HABERLER>SPOR
29 Haziran 2016 Çarşamba - 11:27

Ve proje ortaya çıktı: İşte yeni Alsancak Stadı

İhalesi bir ay içerisinde gerçekleştirilecek stat, zeminde aksı değiştirilmeden tamamen yenilenecek, ön bölümde de gelir getirici dükkanlar açılacak.

Ve proje ortaya çıktı: İşte yeni Alsancak Stadı

İZMİR – 2014 yılının Ağustos ayında deprem riski nedeniyle kapatılan Alsancak Stadı’nın ihalesi bir ay içerisinde gerçekleştirilecek.

Habertürk Egeli’den Abdullah Çelebi’nin haberine göre 15 bin kişi kapasiteli olacak yeni stadyumun 2 yıl içerisinde bitirilmesi planlanırken, zeminde aksı değiştirilmeden tamamen yenilenecek, ön bölümde de gelir getirici dükkanlar açılacak.

ZEMİN ETÜDÜ TAMAMLANDI
Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 20 Ağustos 2014’te kapatılan Alsancak Stadı’ndaki bekleyiş nihayet sona eriyor. 21 Temmuz 2015’te başlayan yıkım çalışmaları tamamlandıktan sonra zemin etüdü de yapılırken, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yeni stadyumun ihalesini bir ay içerisinde gerçekleştireceği belirtildi. Stadyumun kapasitesi de 15 bin kişiyi geçmeyecek.

ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN
Alsancak Stadı eski aksa göre yenilenecek, tribünlerin sahaya yakınlığı ile de bambaşka bir görünüme kavuşacak. Projesi hazırlanan yeni stadın karşılıklı iki tribünü de kapalı olacak. Uluslararası standartlara göre inşa edilecek stadın kale arkası bölümlerinde ise giriş çıkış kapıları ile ticari alanlar yer alacak.

KULÜPLERE KATKISI OLACAK
Stad çevresindeki kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanunu kapsamına giren binaların inşaattan etkilenmeyeceği ve bu konuda da gerekli tüm işlemlerin hazır olduğu belirtildi. 2 yıl içerisinde bitirilmesi planlanan Alsancak Stadı’nın zemini de komple yenilenecek. Ayrıca stad çevresine kulüplere de katkı sağlayabilecek gelir getirici dükkanlar yapılacak. (HT Egeli)

 
İstanbul saldırısında kahreden haber: Can kaybı sayısı…
 
E.Ü.’de deney hayvanı merkezi: Eziyet mi araştırma mı?
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atilla yilmaz 5 Haziran 2017 Pazartesi 04:07

Izmir Atatürk Stadyumu bir kapali türünü eski bakimsiz görüntüsü ile artik çağın gerisinde kaldi istanbul Ankara bursa gibi şehirlerin muhteşem arena statyum larina bakarsan izmir gibi büyük bir şehire yakışmıyor izmir Atatürk Stadyumu nun yerine yeni stadyum arena yapılması lazım

Yorumu oyla      11      5  
faik 30 Haziran 2016 Perşembe 10:17

inşallah sözlerinde dururlar

Yorumu oyla      12      5  
TC misafir 30 Haziran 2016 Perşembe 00:00

2 Tribün mü? Şaka herhalde?

Yorumu oyla      11      6  
29 Haziran 2016 Çarşamba 15:04

Uzundere'de Fuar İzmir karşısına yapılacak 35 bin kişilik bir Göztepe Stadı için; Üçyol dan başlayan, Eski İzmir Caddesi'ni takip eden, Uzundere Kentsel Dönüşüm Bölgesi'nden geçen, stat ve Fuar İzmir'e uzanan yaklaşık 7,5 km' lik bir metro hattı ile Uzundere kentsel dönüşümünü rahat yaparsın, stat kapasite açısından mükemmel olur, Karabağlar'ın ulaşım sorunu metro ile rahatlamış olur ve Fuar İzmir'e metro ile ulaşım sağlanmış olur. Yapacaksanız böyle kapsamlı projeler yapın.

Yorumu oyla      11      6  
Av.Şehrazat Mercan 29 Haziran 2016 Çarşamba 14:57

Stadın olduğu parsel ve yanındaki fakülte arazisi, 2012 de yapılan bir sözleşme ile TOKİ ye devredilmiştir. Buradan anlaşılan, sahayı kırpıp, birazına stad yapmışlar. Ama kalanı için bir açıklama yapılır mı? Anlaşılan bekleyip göreceğiz.

Yorumu oyla      11      6  
29 Haziran 2016 Çarşamba 13:18

Bu mükemmel(!) proje açıklananı aylar oldu. Koskoca İzmir'e layık görülen stada bak! 2 tribünlü stat mı kaldı ? Karşıyaka Stadı da 3 tribünlü olacak. 4.tribün loca ağırlıklı duvar gibi bir tribün olacak. Alsancak'a 4 tribünlü 20 bin kişilik bir stat yapılmalıydı. Koskoca şehrin stat sorunu çözülmediği gibi yapılacak projeler de çok kötü ve yetersiz. Karşıyaka ' ya 15 bin kişilik stat gelecek açısından son derece yetersiz bir stattır. Göztepe içinde yapılacak 17-18 bin kişilik stat gelecek açısından yetersizdir. Altında otoparkı olacak, mağaza olacak , şu olacak bu olacak diye birileri kendini avutuyor da butik statlar ile nasıl bir başarı bekliyorlar ? Bugün FB-GS-BJK-TRABZON-BURSA gibi takımlar 40-50 bin kişiye oynarken Türkiye' nin 3. büyük şehrinin takımları niye butik statlara mahkum kalsınlar ? Göztepe için Gürsel Aksel konum olarak güzel bir yer , hatta en doğru yer ama yer dar ve kapasite düşük olduğu için buraya stat yapılmamalıdır. Alternatif yer çoktur. ● En başta bugün atıl durumda olan Atatürk Stadı yıkılıp 35 bin kişilik milli takımın ve Göztepe'nin kullanacağı bir stat yapılabilir. İstenirse yapılır. 45 milyar vergi veren bir şehre 150-200 milyonu bir stat için çok görmemeleri gerekiyor. Ankara-İstanbul'a milyarlık metro projeleri yapılıyor. ● Uzundere' ye 35 bin kişilik bir stat yapılabilir. Uzundere projesi kapsamlı bir proje olacaktır. Kentsel dönüşüm , raylı sistem , oteller, AVM'ler ve Fuar İzmir ile cazibe merkezi haline getirebilir. Uzundere kentsel dönüşüm projesinin yapılan 2 ihalesine giren olmadı. Bu bölgede stat olsa , AVM'ler olsa, metro ya da tramvay olsa ihaleye giren çok olur. Biraz büyük düşünmek lazım. Sahile bisiklet yolu yapmak ile iş bitmiyor. Vizyon projeler lazım. Bakanlık ucuza stat yapayım belki oy gelir derdinde de kulüplerin geleceklerini yok etmeyelim. Mahalle arası butik statlar yapıldığı andan itibaren 30 yıl buralar kullanılacak.

Yorumu oyla      11      6  
muhalif 29 Haziran 2016 Çarşamba 11:48

Alsancak stadı projelendirilirken karşılıklı iki tribün değil, 4 tribünlü olarak tasarlansaydı.şehitler caddesi tarafı tünel geçiş olabilirdi.

Yorumu oyla      11      6  
Engin Yılmaz 29 Haziran 2016 Çarşamba 11:34

İzmire layık gördükleri 14 binlik stad yazıklar olsun.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pınar Karşıyaka’da Markovic dönemi
Spor Toto Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka, Nenad Markovic'le 1 yılı ...
Göztepe Galatasaraylı Emre Can’la imzaladı
PTT 1'inci Lig'i takımı Göztepe, dış transferde anlaşma sağladığı Galatasaraylı ...
Karşıyaka’nın borçları için belediye de devrede!
Tarihinin en ağır borç yüküyle 2'nci Lig'e düşen Karşıyaka'da geçen hafta ...
 
Ve Karşıyaka’da bir devir kapandı: Sarıca’nın vedası!
İzmir ekibinin başantrenörü Sarıca, görevinden ayrıldığını açıkladı. Sarıca, ...
Karşıyakalı hentbolcular Türkiye şampiyonu!
Karşıyaka Belediyesi, alternatif spor branşlarına verdiği önemin meyvelerini ...
Karşıyaka'da gözler Akpınar'da
İkinci Lig'e düşen transfer yasaklısı Karşıyaka'da geçen hafta kulübe ...
 
Çeşme-Sakız arası dostluk için yüzecekler
Yüzücü Seda Noyan Kansuk'un da aralarında yer aldığı 4 kişilik ekip, 1 ...
Göztepe 3 isimle yollarını ayırdı
PTT 1'inci Lig'de yeni sezona iddialı hazırlanan Göztepe iç transferde ...
Altınordu Richards’ın peşinde!
PTT 1'inci Lig takımlarından Altınordu İsveç 2'nci Lig takımlarından Norrby'de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva