Eski Milli Futbolcu Arif Erdem'in, FETÖ elebaşı lideri Fetullah Gülen'in ...
 
İzmir'de derbi zamanı!
TFF 1. Lig'de mücadele eden iki İzmir temsilcisi Göztepe ile Altınordu, ...
Milli Takım'da şok: 6 çok önemli isim yok!
A Milli Futbol Takımı'nın Rusya ile oynayacağı hazırlık maçının ve Hırvatistan ...
UEFA Avrupa Ligi'nde Türk takımlarının rakipleri belli oldu
UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, Atiker Konyaspor ve Osmanlıspor'un rakipleri belli oldu.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva