HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Şubat 2016 Cumartesi - 12:25

Ve İZBAN Torbalı’yla buluştu

İZBAN’ın 30 kilometrelik Torbalı hattında ilk seferler bu sabah 05:25’te Tepeköy ile Cumaovası istasyonlarından karşılıklı olarak başladı.

Ve İZBAN Torbalı’yla buluştu

Ülkenin en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN’ın 30 kilometrelik Torbalı hattı bu sabah hizmete açıldı.

İlk seferler, sabah 05:25’te Cumaovası ve Tepeköy istasyonlarından yapıldı. Tatil günü olmasına rağmen Tepeköy, Torbalı, Kuşçuburun, Develi, Pancar ve Tekeli istasyonlarında hayli yoğunluk yaşandı. İlk verilere göre 6 istasyonu kullanan yolcu sayısı 5 binin üzerine çıktı.



Gün boyunca süren seferler, 23:55’teki son setin hareketine kadar devam etti. İlk kez metro standartlarında banliyö sistemi kullanan vatandaşlara yardımcı olmak için istasyon ve güvenlik görevlileri ile İZBAN personeli istasyonlarda hazır bulundu. Vatandaşlara raylı sistemi tanıtan broşürler dağıtılırken, yönlendirmelerle herkesin zorluk yaşamadan seyahat etmesi sağlandı. 

Tepeköy yönünden İZBAN’a binen yolcular, entegre sistem sayesinde Cumaovası İstasyonu’nu transfer noktası olarak kullanarak İzmir merkeze hızlı bir şekilde ulaştı.



İLK SEFERE BAŞKAN DA KATILDI
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İzmir Banliyö Sistemi kapsamında yapılan ve mevcut Aliağa-Cumaovası hattının Torbalı’ya kadar uzatılmasını sağlayan projede ilk sefere katıldı. Devlet Demiryolları 3. Bölge Müdürü Murat Bakır’ın da yer aldığı seferde, Torbalı’dan metroya binen protokol, Cumaovası’na kadar gitti. Daha sonra aynı hattı kullanarak hızlı tren ile tekrar Torbalı’ya döndüler.

Başkan Görmez, İZBAN’ın ilçeye gelmesiyle bölgede bayram sevinci yaşandığını belirterek, “Torbalı hızla gelişen-büyüyen, oluşturduğu sinerji ile çevresini motive eden bir ilçe. Tarımda, sanayide kaydettiğimiz gelişmenin, şehirleşmedeki büyümenin, vergi ödemelerindeki rekorun ödülü olarak İZBAN’a kavuştuk. Şimdi bunu bir devlet üniversitesi ile taçlandırmanın heyecanını yaşamak istiyoruz. İZBAN, İzmir ile Torbalı’yı sosyal, ekonomik, kültürel anlamda birleştirdi. Bize bu büyük yatırımı sağlayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na ve emeği geçen teknik ekibe teşekkür ederiz. Bundan böyle Torbalı yazılırken, ‘İZBAN öncesi’ ve ‘İZBAN sonrası’ vurgusu yapılacak görüşündeyim” diye konuştu.

 
Flaş! İzmir’de deniz ulaşımına fırtına engeli
 
Sur'da çatışma: 4 asker yaralı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 7 Şubat 2016 Pazar 11:00

Izmir e ilk rayli tramvay 1914 de gelmis o zamab atlar cekermis , 1934 de ilk elektrikli tramvaya gecilmis , ama nedense 1950 den sonra muhtemelen Amerikanin Marshall yardimi sonucu olmali rayli sistemden vazgecilmis ve 1954 yilinda zamanin Demokrat partili belediye baskani syn Rauf Onursal tarafindan Rayli sistem izmir de tumuyle kaldirilarak Avrupa da demode olan Tranvaya gecilmis, ki o araclarda bundan yaklasik 20 sene evvel tedavulden kaldirildi.kisaca Izmir de 60 yillik rayli sistemden kopus boyle gelecegi goremeyen Belediye Baskanlarinca gerceklestirilmis. Note. 1954 yilinda ki lastik tekerlek treleybuslerde 900.000 TL dis borc kredisi ile alinmis.

Yorumu oyla      11      5  
Hasan Can 6 Şubat 2016 Cumartesi 21:48

30 dk arayla sefer düzenleyip birde cuma ovası aktarmalı olunca ben ne anladım bu işten. TCDD treni ile giderim daha iyi. Sarıçam aktarma var aynı tas aynı hamam, istanbulda nasıl yapıyorlar birde ona baksınlar.

Yorumu oyla      11      5  
Kahraman Cengiz 6 Şubat 2016 Cumartesi 20:40

1970 yılında askerden tehris olduktan sonra bu güne kadar hep toplu taşımacılığı savunanlar arasında yer aldım. Eskişehir-Ankara hızlı trenine binmedim ama o tirenin nasıl bir ulaşım aracı olduğunu biliyorum. Diger hızlı tren ve metroların hemen hemen tamamına bindim,henüz Cumaovası-Torbalı arasında yolculuk yapmadım ama bu hizmetin ne kadar güzel bir hizmet olduğunu biliyorum. Yapım fiyatı konusunda örnek alınması gerektigini bilenler biliyor. Burada emeği geçen iki kamu kuruluşumuzun ilgili tüm personelini kutluyorum. Ayrıca sn Bakanımızı ve sn Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Bu ülkeye-İzmire yakışn bu.

Yorumu oyla      11      5  
6 Şubat 2016 Cumartesi 16:45

Menemen Treni Cumaovası İstasyonu' na geldiğinde 1 dakika önce Tepeköy Treni gitmiş olduğu için 30 dakika tren bekleyenler olmuş. Entegrasyon çok başarılı. 😀

Yorumu oyla      11      5  
6 Şubat 2016 Cumartesi 14:08

Aziz Kocaoğlu ve diğer emeği geçenlere teşekkürler 😀😀😁

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! İzmir’de deniz ulaşımına fırtına engeli
Şiddetli rüzgar nedeniyle vapur seferleri iptal edildi.
Buca’da çöpler yeraltına giriyor!
Kent genelinde Mart ayında başlayıp 50 bölgeye 100 adet kurulacak olan ...
Karşıyaka'da Bilim Müzesi’ne ziyaretçi akını
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bilim Müzesi, son 5 ...
 
Konak'ta sağanak yağmur altında şiir ziyafeti
Konak Belediyesi’nce düzenlenen ‘Şiir Sokakta Şair Ayakta’ etkinliğine ...
Bornova’da her şey kadınlar için!
Kent merkezine erişimi kısıtlı kadınlara ulaşmayı hedefleyen Bornova Belediyesi ...
Menderes'te kazanan dostluk oldu
Menderes Belediyesi’nin, Göztepe Spor Kulübüyle birlikte düzenlediği Nevzat ...
 
Büyükşehir’den otopark hamlesi: Büyük indirim ve ring seferi!
1200 araçlık Kahramanlar Kapalı Otoparkı’ndaki fiyatları “yarı yarıya” ...
Çiğli’de gergin meclis: Yetki tartışması, baskı iddiası!
Çiğli Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında bütçe, kredi ve Çibel’de ...
Kocaoğlu’dan stat mesajları: Şahin’in önerisine ne yanıt verdi?
Ankara’da 2 gün temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı, kent için ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva