HABERLER>EKONOMİ
21 Eylül 2018 Cuma - 10:27

Ve karar verildi: Karabağlar'da mobilyacılar oraya taşınacak!

Karabağlar’a sığamayan İzmir mobilya sektörü, içinde üretim tesislerinin olduğu, showroomların bulunduğu, mobilya meslek yüksekokulunu bünyesinde barındıran, sosyal tesisleriyle yeni bir organize sanayine kavuşuyor. Tesislerin Torbalı'ya yapılacağı bildirildi.

Ve karar verildi: Karabağlar da mobilyacılar oraya taşınacak!

İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası, Torbalı Ticaret Odası ve Torbalı Belediyesi’nin ortak projesi olan, Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın yakın takipçisi olduğu Mobilya OSB projesinde bir viraj daha alındı. Proje için nihai kararın ibresi Torbalı’yı gösterirken, tüm taraflar Torbalı Organize Sanayi Bölgesi’nin hemen yanındaki 830 dönümlük arazide incelemelerde bulundu.

Torbalı Ticaret Odası’nın acı kaybı eski Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Öztaş için düzenlenen özel meclis toplantısı sonrası Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İzmir İl Müdürü Engin Bişar saha incelemesi yaptı. Torbalı OSB’nin bitişiğinde Kutlutaş mevkii olarak bilinen 830 dönümlük arazi, İzmir-Aydın Otoyol bağlantısı başta olmak üzere sahip olduğu lojistik imkanları ve bölgedeki markalaşmış dev firmaların bilgi birikimi ile sektörü ayağa kaldıracak. Şu anda müteşebbis heyeti oluşturulmaya başlanan Mobilya OSB, kuruluşuyla istihdama da çok önemli bir katkıda bulunacak.

ÖZGENER: İLK KAZMAYI VURMANIN HEYECANINDAYIZ
Konuyla ilgili değerlendirme yapan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, sektörün mutlaka bir ihtisas organize sanayi bölgeye kavuşması gerektiğini vurgulayarak, “Yükte ağır bilinen bu sektör, pahada da ağır, katma değerli ürünler üretmek ve markalaşmak için mutlaka çağın gerektirdiği koşullarda üretim yapmalıdır. Büyük çoğunluğu Karabağlar’da faaliyet gösteren, üretim ile lojistik sıkıntısı yaşayan mobilya sektörümüz, yüksek potansiyelini mevcut altyapı ile karşılayamaz. Bir dönüşüm şart. Showroomlar yenilenebilir ancak imalatın kesinlikle kent merkezi dışına çıkarılması gerekiyor” dedi. Projenin hayata geçirilmesine büyük katkı koyan İzmir Milletvekili Atilla Kaya’ya da teşekkür eden Özgener, “Tüm kurumlar bir an önce ilk kazmayı vurmanın heyecanındayız” diye konuştu.

YAĞCI: “MOBİLYA OSB, 2023 İHRACAT HEDEFLERİNE KATKI KOYACAK”
Türkiye’nin, 2017 yılında 2 milyar 759 milyon dolarlık mobilya ihraç ederken, mobilya ithalatının 946 milyon dolarda kaldığı bilgisini paylaşan Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Doğan Yağcı, 2017 yılında 1 milyar 813 milyon dolarlık dış ticaret fazlası veren mobilya sektörünün 2023 yılı ihracat hedefinin 6 milyar dolar olduğunu, Mobilya OSB’nin bu hedefe ulaşmada büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

İzmir’deki iş dünyası ile ilgili kurumların son dönemde yakaladığı işbirliği ve sinerji sayesinde Mobilya OSB’nin çok kısa sürede ilk kazmayı vuracak noktaya geldiğine işaret eden Yağcı, “Biz Nisan ayında göreve geldiğimizde öncelikli projelerimizden birisi Mobilya OSB’yi İzmir’e kazandırmaktı. İZTO Başkanımız Mahmut Özgener’in hedefleri arasında da aynı konu olunca süreç kendiliğinden hızlandı. Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun’un yapıcı yaklaşımı ile Mobilya OSB’nin Torbalı’da olacağı kesinlik kazandı. Kendilerine sektörümüze katkıları nedeniyle teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KAYA: TÜM KURUMLAR GURUR DUYMAKTA HAKLI
Ak Parti İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya da projede yer tespitinin yapıldığını anımsatarak, “Bu hamle sadece Torbalı’yı değil, İzmir ve bölgeye de kalıcı ve sürdürülebilir bir refah getirecek, birçok eve ekmek götürecektir. Öte yandan ekonomik suikast girişimlerine; yatırım yapmak, istihdam yaratmak ve üretmek verilecek en güzel cevaptır. Bu yüzden katkı koyan tüm kurumların gurur duymakta hakları var” dedi.

TORBALI’DA BÜYÜK SEVİNÇ
Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun da, Torbalı’nın çok önemli markalara ev sahipliği yaptığını, Karabağlar’da büyümeyi düşünen imalatçıların da böyle bir talebinin bulunduğunu anımsatarak, “Biz çok heyecanlı ve mutluyuz” dedi.

 
AK Partili Şengül'den iki ilçeye çıkarma: İzmir’in kale olmadığını göstereceğiz
 
Başkan Kocaoğlu'ndan Barış Selçuk'ta anlamlı mesaj
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alen35 21 Eylül 2018 Cuma 22:25

İzto başkanı sayın özgener ilk önce izto da çalışan güvenlik görevlilerine kadro versin. yazık kimi yerin altında çalışıyor, kimine valelik yaptırıyorlar. insanları 3 vardiya çalıştırıp birde sadece asgari ücret veriyorlar.

Yorumu oyla      9      5  
boş iş bunlar 21 Eylül 2018 Cuma 18:35

Kağıt üzerinden reklam yapanlar çoğaldı. Sözü edilen projenin finansmanı nasıl sağlanacak söyleyen yok! :) Komik adamlar vesselam! İlginç olan Mahmut Özgener'in babası rahmetli Esin Özgener de böyle oyunlara alet edilmişti :(

Yorumu oyla      9      5  
sezarın hakkı sezara 21 Eylül 2018 Cuma 16:14

@yenikent sen torbalının il olmasını unut kardeşim. kimse çıkıpta izmire 10dak. uzaklıkta bir yeri artık izmir ile tamamen birleşmiş bir ilçeyi çıkıpta il yapmaz. neyin kafasını yaşıyorsunuz abi siz çok merak ediyorum? ödemiş ,tire,bayındır,kiraz ve selçuk bunları da torbalıya baglarlar valla miss gibi olur dimi? hatta şöyle bir şey olur. 70 sene önce aydına verilen kuşadasını da torbalıya baglasınlar. aydının üstünden de yük kalkmış olur. yok yetmedi. menderes, seferihisar, özdere,gümüldür hepsi torbalıya baglanmalı! kardeş biz manisa izmirin en büyül ilçesidir diyoruz sen torbalı il olmalı diyorsun .

Yorumu oyla      15      5  
Gürkan 21 Eylül 2018 Cuma 15:51

Torbalı ilçesinden sanayiyi çıkar bakalım vergide kaçıncı sıraya düşecek ? firmalar da Torbalı diye değil, İzmir diye gelip yatırım yapıyorlar. Nüfusu 150 bin bile olmayan bir yeri de adam hemen aldı il yaptı. Bu neyin kafası ? AKP' nin de oy ver hizmet gelsin anlayışını Torbalı' da çok net görüyoruz. Buna rağmen 24 Haziran'da İnce Erdoğan'dan daha fazla oy aldı. Sayın Atilla Kaya Torbalılı, hevesini anlıyoruz da kendisi İzmir vekili olduğunu unutmasın. Karabalar'dan da mobilya sektörünü tamamen taşımak yerine üretim yerlerini fuar izmir in yakınlarında bir yere yapabilirler. Satış yerleri de mevcut yerlerinde devam edebilir. Menderes ovası yeteri kadar beton oldu.

Yorumu oyla      13      8  
Yeni kent 21 Eylül 2018 Cuma 14:53

Üniversitede mi gelecek ? ! Torbalı ilçesi İl olmaya mı aday ? İzmir Büyükşehir Belediyesinln. İş yükü azalır böylece sahil kesimlerine daha iyi hizmet verir ! Zaten İzmir Büyükşehir Belediyesi 11 merkez İlçe dışındaki ilçelerin toplu ulaşımından ve mezar lık hizmetlerinden çekilmek istiyor ! İlçe sayısı da azalmış olur ! Tabii ödenen vergilerden aldığı pay da azalacak ! Torbalı ilçesinin ödediği vergiler İzmir’de ilk sırada !

Yorumu oyla      12      11  
volkan 21 Eylül 2018 Cuma 12:44

ona izto başkanı tek başına karar veremez konak tunelinde oldugu gibi oldu bittiye getiremezsiniz bu işi meclis var başkan var bu şehirde!!!!!

Yorumu oyla      14      8  
Gürkan 21 Eylül 2018 Cuma 12:02

Kısıkköy' de " kısıkköy mobilya şehri " zaten yok mu ? Kapasitesi büyütülemez mi ? Ayrıca her şeyi Torbalı' ya taşıma hefesi nedir ?

Yorumu oyla      16      9  
21 Eylül 2018 Cuma 11:04

Bu şehrin bir de seçilmiş belediye başkanı var. Zahmet edip çağırsaydınız

Yorumu oyla      20      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in orkinosu iki bakanlığı birbirine düşürdü!
Avrupa’da yapılan sözleşme nedeniyle avlanması yasak olan orkinoslar için ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL haftanın son işlem gününe 6,23 TL seviyesinden başladı. Kur dün ...
İzmirli iş insanına 4 ayda 2 ÇED onayı!
Ruçhan Abaylı tarafından Torbalı’da gerçekleştirilecek Konglomera(kum-çakıl ...
 
AK Partili Çankırı’dan Pazarcılar Odası’na ziyaret
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Özkanlar Pazaryeri ...
İsviçreli firmadan Manisa'ya dev yatırım
Havlu pan ve radyatör üreticisi Zehnder Group tarafından Manisa'da kurulan ...
Flaş iddia: Balçova Termal’i artık Ticaret Odası işletecek!
Türkiye’nin ve İzmir’in yıllar boyunca sağlık turizminden gelir sağladığı ...
 
İzmir'e kurulacak 'model fabrika'nın yeri belli oldu
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Bakanlığımız desteğiyle ...
İzmir'den İngiltere pazarına çıkarma
Deri ürünleri ihracatının yüzde 56’sını tek başına gerçekleştiren, 2018 ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Piyasalar bugün açıklanacak Orta Vadeli Program'ı (OVP) beklerken Dolar/TL ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva