HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ocak 2016 Cumartesi - 12:55

Ve o yol açıldı: Kocaoğlu’ndan stat tepkileri ve AVM iddialarına yanıt

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımın önemli arterlerinden biri olan Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'nı hizmete açtı. Törende konuşan Kocaoğlu stat eleştirilerine ve AVM iddialarına yanıt verdi.

Ve o yol açıldı: Kocaoğlu’ndan stat tepkileri ve AVM iddialarına yanıt

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Altınyol'dan Bornova ile Bayraklı ilçelerini birbirine bağlayacak olan Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı çalışmalarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımın önemli arterlerinden biri olan kavşağı hizmete açtı. Öngörülen süreden 3 ay önce tamamlanan kavşak, 31.5 milyon TL’ye mal oldu.




Bayraklı’daki törene Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir milletvekilleri Murat Bakan, Mustafa Balbay ile Özcan Purçu, Çanakkale'den gelen misafir ilçe belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, parti örgütü ve çok sayıda İzmirli katıldı.

Süreçte emeği geçen herkese teşekkür eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Olması gerekenin bugün açılışını yapıyoruz, bu kavşak sadece Bornova, Karşıyaka ve Bayraklı’ya değil, tüm İzmir trafiğine önemli katkıları olacak bir kavşaktır” dedi.

- BAŞKAN STAT KRİZİNDE İLK KEZ KONUŞTU... 

İZMİR TRAFİĞİ RAHATLAYACAK
Kavşağın İzmir’e ve özellikle Bornova ile Bayraklı’ya hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, trafik sıkıntısına dikkat çekerek, “İzmir’de diğer kentlerimizdeki kadar hissedilmese de önümüzdeki yıllarda trafik sorunun artacağı bir gerçek. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak birçok yol bulvar yaptık ama önemsediğimiz ve İzmir’i kurtaracak olan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ve Homeros Bulvarı dediğimiz yerdir. Hem Ankara asfaltına alternatiftir, hem Bornova’da kilitlenmiş olan Atatürk Caddesi’ne alternatiftir. Altınyol’dan çıkan sürücümüz 35 metre genişliğinde İzmir’de ilk defa yapılan bu caddeden hem çevre yoluyla hem de Manisa - İstanbul yoluyla buluşuyor. Bu kavşak Ankara asfaltına Kuzey’de alternatif yoldur. Bu proje 3 ay önce hizmete açılmıştır, yüklenici firmaya, çalışanlara ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kocaoğlu kamulaştırma çalışmalarının devam ettiği Dar Boğaz’ın da 2019’a kadar hizmete açılacağını söyledi.

KENTİN GELECEĞİNİ TIKAYACAK PROJELERE PRİM VERMEYİZ
Kocaoğlu stat tartışmalarına noktayı koydu. Kentin geleceğini tıkayacak projelere prim vermeyeceklerini söyleyen Kocaoğlu, “Biz kentimizi korumak, doğru iş yapmak, yarın dönülemeyecek ve 15-20 sene sonra hepimizin başına problem olacak kentin geleceğini tıkayacak olan projelere prim vermiyoruz. Biz Göztepe ve Karşıyaka’da yapılan statların yanlış olduğunu, alternatif yerlerde daha büyüklerinin hatta spor komplekslerinin yapılması gerektiğinin altını defalarca çizdik” ifadelerini kullandı. Taraftarın isteğine dikkat çeken Kocaoğlu, Karşıyaka ve Göztepe statlarının tahsisleriyle ilgili bilgiler vererek, “Alsancak Stadı için 4 bin metrekare arazimizi hiçbir maddi talep yapmadan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis ediyoruz. Karşıyaka Belediyesi’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin tapulu malıdır. Hazine malı değildir” dedi.

STAT BİZİM İŞİM OLMASA DA...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik spora ve spor altyapısına yönelik getirilen eleştirilere de yanıt veren Kocaoğlu şu şekilde konuştu: Halkapınar Kapalı Spor Salonu, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ödeneğiyle gerçekleştirmiş, yapıldığı tarihte 10 bin seyirci kapasitesi olan bir salondur. Büyükşehir Belediyesi yapmış, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne 49 yıllığına tahsis etmiştir. Karşıyaka Spor Salonu İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında tamamlanmış, Karşıyaka Belediyesi’ne teslim edilmiştir. Her beldeye kapalı spor salonu hedefiyle bütün beldelerimize kapalı spor salonları yapılmış; belde belediyelere, belde belediyeler kapatılınca ilçe belediyelere teslim edilmiştir. Toplam 24 tane kapalı spor salonu var. Aşık Veysel alanına buz salonu yaptık. İzmir şu an hem buz hokeyinde hem de artistik buz sporlarında başarıdan başarıya koşuyor. Okullara mahallelere verdiğimiz destekleri bir tarafa bırakıyorum. Bornova Belediye Başkanımızla stat yapıyoruz… ‘Yapamıyoruz şu karşı çıkıyor, bu karşı çıkıyor’ laflarına, Kamil Başkan'la başladığımız Olgun Başkan'la tamamladığımız stat cevaptır. Ayrıca Tire Belediye başkanımızla beraber 13 bin 500 kişilik yarımadanın bütün ihtiyacını karşılayan bir stat da yapıyoruz. Stat bizim işim olmamasına rağmen kentin ne ihtiyacı varsa oradayız ve yapmayı planlıyor, hayata geçiriyoruz.”

BELEDİYENİN AVM PLANLARI YAPTIĞI İDDİALARINA YANIT VERDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AVM planları yaptığına dair iddialara yanıt veren Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve mensup olduğu siyasi partinin AVM’lere bakışı herkes tarafından bilinmektedir. 2 dönem milletvekilliğimizi yapmış PM üyemiz Mehmet Ali Susam milletvekili olduğundan beri AVM yasası çıkmasın diye yoğun çaba sarf etti. O yasa çıkmadı, çıkmayacaktır. AVM projesi olarak kentin içinde yapılan bütün projelerin planları ya 1999’dan önce ya da Ankara’da Çevre Şehircilik Bakanlığı gibi plan yetkisi olan kurumlar tarafından yapılmıştır. Bunun böyle bilinmesinde fayda var” dedi.

‘İYİ Kİ İZMİR’DE HALK OTOBÜSÜ YOK’ DİYORLAR
Kocaoğlu ulaşımla ilgili uygulamayla ilgili olarak, “Biz bütün sınır büyümesi gerçekleştiğinde toplu ulaşım kooperatiflerine, dolmuşlara bir yol haritası belirleyelim bu mesleği yapan vatandaşlarımızın ekmeğiyle oynamayalım diye senelerdir uğraşıyoruz. Bugün hem bizim hem de vatandaşlarımızın kazançları düştü. Halk otobüslerine ayda bin TL teşvik veriliyor. İzmir’de halk otobüsü yok. Ankara ve İstanbul’da görüştüğümüz belediyeler iyi ki halk otobüsünüz yok biz burada perişanız diyor. Bu uygulamanın belediye otobüslerinin, belediye şirketlerinin dolmuşlarını da kapsayacak şekilde ve araba başı değil, taşıdığı yolcuya göre bir sisteme bağlanması gerekmektedir. Araba başına verilecek paranın geçerliliği yoktur. Suyu taşıyanla testiyi kıran bir olacaktır. Hem vatandaşlarımızın hem bu mesleği yapanların hem de belediyemizin zarar görmemesi için acilen bu yasanın düzeltilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

YERELDE KALKINMAYA TAM GAZ!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını atırarak devam edeceğini söyleyen Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi kentini kalkındırmak, yüceltmek için kent insanını mutlu etmek, gelir düzeyini artırmak için her gün proje üretmekte ve gerçekleştirmektedir. Tarımdan hayvancılığa, turizmden hizmete, ticarete sağlığa, sanayiye verilen desteklerle beraber kentin top yekün kalkınmasını, yerelde kalkınmayı Türkiye’nin gündemine getirip 12 yıldır kararlı ve istikrarlı bir şekilde kentimizi kalkındırmaya çalışıyoruz. Paylaştığım gibi, hedefimiz Türkiye’nin değil dünyanın en hızlı büyüyen kentleri arasında ilk sıralara çıkmaktadır. Hepsini gerçekleştirecek finans yapısına ve güce sahibiz. Belediyemiz kentine ve kentlisine laik olmak için. Hormonlu büyüme değil, sağlıklı büyümeyi gerçekleştirmek için, rant değil kentin geleceği için, arsalar alındıktan sonra imar değişiklikleri yaparak yoğunluk artırarak değil, doğru planlayarak kentimizi kalkındırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

İZMİR, ANKARA’NIN 11, İSTANBUL’UN 2 KATI ARITMA YAPIYOR
TÜİK’in 2014 yılı arıtma verilerini paylaşan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’un 2, Ankara’nın 11 katı artıma yaptığının altını çizerek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi 34, Ankara Büyükşehir Belediyesi 6 litre arıtma yaparken, İzmir Büyükşehir Belediyesi kişi başına günlük 69 litre arıtma yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ankara Belediyesi’nden tam 11 kat daha temiz bir çevre daha temiz su toprak için yatırım yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden de 2 kat. Çevreye yatırım yapmazsanız geleceğinizi kurtaramazsınız. Gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakamazsınız” diye konuştu.

BARIŞ OLMADIĞI SÜRECE BU YAPTIKLARIMIZIN KIYMETİ YOK
Sözlerini barış temennisi ile tamamlayan Kocaoğlu şu şekilde konuştu: “Bunlar geç de olsa olur. Bizim şu an da huzura, birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Ülkemizde terör, iç kavga ve komşularımızdaki problemler devam ettiği sürece, huzurumuz olmadığı sürece bu yaptıklarımızın hiçbir kıymeti yok. Biz birlikte olmak durumundayız. Her toplantıda söylüyorum, barışı başka devletler kurmayacak, barışı siyasi iktidarlar kurmayacak. Kalıcı barışı, gerçek barışı tüm 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kuracak. O zaman barış, huzur tesis edilecek.”

ADNAN KAHVECİ KAVŞAĞI AYRINTILARI
Proje kapsamında, Smyrna Meydanı'ndan Anadolu Caddesi'ne kadar bağlantıyı sağlayan mevcut Bayraklı Adnan Kahveci Kavşağı'nın demiryolu geçişinden sonraki bölümü yenilenerek köprülerle Altınyol'a kadar uzatıldı. Böylece Altınyol bağlantısıyla Konak ve Karşıyaka yönünden gelen araçlar Nur Sultan Nazarbayev Bulvarı, Smyrna Meydanı, Manas Bulvarı ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nin tümünü aşıp Bornova ve Manisa yoluna kadar ulaşabilecek.

Bornova ve Bayraklı yönünden Konak ve Karşıyaka'ya da Altınyol aracılığıyla kesintisiz bağlantı sağlayacak olan köprülü kavşak, aynı zamanda Homeros Vadisi, Bornova Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ve Smyrna Meydanı'nı geçerek gelinen Bayraklı Altınyol kıyılarına inilecek aksın da son halkası oldu.

BİSİKLET SÜRÜCÜLERİ UNUTULMADI
Kent trafiğine nefes aldıracak kavşakta bisiklet kullanıcılarını da unutmayan Büyükşehir Belediyesi, yol kenarlarında bisiklet sürücüleri için özel bölümler oluşturdu.

 
İnsansı robot Lale’nin görevi deprem!
 
Karşıyaka tramvayı için düzenleme: Hangi yön kapatılacak?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet 10 Ocak 2016 Pazar 13:00

Başkan kördüğüm olmuş İzmir trafiğini önemsemeden gelecekteki trafik sorunundan bahsediyor, bütün İzmir'in çilesi trafik kent yaşanılamaz hale gelmiş duyan bilen yok..Bir sorunu çözmek için önce farkında olması beklenir, İzmir'e faydalı olmak isteniyorsa, kent içi planlamaya, yol açmaya,sinyalizasyon düzenlemeye, otopark ve bozulan yolları yapmaya odaklanmak gerek.Kİ başkan var diyelim..Öyle aylarca süren değil çabuk biten işler bekliyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 10 Ocak 2016 Pazar 10:25

Emegi gecenlerin eline saglik , alternatif yol acilmasi izmir ' in trafiginin iyilestirilmesinde en etkin cozum gorunmektesir. Belediyenin planladigi yesildere deki tunel cikisindan gurcesme sirinyer uzerinden Altindag a yeni bir tunelle oto garaja ve oinarbasi cevre yoluna baglanti projeside cok onem kazanoyor onun da boyle cabucak bitirilmesi dilegiyle.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SODEM 2016’yı Konak’ta açtı: Başkanlardan önemli mesajlar
Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin (SODEM) 2016 yılındaki ilk yönetim ...
Metro kazası sonrası Başkan’a çağrı: Konteynır depoları…
İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Çolakoğlu, faciadan dönülen kaza sonrası ...
Karşıyaka’da iyilik butiği
Karşıyaka Belediyesi’nin hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında ...
 
Çocuk dostu kentten çocuk orkestrası!
UNİCEF’in ‘çocuk dostu şehirler’ projesine seçilen Bornova Belediyesi, ...
New York Times Çeşme'yi seçti: Mutlaka gidin!
Dünyanın en prestijli yayın organlarından olan NY Times, '2016'da gidilmesi ...
Başkan stat krizinde ilk kez konuştu: Mahkeme neden durdurdu?
Kocaoğlu, İzmir spor gündeminin en önemli konusu haline gelen Karşıyaka ...
 
Selvitopu’ndan rapor açıklaması: Alnımız ak!
Karabağlar Belediyesi'nde 2014 yılına ait denetim komisyon raporunda yolsuzluk ...
Bucamar’dan dev konut projesi
Buca Belediyesi bünyesinde yer alan Bucamar, bir ilk olarak konut sektöründe ...
Başkan Soylu’dan baskı iddialarına sert yanıt!
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, katıldığı bir televizyon programında ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva