HABERLER>POLİTİKA
15 Ağustos 2014 Cuma - 20:15

Ve Baykal konuştu: Hiç kimse mucize isim değil!

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, "CHP, parti içinde en yoğun çekişmeleri, mücadeleleri yaşadığı ortamda Türkiye’nin birinci siyasi partisi olarak çıktı" dedi. Hiç kimsenin mucize bir isim olmadığını belirten Baykal, ''Önemli olan CHP duygusu ayağa kalksın'' ifadesini kullandı.

Ve Baykal konuştu: Hiç kimse mucize isim değil!

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhuriyet Halk Partisi'nin sadece Türkiye için değil, içinde bulunulan bölge, Ortadoğu ve Avrupa Birliği için çok önemli olduğunu söyledi.
 
'YENİ SINAVLAR BİZİ BEKLİYOR'
Ülkede sınavlara tabi tutulmaya devam edileceğini anlatan Baykal, "Yeni yeni sınavlar bizi bekliyor. Bunların karşısında sağlam durmamız ve ne istediğimizi bilmemiz lazım. Kimseyi dışlamamız lazım. Kimseyi ötekileştirmemek lazım. Kimseyi değerleri, yaşam biçimi inançları ile karşımıza almamamız lazım. Herkese içten bir sevgi ve saygı duymak lazım. Herkesin kimliğini onun haysiyeti ve şerefi saymak lazım. Herkesin haysiyeti ve şerefine kendi haysiyetimiz ve şerefimize gösterdiğimiz değeri vermemiz lazım" diye konuştu.
 
'KENDİMİZE GELELİM VE GELECEĞE BAKALIM'
Baykal, Cumhuriyet Halk Partisi'nin büyük bir potansiyeli olduğunu belirterek, "Türkiye'nin en ilerici gücüdür Cumhuriyet Halk Partisi. Bütün ilerici atılımların da anasıdır, merkezidir, çıkış noktasıdır. Buna göre Türkiye içerisinde konumlanmak ve konuşlanmak lazım. Kendimize gelelim ve iddialı bir şekilde geleceğe bakalım" şeklinde konuştu.
 
'ÇOĞU BİZİM KENDİ HATAMIZ'
Seçim sonuçlarıyla ilgili, "Görürüz ki çoğu bizim kendi hatamızdır. Hiç tartışmaya gerek yok. Kimseyi suçlamak yada karalamak için söylemeye gerek yok. Ama çoğu bizim kendi hatamızdır. Hata yapmamayı başarabilsek, iyi yönetilebilsek, inanıyorum ki bu gün ortaya çıkan tablodan çok daha iyisini hak ettiğimiz görülürdü" diyen Baykal, "CHP Türkiye için, Türkiye’nin geleceği için herkesin pek çok kişinin zannettiğinin ötesinde bir değer taşımaya devam ediyor. Bu bize unutturulmak isteniyor. Bizim bir siyaset projemiz var. Türkiye o proje ile bugünlere geldi. Bugünlerden yarınlara ortaya çıkan bu dünya gerçekleri karşısında yine CHP’nin projeleri ile Türkiye daha iyi bir noktaya gelecek. Bu güvenle olaya bakalım" değerlendirmesinde bulundu.
 
MUHARREM İNCE'NİN AÇIKLAMALARI
Bir gazetecinin CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin TBMM’de yaptığı konuşmasına yönelik sorusuna Baykal, şu yanıtı verdi: "Her zaman böyle konular konuşulur. Ben CHP inancının, bilincinin, iddiasının üzerindeki külleri üflemenizi ve alevi canlandırmanızı istiyorum. Bunun konuşulacağı zemin ve mekanlar ayrı. Bunlar konuşulacak. Bundan çekinmeye korkmaya da gerek yok. CHP bu işlerin içinden geçti. CHP, parti içinde en yoğun çekişmeleri, mücadeleleri yaşadığı ortamda Türkiye’nin birinci siyasi partisi olarak çıktı. 1973 yılında bunu gördük. Korkmayın bu tartışmalardan. Biz o tartışmaları yaptık. 1973’de genel başkan değişti. Genel başkanla birlikte yığınla milletvekili ayrıldı. Büyük bölünme ve parçalanma oldu. Ama birinci parti olarak çıktı. Neden CHP’nin  bir siyasi projesi vardı. Tartışma olmaması daha kötüdür. Eğer ortada iyi olmayan bir gidiş var ve kimse kılını kıpırdatıp bir şey söylemiyorsa o zaman daha tehlikelidir."
 
'HİÇ KİMSE MUCİZE İSİM DEĞİL'
Baykal, CHP Genel Başkanlığına yeniden aday olup olmayacağı yönündeki bir soruya ise "Ben partimde yeterince bu mücadeleyi taşıyacak, götürecek genç, dinamik, çalışkan arkadaşlarımın bulunduğuna inanıyorum. Herkese görev vardır tabii ki. Belli bir tecrübe kazandılar diye eski başkanlarımızı ve belediye başkanlarımızı da yok sayacak halimiz yok. Onların da katacağı değerler vardır. Ama sadece onlar değil genç arkadaşlarımızın da katacağı çok şey var. Hepsine açık durmak ve bakmak lazım. Bu hep birlikte kurtarılacak bir iş. CHP bunu başarır, geçmişte de başarmıştır. Kimseye teslim olmak durumunda değil. Hiç kimse mucize bir isim değil, önemli olan CHP duygusu ayağa kalksın" şeklinde yanıt verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fatih karasu 16 Ağustos 2014 Cumartesi 00:27

yeter artıkm sayın baykl dane ne istşiyorsunuz şu partimşizden... yetrre artıkk

Yorumu oyla      11      5  
ANKARA 15 Ağustos 2014 Cuma 22:41

.. Hukumet ıle Cemaatler Arasın da Bır Sorun Asla Olmadı,Gundem Bazen Kızıstı Bazen Agıza Alınmayacak Sozler Sarfedıldı Ama Asla Cemaat Hukumete Kızmadı,Chp yı Tamamen Ortadan Kaldırma Muhalefetı Bıtırme Surecıydı Ve Basarılı da Oldu,Cemaat Chp ye Senınleyız Dedı Ihsanoğlunu One Surdu Mhp de Kendını Bırden Oyunun Icın de Buldu Ve Bır Tasla Ikı Kus Vurdular Cemaat Hem Chp yı Hem Mhp yı Hukumetın Istedıgı Gıbı Basarız Duruma Getırdı... Sımdı Chp yı Bekleyen Ikıncı Oyun Baslıyor,Chp de Adam Yok Mus Gıbı Bır Feyzıoğlu Umudu Var... Hatırlayalım Hafızaları Tazeleyelım,Dolmabahce dekı Basbakan Feyzıoğlu Gorusmesını... Ne Konusuldu? Bılınmez Sonra da Ikılı Basbakan Ile Feyzıoğlu Oyunun Ilk Sahnesını Oynadı Basının Karsısın da Katıldıkları Davette Bagırısmalar Basbakanın Salonu Terk Etmesı Ve Feyzıoğlu na Chp den Dığer Kesımler den Ovguler,Hanı Bır Deyım Vardır,Düsmanımın Dusmanı Dostumdur... Chp Dost Olarak da Feyzıoğlunu Gormekte,Ama Oyle Degıl,DOLMABAHCE Gorusmesını Unutmayalım? Chp Yıne Yenılecek Chp Yıne Basarısız Olavak... Kesın Çözum Chp YI KAPATMAK VE CIKARLARI MINI PARTI OLMASINI RANTLARI BU SAYEDE CHP de Bıtırmek... Unutmadan Ise Chp Kendını Toparlayacak Gercek Bır Aday Istıyorsa Iıktıdar Icın Bır Adım Atmak Istıyorsa Uzaga Bakmasın,Chp Genclık Kolları Eskı Genel Baskanı Sayın Ayhan YALCINKAYA ya Sans Versın...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK kesin sonuçları açıkladı: İşte Erdoğan'ın mazbatası
YSK, Başbakan seçim sonuçlarını resmen onaylayarak Başbakan Erdoğan'ın ...
Kılıçdaroğlu'ndan flaş kurultay açıklaması
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay tarihinin Pazar günü yapacakları ...
50 eski CHP'li vekilden Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı
Aralarında Kemal Anadol ve Şahin Mengü’nün de bulunduğu CHP'li eski 50 ...
 
Süleyman Seba'nın cenazesinde 'kurultay' safı
Beşiktaş'ın efsanevi Başkanı Süleyman Seba'nın cenaze töreni son günlerde ...
CHP’li Aksünger: Mezarlara saldırının sorumlusu Erdoğan
İzmir'in Selçuk İlçesi, Zeytinköy Mahallesi'nde, Aleviler'e ait olduğu ...
Feyzioğlu'ndan Erdoğan'a sert yanıt
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Başbakan Erdoğan'ın kendisiyle ...
 
İzmir'in sandığından etnik kimlik çıktı!
İzmir'de Cumhurbaşkanlığı seçim sonucuna sandık bazlı bakıldığında etnik ...
Kılıçdaroğlu'na İzmir'den bir tekpi daha
CHP İzmir Emek Platformu Cumhurbaşkanı seçimlerinde alınan hezimetin sorumlusu ...
Bülent Delican 'A takımı'nı Saat Kulesi'nde açıkladı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican 'A Takımını' belirledi. Göreve ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva