HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Şubat 2016 Salı - 12:10

Ve Başkan Arslan sessizliğini bozdu: Bir yapanlar var…

Çiğli’de kendisine muhalif isimlerin ilçe yönetimi tarafından disipline gönderilmesinin talep edilmesiyle başlayan süreçte ilk kez konuşan Belediye Başkanı Arslan, “Bir yapanlar var bir de yıkanlar var. Ben hep yapanlar tarafında oldum. Yıkıcılıktan kimseye yarar gelmez” dedi.

Ve Başkan Arslan sessizliğini bozdu: Bir yapanlar var…

EGEDESONSÖZ – CHP Çiğli’de süregelen kriz Belediye Başkanı Hasan Arslan’a muhalif meclis üyeleri; Mustafa Avdan, Yusuf Çoban, Süleyman Karadağ ve Erkan Tuncer’in disipline sevki talebiyle tavan yapmıştı.

İlçe yönetimi 4 ismin kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmesini istemiş, İl Yönetimi de konuya ilişkin bir komisyon kurmuştu.

Komisyon rapor için çalışmalarını sürdürürken, Belediye Başkanı Hasan Arslan süreçte ilk kez konuştu. Can Radyo yayınına konuk olan Başkan Hasan Arslan önemli açıklamalarda bulundu.

DERS OLSUN
Belediye başkanlık sürecine değinen Arslan, “Belediye başkanlığı atamayla yapıldı. Adaylığımla birlikte 20 arkadaşın aday adaylığı vardı. 25 yıldır Çiğli’de CHP çatısı altında siyaset yapıyorum. Belirli dönemlerde de aday oldum. Aday olamayınca ‘Yer yarılmadı dünya yıkılmadı’ ki. Partililik görevimi sürdürdüm. Partim adına gayret gösterdim. 20 aday adayının olduğu süreçte adaylığım açıklandığında 1 haftalığına ilçe binamız kilitlendi. Ölüm oruçlarına yatan oldu. ‘Falanca adam getirilsin’ dendi. Buna çekememezlik denir. 25 yıl partime hizmet ettim. Atandım. Başka biri de atanabilirdi. Saygı gösterir çalışırdık. Bırakın ilçe binasını kilitlemeyi bizim partimizden bazı arkadaşlar DSP’ye geçtiler. Bazı aday adayları da destek oldu bunlara. Hainlik unutulmaz. Unutmadık. 25 bin oy farkla kazandık. Bu onlara ders olsun” dedi.

YIKICILIK KOLAY AMA EN KÖTÜSÜ…
Toplum tarafından kabul edildiğini ve fark attığını söyleyen Arslan, “Çiğli’yi kucaklasın diye meclis üyelerini listeye yazdık. Beraber seçimden çıktık. Madem meclise girdik 5 yıl boyunca ilçeye hizmet etmek gerekir. Bütün eforumuz bu olmalı. Herkesin şahit olduğu bir olay yaşıyoruz. İyi bir olay değil. Sen bir parti adına meclis üyesi olacaksın o parti lehinde değil de aksama olsun diye aleyhinde çalışacaksın. Doğru değil. Disiplin olayı var. İlçe başkanımız ve yönetimimiz gerekli görmüş. Üst organlar var. İrdelenecek. Gereken yapılacak. Belediye başkanı olarak hizmetten başka düşüncem yok. Meclis üyelerinin de ekip ruhuyla hareket edip destek olması gerek. Bir yapanlar var bir de yıkanlar var. Ben hep yapanlar tarafında oldum . Yıkıcılıktan kimseye yarar gelmez. İnşaat mühendisiyim. 5-6 katlı bina yapılması için 2 yıl zamana ihtiyaç var. Yapıyorsun yapıyorsun anca hizmete açıyorsun. Aynı binayı yıkalım dersen bir gün de yıkarsın. Yıkıcılık kolay ama en kötüsü… Ne yazıktır ki ilçe başkanım şahit oldu. Zeynel Mertoğlu’ndan önceki ilçe başkanları da şahitti. Bu dönem tekrar edince ilçe başkanımız disiplini gerekli görmüş. İyi mi yapmış kötü mü yapmış bir şey diyemem. Partinin tüzüğüne uygun hareket etmeyenlerle ilgili bir müeyyide uygulanıyorsa örgütsel bir konudur bu. Ben örgüte havale ediyorum. Yanlış şeyler yapılıyordu böyle bir aşamaya gelindi. Sonuç ne olur bilemem” ifadelerini kullandı.

NİFAK SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR
İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’na da destek veren Arslan, “İlçe başkanlarım zorlukla karşılaşsın derdinde olmadım. Kongrelerde oyum vardı bunu kullandım. Destek verdim. Yıpratmadım kimseyi. Mevcut ilçe başkanımız Zeynel Mertoğlu olgun demokrat ilerici yapısıyla belediyesine sahip çıkıyor. Onun siyasi görevidir bu… Belediye başkanlarının icraatlarını övmesi birilerini rahatsız ediyor. İlçe başkanı gidip AKP’nin reklamını mı yapmalı. İlçe başkanım elbette ki kendi partisinin belediyesinin icraatlarını anlatacak. Bunu yadırgayanlar partiyi karıştırmak istiyor. Belediye başkanı ilçe başkanı arasına nifak sokmaya çalışıyorlar. İlçe başkanı belediye çalışanıydı. İlçe başkanı belediyede mi çalışır diye ekmeğinden ettiler. Belediyede çalışan milletvekili adayı oluyor da ilçe başkan adayı olamıyor mu… İlla ilçe başkanı olmak için özle sektörde mi çalışmalı. Belediye çalışanı işçi sayılmıyor mu?” diye konuştu.

 
Bakanlık ‘İzmirli’ tanınmış firmanın yetkisini geri aldı!
 
Yarışmadan kazandığı parayı şehit ailesine bağışladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valilik araziyi vermedi, kadın sığınma evi askıda kaldı!
Valilik Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu, 2010’da İl Genel Meclisi ...
Gültepe'nin yüzünü güldürecek proje
Konak’ın Gültepe semtinde yıllardır kullanılmadığı için çürümeye yüz tutan ...
Vali Toprak Avrupalı gazetecilere mülteci sorununu anlattı
Avrupa Birliği’ne üye ülkelerden oluşan 20 kişilik yabancı basın yayın ...
 
Başkan Kocaoğlu’na çiçekli davet!
Başkan Kocaoğlu’nu ziyaret eden İzmir Vergi Dairesi Başkanı Engin, 25 ...
Halkapınar trafiğine 'vagon otoparkı' ayarı!
Metro vagonları için Halkapınar’da 93 milyon liralık yatırımla iki katlı ...
Buca’nın kadınları kick boks öğreniyor!
Kadınların toplumsal yaşamda birey olma mücadelelerine hayata geçirdiği ...
 
Karşıyakalılar ‘şeker’e karşı bilinçleniyor
Halk sağlığının korunmasına katkı sağlamak amacıyla eğitim çalışmalarını ...
Kocaoğlu dönüşümde kırmızı çizgileri açıkladı!
Kentsel dönüşümde ilk inşaat ihalesine çok yakında Uzundere’de başlayacaklarını ...
İzmir’in ulaşım tarihi bu sergide
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 25 Şubat Perşembe günü açacağı “Kent ve Ulaşım ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva