HABERLER>POLİTİKA
23 Mayıs 2015 Cumartesi - 23:28

Ve Davutoğlu İzmir'de: Bütün şehir elini yüreğine koysun

Başbakan Davutoğlu İzmir’in vizyonu için gerçekleşecek projeler hakkında STK’lara çağrıda bulundu. Davutoğlu, “Tüm STK’ların projelere sahip çıkmasını istiyoruz. Bunlar siyasi mesele değildir. Her İzmirli bilmeli ki siyasi yapıyla bütünleşemeyen İzmir yükselememiştir. İzmir korkularla, ideolojiyle yükselemez. Bütün İzmirlilerin ellerini yüreklerine ve zihinlerine koyarak düşünmesini istiyorum” diye konuştu.

Ve Davutoğlu İzmir de: Bütün şehir elini yüreğine koysun

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Başbakan Ahmet Davutoğlu 24 Mayıs Pazar günü gerçekleştireceği İzmir mitingi öncesinde sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.
 
Swiss Otel’de gerçekleşen toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, İzmir AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, il yöneticileri, milletvekili adayları ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.
 


Davutoğlu, “Dış işleri bakanı olarak da başbakan olarak da ne zaman İzmir’e gelmişsem sivil toplum kuruluşlarıyla beraber oldum. İzmir STK geleneğine sahip. Aksi takdirde İzmir’e hizmet edilmesi çok zor. Yeni bir İzmir ve Türkiye icrasında birlikte olacağız. Cumhurbaşkanımız başbakanlığı döneminde en çok önem verdiği yerlerden biri İzmir oldu” dedi. 
 
AKDENİZ UFKU KESKİN OLACAK
İzmir’in tarihi hakkında da konuşan Davutoğlu partisinin İzmir ve Türkiye vizyonları hakkında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, “Tarihe baktığımızda ne zaman Akdeniz’de bir düzen olmuşsa İzmir eğer ait olduğu devlet yükseliyorsa merkez olmuştur. Büyük İskender’in Bayraklı’da merkez kurmasından, Roma döneminde Akdeniz’in en güzel şehri İzmir olarak görülmesinden, Osmanlı’da da sadece önemli olmakla kalmamış liman kenti olmuştur.  İzmir’le hakkıyla sahip olan ülke Akdeniz’e sahip olur. Akdeniz’de düzen varsa İzmir’e katkı sağlar olmazsa İzmir boşlukları doldurur. Eğer Anadolu’ya sahip olan milletin Anadolu ve Akdeniz’le ilgili bir politikası varsa İzmir’e sahip olmalıdır.  İzmir’in güçlü olması için hinterlandla,  Anadolu ve Asya bağlarının çok sağlam tahsis edilmesi lazım.  Akdeniz ufku keskin olacak. Devletimizin küçüldüğü dönemlerde bile 20 şehre feribot seferleri vardı. Bugünlerde ülkenin merkez ülke olduğunu söyleyenler bu geçmişi bilmezler. Oku Asya’ya doğru germedikçe Avrupa’da etkili olamayız. Son 12 yıllık dönemde gerçekleştirmeye çalıştığımız şey Asya gücünü Avrupa’ya Avrupa’daki gücünü Afrika’ya kullanmaktır.  Akdeniz ufkunu açmamız lazım” ifadelerini kullandı.
 
İKİNCİ BİR ŞANSIM OLSA ZARİF ŞEHİR DERDİM
Davutoğlu, bakanlığı döneminde İzmir’i ufuk şehir olarak nitelendirmesi hakkında konuştu. Davutoğlu, “O dönem ufuk şehri demiştim, ikinci bir şansım olsa zarif şehir derdim. İzmir gerçekten zarif bir şehir.  Balkanlardan, Mezopotamya’dan ve çeşitli yerlerden İzmir’e gelir ve İzmirlileşir. Büyük şehirler kendisine gelenleri değiştirir. Bu kültürel özelliktir. İzmir’deki yerel aktörlerle merkezi siyaseti yöneten irade arasında sağlam bir irtibat kurulamazsa projeler durur. Diğer gelişen illerin İzmir’e yansımaması bundan dolayıdır” dedi. 
 
YARIN TARİHİ BİR ADIM ATACAĞIZ
Davutoğlu hükümet olarak amaçlarının İzmir’i Anadolu, Asya, Akdeniz hinterlandıyla buluşturmak olduğunu söyledi. Başbakanlık ofisi açarak tarihi bir adım atacaklarını belirten Davutoğlu, “Amacımız İzmir’in çok zengin dokusunu korumak. Yarın tarihi bir adım atacağız. Siyasi bir iradeyi İzmir’e taşımak adına başbakanlık ofisini açıyoruz. Ankara dışında İstanbul’da vardı, üçüncü olarak İzmir’e açıyoruz. Merkezi hükümetimizin İzmir’e verdiği önemi gösteriyoruz. Başbakan olarak sık sık İzmir’e geleceğim.  Son 12 yıla baktığımızda İzmir’e verdiğimiz önem görünür. İzmir İstanbul’la buluşmalıdır. İstanbul’la ilişkisi olmayan İzmir’in ülkede ve uluslararası alanda gelişemez.   İstanbul ve İzmir arasını 3 buçuk saate indirecek otoyol yapıyoruz. Arada Bursa var. Bütün bu kuzey güney hattındaki ekonomik dokuyu tümden değiştirecek bir şeydir.  İstanbul’un gücünü yansıtacak şekilde Marmara denizinin etrafında bir otoyol oluşturuyoruz.  İzmir Çanakkale üzerinden balkanlara bağlanıyor.  İzmir’i kör nokta haline getirmeyeceğiz. İstanbul İzmir otoyolu diğer otoyollarla birlikte ipek yolu gibi İzmir hinterlandıyla buluşacak. İzmir Antalya hızlı tren ve otoyol hattı kuracağız. Yep yeni bir havza oluşacak. Bu projeler devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

ELİNİZİ YÜREK VE ZİHİNLERİNİZE KOYUN
Davutoğlu İzmirlileri gerçekleşecek projelere sahip çıkmaya davet etti. Davutoğlu, “Tüm STK’ların bunlara sahip çıkmasını istiyoruz. Bunlar siyasi mesele değildir. Her İzmirli bilmeli ki siyasi yapıyla bütünleşemeyen İzmir yükselememiştir. İzmir korkularla ideolojiyle yükselmez bütün İzmirlileri ellerini yüreklerine ve zihinlerine koyarak düşünmesini istiyorum. Ya da Ankara ne derse desin karşı çıkarak Selanik gibi küçülecek. Ama biz buna izin vermeyiz. Türkiye büyürken İzmir’de büyümelidir” dedi.
 
DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK VURGUSU
Demokrasi ve özgürlükler konusunda da konuşan Davutoğlu,  “Ekonomik açıdan zıplama yapmak istiyorsanız insanların ufuklarını açık bırakacaksınız. Tek parti yönetimi ufuk kapatır. Şunları öğreneceksiniz der bir müddet sonra insanlar düşüncelerini kaybeder. Ufukları açan, yeni atılımlara yelken açan şey insanın düşünmesini sağlamak var olan tabuları yıkmak gerekiyor.  Yeni bir dönemin başlaması için düşünce özgürlüğünün teminat altına alınması lazım. Düşünce özgürlüğünün önündeki kalıpları kim yıktı? 90’lı yılların Türkiye’sini bir hatırlayın.  AK Parti döneminde baskının artığını düşünenler karakola gidince işkence için korkuyor mu?” diye konuştu.
 
PUSLU HAVAYI BEKLEYENLER VAR
Davutoğlu hayat tarzlarına karşı kendilerini garanti olarak gördüğünü söylerken ayrıca muhalefete de yüklendi. Davutoğlu, “Kimin hayat tarzına karışılmışsa onun garantisi biziz. İnsan onuru diyoruz.  İnsan onuruna saygı göstermeyen hiçbir düzen kalıcı olamaz. İzmir özgürlükler şehridir doğru ama tek yönden bakanların şehri de olamaz. Bir fikir şu partiden geliyorsa destekleyelim yoksa karşı çıkalım diyorsanız orada düşünce özgürlüğünün önüne engel oluyorsunuz. Muhalifimin de onuru benim onurumdur. Muhterem bir hanımefendiye kaset üzerinden söylem yöneltildiğinde aynı gün karşı çıktım. Birileri vaktinde başörtüsü için ikna kurabilir, dışarı diyebilir, o zaman karşı çıkmıştık, şimdi de buna karşıyız. İstikrar demokrasiyle gelirse ileri değerdir. İnsanları ezerse bir değer olma özelliğini kaybeder. Amacımız istikrarı özgürlüklerle bütünleştirmektir.  Türkiye’de ne yaptığını bilen bir iktidar var, bir de bir kriz çıkar mı diye puslu havayı bekleyenler var” ifadelerini kullandı.



SİVİL TOPLUMUN GÜCÜNE İNANDIK 
Toplantıda AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da bir konuşma yaptı.  Delican geceye katılan sivil toplum kuruluşları temsilcilerine seslenerek ‘‘Bugüne kadar ülkemiz ve şehrimiz için yaptıklarınızla; dayanışma içinde üretmenin en verimli organizasyonlarını gerçekleştiren sizlerle, bu büyük fotoğrafı oluşturmaktan son derece mutlu ve onurluyuz’’ dedi.  Ege Bölgesi ve İzmir’de kültürlerin kaynaşmasına ve ekonomik kalkınmada destek sağlayanlara teşekkür eden Delican, ‘‘AK Parti olarak biz de; iktidarımızda bu potansiyeli hiçbir zaman yok saymadık. sivil toplumun gücüne inandık; şehrimizin kazanması için üretenlere, meslek teşkilatlarının girişim ve projelerine daima destek verdik. yatırımlarımızı sizsiz planlamadık. Sizin planlarınızı kendimize ufuk saydık, bunlardan feyz aldık’’ diye konuştu.
 
İZMİR’İ BAKANSIZ BIRAKMADIK
İzmir’i bakansız bırakmadıklarını ifade eden Delican konuşmasında, ‘‘İzmir’i hiç bakansız bırakmadık. Üretim ve hizmet potansiyelinin, insan değerinin, sizlerin katılım ve çabalarının bunu hak ettiğini düşündük. Tıpkı bugün Başbakanlık Ofisi olan bir İzmir hedefini gerçekleştirdiğimiz gibi. AK Parti,  daima İzmir’in güçlü temsilini gözetmiştir. Partimiz bugüne kadar, İzmir’i tüm kesimlerini temsil edenlerle yani sizlerle kol kola,  omuz omuza, birlikte yol almıştır’’ dedi.
 
AK Parti’nin hizmet anlayışında laf olmadığını, icraatin olduğunu belirten Delican, ‘önce insan’ anlayışı ile hareket ederek kapılarda bekletmek, kuyruklara mahkum etmek yoktur. İnsan hayatını değerli kılan, kolaylaştıran işlere imza atmak vardır.  Esnafın, girişimcinin önünü bürokrasiyle kapatmak, ‘bugün git yarın gel’ diyerek işini yavaşlatmak yoktur.  Teşvik vardır, destek vardır’’ diye konuştu.
 
YATIRIM VURGUSU
İzmir’e yaptıkları yatırımlardan da söz eden Delican, ‘‘Türkiye’nin en büyük liman kenti İzmir’in havalimanı kapasitesini 4’e katlayan yatırımlar yaptık. Çandarlı’da yapımı devam eden liman dünyanın ilk 10 limanından birisi olacak.  Otoyol projelerimiz ile zamanı değerli kılarak ekonomik kayıpların önüne geçecek adımlar atıyoruz.  Güvenli ulaşım fırsatları sunduk ve sunmaya devam ediyoruz. İzmir’in diğer şehirlerle bağlantısını hızlı tren ve otoyollarla güçlendiriyoruz'' dedi.
 
Delican konuşmasının sonunda yerel idarecilere de seslendi. Delican, ‘‘Bugün İzmir’de halka hizmet etmek yerine siyaset yapan, körfezi temizlemek yerine bireysel siyasetin havuz problemleri içinde boğulan,  İzmir’i muhalif ideolojik bir noktaya çekmeye çalışan yerel idareciler var. Oysa ülkemizin de şehrimizin de ihtiyacı olan en son şey kısır çekişmeler ve söylemlerdir. Halkın da artık laf ebelikleri ve haksız muhalefete karnı toktur. En büyük savunma, saldırmaktır anlayışında siyaset üretenlere verecek oyu da yok. Biz, cumhuriyetimizin 100. yılını hedefliyoruz. Öncü bir ülke, kalkınan ve büyüyen şehirler diyoruz. Birlikte güçlüyüz derken İzmir’in gerçek gücünün doğasında, tarihinde, bilincinde, insanında olduğunu biliyoruz.  AK Parti İzmir Teşkilatı olarak da özgür ve daha çok kazanan bir İzmir için sizlerin sesi olmaya, yaranıza merhem, derdinize çare olmaya devam edeceğiz’’  diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin Avni 24 Mayıs 2015 Pazar 10:20

Cuma pisledi, Kiziroğlu temizlemeye çalışıyor, gülümseyerek izliyorum !

Yorumu oyla      13      5  
Semih çarcı 24 Mayıs 2015 Pazar 10:12

Sayın başbakanım expo da inciraltı için çabaladınız..ne oldu peki hala mezbelelik...???

Yorumu oyla      13      7  
bucalı 24 Mayıs 2015 Pazar 08:42

İzmirliler ödedikleri vergi ile izmire yatırım istiyor. İllaha akp mi alacakta yatırım gelecek. Biz demokrat laik atatürkçüyüz. Yani kısacası sizinle işimiz olmadı olmayacak

Yorumu oyla      13      7  
halk 24 Mayıs 2015 Pazar 04:36

Sayin basbakan rte bile o laf ustaligi ile celemedi bu izmirin izmirlinin aklini senin kivirabilecegin birsey degil bu is izmire ister ufuk deyin ister zarif izmir OZGUR CAGDAS WE HURDUR bagnazliga ve yobazliga yer yok bu sehirde saygilar

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu: AK Parti’nin şu anki lideri benim…
Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçimlerdeki başarı ya da başarısızlığın sorumlusunun ...
Ve İzmir’i yerden yere vuran Vekil konuştu: Neden haşhaşi dedi?
İzmir ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle tartışmalara neden olan ...
Baykal: O bakanlığı kesin almamız gerekiyor!
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, "Erdoğan anladı tek başına iktidar ...
 
Flaş: Abdullah Gül’den tüm liderlere mesaj var!
Onbirinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 Haziran seçimleri öncesinde siyasi ...
CHP’den AK Partili o vekile yaylım ateşi: IŞİD zihniyeti!
İzmir notları paylaşımlarıyla büyük tepki toplayan AK Parti Diyarbakır ...
İçten’e AK Parti cephesinden bir sert tepki daha: İşgüzarlık!
‘İzmir notları’ mesajlarıyla büyük tepki toplayan Diyarbakır Milletvekili’ne ...
 
Şimşek’ten ‘makam aracı’ mesajı: Çerez parası bile…
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, muhalefetin, devlet kurumlarındaki araçlara ...
MHP’li Akşener: Ben o zaman dehşete düştüm!
MHP'li Meral Akşener, doğru olmayan bir haberle ilgili yapılan okuyucu ...
Erdoğan’dan ‘Mercedes’ tepkisi: Bunların çocuklarının altında…
Kahramanmaraş'ta vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı, Diyanetin makam ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva