HABERLER>EKONOMİ
18 Ocak 2016 Pazartesi - 13:39

Ve Bayraklı Yat Limanı görücüye çıktı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından planlanan ve İstanbullu Nokta İnşaat tarafından yapılacak olan Bayraklı Turan Yat Limanı’nın imar planları İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 1 ay süreyle askıya çıktı.

Ve Bayraklı Yat Limanı görücüye çıktı

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın İzmir’de yapmayı planladığı yat limanı projelerinden Bayraklı Turan Yat Limanı Projesi’nin imar planları askıya çıktı.

Bakanlığın İzmir sahillerinde yapmayı planladığı Seferihisar Ürkmez, Karaburun, Yeni Foça, Şifne, Çeşmealtı, Karşıyaka projelerinin de yer aldığı Bayraklı Turan Yat Limanı projesi 31 Aralık 2015 tarihinde İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden onay almıştı.

Onaylanan projenin 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları, Müdürlük 2. kat ilan panosunda ve internet sayfasında eş zamanlı olarak 1 ay süreyle askıya çıktı.

KOCAOĞLU KRUVAZİYERE ÖNERMİŞTİ
Yat limanının yapılacağı Bayraklı bölgesi için Alsancak Limanı’nı tartışmalarının gündeme geldiği dönemde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'ndaki toplantıda bölgeye kruvaziyer limanı önerisinde bulunmuştu. Kocaoğlu Alsancak Limanı’nın yük limanı olarak kapasitesini arttırmasını, Bayraklı’ya ise yeni bir kruvaziyer limanı yapılmasını dile getirmişti.

NOKTA İNŞAAT GERÇEKLEŞTİRECEK
Turan Yat Limanı Bayraklı Proje Aşamasında 360+30 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanlığı tarafından planlanan liman projesini, geçtiğimiz dönem İzmir Valiliği tarafından Bayraklı’da yapacağı 200 oda kapasiteli otel, 170 adet konut, AVM, otopark ve sosyal tesis projesini gerçekleştirme onayı alan Torunlar Grup bünyesinde yer alan İstanbullu Nokta İnşaat gerçekleştirecek.

PROJEDE NELER VAR?
Hazırlanan proje kapsamında limanı dalgalara karşı korumak için 915 m uzunluğunda ana dalgakıran, 5 adet 156 m yüzer iskele, toplam 125 m uzunluğunda -5’lik rıhtım, toplam 514 m uzunluğunda -4’lük rıhtım, toplam 210 m uzunluğunda -3’lük rıhtım, 433 m uzunluğunda tahkimat, Bakım onarım için çekek yeri ve 20 m x 8 m boyutlarında travel lift baseni yer alacak.

Yaklaşık 2 buçuk yıl içinde inşaatının bitirilmesi planlanan projede ayrıca, satış üniteleri, yatçıların dinlenmelerini ve bir arada bulunmalarını sağlayan sosyal tesis, lokanta veya kafeterya, kadın ve erkek yatçılar için bağlama kapasitesinin en az yüzde 10’u kadar duş ve tuvalet, kuru temizleme hizmeti, yat çekek alanı ve vinç sistemleri, tenis kortu, yüzme havuzu veya plaj yeri, aletli jimnastik, masaj, sauna, hamam imkânlarının sağlandığı üniteler, helikopter pisti, sergi, konser, eğlence mekânları, toplantı salonu, bağlama kapasitesinin en az yüzde 30’u kadar otopark yer alıyor.  Limanın tamamlanmasıyla toplam 200 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

500 YAT KAPASİTELİ
Bayraklı Yat Limanı, denizde çeşitli büyüklüklerde bağlama kapasitesi 500 yat, kışlayan kapasitesi ise 100 yat olacak şekilde planlanırken, yat limanına motorlu ve yelkenli yatlar gelebilecek. Limana 5 metre - 60 metre arasında değişen çeşitli boylarda yatlar gelebilecek.

Turan bölgesinde Altınyon’un yanında yer alacak proje 103 bin 500 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek.  Projede 73 bin 500 metrekarelik alan yapılaşmaya uygun dolgu alanı, bin 950 metrekarelik iskele alanı oluşturulacak. Yat limanında oluşturulan dalgakıranlar arasında teknelerin manevra yapabileceği yaklaşık 110 bin 000 metrekare korunan su alanı meydana gelecek.

 
CHP’de yönetime giren İzmirliler ne mesaj verdi?
 
CHP İzmir'de devir-teslim: Balcı dönemi başladı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat 19 Ocak 2016 Salı 09:40

İzmir için yapılmıyorki.Arkasındaki dev konut kompleksi ile beraber zengin İstanbullu ve Araplar için yapıyorlar.İzmirli sade vatandaş ancak orada hizmet veren yerlerde çalışabilir, o kadar.

Yorumu oyla      11      5  
18 Ocak 2016 Pazartesi 15:53

Boş işler. Yat bağlayacak adammı var İzmirde?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege-Koop Başkanı Aslan'dan o firmalara: Zammı geri çekin
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’de tekelci konumdaki iki firmanın ...
İzmir Ekonomi'den uzlaşma ve arabulucuk eğitimi
İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) hakim, savcı ve avukatlara, uzlaşma ...
Egeli ihracatçılar 206 ülkeye mal sattı
Türkiye'de en fazla ihracat yapan ikinci bölge konumundaki Ege Bölgesi'nden ...
 
Çalışan emeklilerin beklediği haber geldi
Meclis’te kabul edilen torba yasa ile çalışan emeklilerin maaşından kesilen ...
Türkiye kayıtdışı ekonomide birinci
Türkiye ekonomisindeki yüzde 28.72’lik kayıtdışılık OECD’nin 34 ülkesinin ...
Uzmanından ısınma uyarısı: Elektrikli soba yerine...
Tüm yurtta soğuk ve yağışlı havayla birlikte sıcaklıklar 15 derece birden ...
 
Üretici ve perakendeci JEWEX 2016'da buluşuyor
Kuyumculuk Sektörünün tüm paydaşlarının JEWEX 2016 Kuyumculuk Fuar'ındaki ...
Guardian: Turistler Türkiye’den uzaklaşıyor
İngiliz Guardian gazetesi, IŞİD'in terör saldırıları nedeniyle turistlerin ...
Basmane Çukuru’nda sona doğru: Bu kez…
TMSF’nin 117 ve 90 milyon dolar tahmini bedellerle yaptığı iki ihalede ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva