HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Şubat 2017 Perşembe - 11:14

Ve onay geldi: Ürkmez Marina yola çıkıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, referandum seçimleri öncesinde İzmir için kritik bir hamle yaptı. İzmir’in Seferihisar ilçesi yapılması planlanan Seferihisar Ürkmez Yat Limanı Projesi için hazırlanan ÇED raporuna Ankara’dan nihai onay geldi.

Ve onay geldi: Ürkmez Marina yola çıkıyor!

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ - Seferihisar’da Doğanbey Limanı’nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı 3. Bölge Müdürlüğü tarafından planlanan Seferihisar Ürkmez Yat Limanı Projesi için hazırlanan ve itirazlar üzerine ÇED raporu, İnceleme Değerlendirme Kurulu’nda (İDK) ele alındı. İDK tarafından yeterli bulunan raporun nihai olarak kabul edilmesinin ardından halkın görüşüne açıldı. Nihai rapor ile ilgili görüşler 10 günlük içinde İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yapılabilecek. Sürecin bitiminin ardından ihale süreci başlayacak.

NELERE İTİRAZ EDİLDİ, NELER YENİLENDİ? 
2013 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı 3. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan plan, itirazlar üzerine yeniden revize edilmişti. Bölgedeki sivil toplum örgütlerinin çeşitli nedenlerle projeye karşı çıkmıştı. İlk hazırlanan planda yerleşim alanlarına yakınlık, bazı evlerin yıkılacak olması ve projenin Lebedos Antik Kenti kentine etkisi üzerine yapılan itirazlar yerinde bulundu. Buna göre yat limanı bakanlık tarafından yapılan düzenleme ile denize yapılacak dolgu alanları üzerinde yapılacak.

Yine yapılan itirazlar doğrultusunda hazırlanan ÇED dosyasında kara kullanımı 24 bin metrekarelik alandan vazgeçildi ve 889 metrekareye indirildi. Projede deniz kullanımı da 234 bin metrekareden 211 bin metrekareye düşürüldü. İlk ÇED raporuna proje toplam 47 bin metrekare küçüldü. İtirazlar üzerine yapılan düzenlemede limana çeşitli boyutlar da 488 yat bağlama kapasiteli ve karadaki kışlayan kapasitesi 280 olmak üzere toplam 768 yat kapasiteli olması kararlaştırıldı.

YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ
Yap-İşlet-Devret modeli ile kurulması ve işletilmesi planlanan Seferihisar Ürkmez Yat Limanı’nın kara kullanım alanı 210 bin metrekarelik alanda olacak ve 2,88’e sabitlenen Euro kuru üzerinden 39 milyon 990 bin TL’ye mal olacak. İhale sürecinin ardından iki yılda tamamlanması hedeflenen projede işletme süresi 25 yıl olacak. Proje kapsamında 826 m boyunda ana, 183 m boyunda tali olmak üzere iki adet dalga kıran, 883 m boyunda yat bağlaması yapılacak rıhtım, toplamda 744 m uzunluğunda yüzer iskeleler, tekne park sahası (vinç rıhtımı, çekek yeri, bakım onarım atölyeleri), sosyal-idari tesisler, altyapı ve teknik birimler inşa edilecek. Projenin inşaat aşamasında 37 kişinin, işletme aşamasında ise limanın işletmeciliğinde çalışacak 100 kişi ile birlikte toplam 137 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

12 AY YAŞAYAN ŞEHİR OLACAK
Sakin şehir Seferihisar’da turizm planlanan proje ile 12 aya yayılması hedefleniyor.  Seferihisar-Ürkmez Yat Limanın tamamlanıp hizmete açılması ile yerli ve yabancı yatçıların uğrak yeri olacak. Yat limanı bünyesinde yer alacak olan yeme içme ünitesi, eğlence ve hobi alanları, spor tesisleri ile hizmet verilecek.

 
CHP İzmir’de bilişim zirvesi
 
Karşıyaka’da ‘yeşil’ seferberlik: 500 zeytin fidanı!
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET 11 Ekim 2018 Perşembe 14:50

Yapılmasını istemeyenler ürkmezin halkı değil ürkmezde yazlık evi olan ve 3 ay ürkmezde tatile gelen insanlar bu zamana kadar ürkmeze hiç bir faydası olmayan insanlar bu hizmetin devamını bekliyoruz

Yorumu oyla      9      5  
Hatice 1 Mayıs 2018 Salı 19:41

Yazıklar olsun güzelim doğayı korumak yerine mahvetmeyi tercih etmişler

Yorumu oyla      10      6  
Dilek karaçam 26 Şubat 2018 Pazartesi 11:21

Deniz kirlenecek sığacık yar limanı yeterli asla olmaması gerekir.. çok yazık

Yorumu oyla      10      7  
Volkan karabacaklar 28 Haziran 2017 Çarşamba 03:45

Haritada gösterilen yer lebedos antik kentinin yanında. Ayrıca bu bölgede halk plajı var ve insanlar burdan denize giriyor. Bu bölgede halkın yararına hizmet yapılıp daha fazla insanın kullanabileceği bir duzenleme peyzaj çalışması yapılacağı yerde 3-5 kişinin kullanacağı ve yandaş zengin edici bir şey yapılıyor. Halk için oroje üretin artık yeter. Ürkmeze yat limanı kazım değil.

Yorumu oyla      14      6  
Yildiz 1 Haziran 2017 Perşembe 10:32

Bence yat limani urkmeze yapilmamali.Bu guzel denizi pisletmeye hakkiniz yok.o isteyenlerde kendi cikarina gelenler konusuyor.Herkes cikari icin konusursa bu ulkenin vay haline.

Yorumu oyla      14      6  
Deniz Bakır 31 Mayıs 2017 Çarşamba 00:33

Zaten Sığacık''da marina var..Neden Ürkmez''ide kirletiyorlar?????

Yorumu oyla      13      6  
3 Mart 2017 Cuma 10:56

Sakin doğal ve temiz bir deniz olduğu için Ürkmeze yerleşmiştik.Arada geçen teknelerin atıklariyla bile kirlenirken ve hemen denizden çıkmamıza neden olurken şimdi bu tek lüksümüz de elimizden alınıyor sanırım.NEDEN..?Kim marina istedi?.Şimdi kimin için biz masum insanları harcıyorlar?Biz artık o denizi unutalım değil mi?Orda yaşayanlar insan değil mi? Onlara sorulamaz mıydı?.Amac marinaysa zaten dibimizde Sığacıkta var..Bizi boyle uzmeye ne gerek vardi..

Yorumu oyla      13      8  
2 Mart 2017 Perşembe 20:49

Sakin doğal ve temiz bir deniz olduğu için Ürkmeze yerleşmiştik.Arada geçen teknelerin atıklariyla bile kirlenirken ve hemen denizden çıkmamıza neden olurken şimdi bu tek lüksümüz de elimizden alınıyor sanırım.NEDEN..?Kim marina istedi?.Şimdi kimin için biz masum insanları harcıyorlar?Biz artık o denizi unutalım değil mi?Orda yaşayanlar insan değil mi? Onlara sorulamaz mıydı?.Amac marinaysa zaten dibimizde Sığacıkta var..Bizi boyle uzmeye ne gerek vardi..

Yorumu oyla      14      8  
26 Şubat 2017 Pazar 22:18

Oranın bir sakini olarak marine istemiyoruz lütfen güzelim denizi maf etmeyin

Yorumu oyla      15      10  
ali 26 Şubat 2017 Pazar 15:01

Ürkmez'in gelişimi açısından çok iyi hizmet devamını da bekliyoruz.Hem ticaret hemde emlak sektörü açısından güzel olucak civardaki esnafada faydası olmuş olur.

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Badem, Başbakan'a projelerini anlattı
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Ankara’da  Başbakan Binali Yıldırım’a ...
Çiğli'de el emeği eserler göz kamaştırıyor
Çiğli Belediyesi tarafından verilen görsel sanatlar kurslarında kursiyerlerin ...
Yemyeşil proje: Mavişehir’de yeni hayat!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent yaşamının yoğunluğundan kurtulup nefes ...
 
İzmir Metrosu'nda bakım zamanı!
İzmir’in göz bebeği raylı sistemde kapalı istasyonlardan başlamak üzere ...
Başkan Pekdaş: Uyuşturucu terörünün ilacı istihdam
Pekdaş, bölgede hızla artan uyuşturucu bağımlılığıyla ilgi vatandaşların ...
Bucalı kadınlara yurttaşlık eğitimi başlıyor
Kadınların siyasete katılımlarını artırmak için harekete geçen Buca Belediyesi, ...
 
İzmir ulaşımında dev adım: 2 büyük ihale tamam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ile Bornova’yı bağlayacak 7 kilometre ...
Karşıyaka'da küçük yüreklerden büyük dayanışma
“Saklama, Paylaş” kampanyasıyla çocuklar arasındaki dayanışma duygularını ...
Güzelbahçe'de kadınlar 'İzmir Marşı' ile spor yapıyor
Güzelbahçe’de belediyenin spor okullarına devam eden kadınlar son günlerde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva