HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ocak 2017 Cuma - 08:44

Ve Bakanlığın İzmir’deki büyük dönüşüm planı askıda!

Karabağlar’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 10 mahallede 101 hektarlık alanda gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesinin imar planları askıya çıktı.

Ve Bakanlığın İzmir’deki büyük dönüşüm planı askıda!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Karabağlar’da kentsel dönmüşüm projesi öncesi imar planları askıya çıkarıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin geçtiğimiz Ekim ayında İzmir’de yaptığı kentsel dönüşüm zirvesi sonrası beklenen imar planları netleştirilmişti.

Karabağlar Uzundere’de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşümün ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 6306 sayılı yasa kapsamında yürüteceği dönüşüm kapsamında netleşen imar planları askıya çıktı.

1 AY ASKIDA KALACAK

Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erden, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin ve Devrim Mahallelerini kapsayan 540 hektarlık Riskli Alanın, yaklaşık 101.4 hektarlık kısmına ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarını 1 ay süreyle İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıda kalacak.

PLANLARDA NELER VAR?

Büyük bölümü özel mülkiyette kalan kentsel dönüşüm alanı Gaziemir’deki Yeni Fuar Alanı’nın karşısında bulunan ve yapılaşmanın olmadığı boş arazileri kapsıyor. Bir bölümü jeolojik sakıncalı alan olarak belirlenen yerde hiçbir şekilde konut yapılamayacak yerler de bulunuyor. Olası deprem dışında kayma ve çökme riski bulunan arazinin otoyola bakan kısmının tamamen yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak kalması planlandı. Yeni plana göre 104 hektarlık öncelikli planlama çalışmasının yapıldığı alanda kamu mülkiyetine ait (maliye, belediye, TEK, DHMİ ve TEAŞ) toplam 28 kadastro parselinde sadece 14 hektar alan bulunuyor. Alanın geri kalanındaki tescilli parseller ise özel ve tüzel şahıs mülkiyetinde yer alıyor.

KAVŞAK YAPILACAK              

Planlarda bölge kısımlara ayrılırken önlem alınarak işlem yapılabilecek alanlar ile kesinlikle hiçbir işlem yapılmasına uygun olmayan alanlar olarak nitelendirildi. Ayrıca plana göre Karayolları Genel Müdürlüğü’nce Uzundere Mahallesi sınırları içinde, İzmir Çevre Yolu üzerinde mevcut altgeçidin bulunduğu noktada bir kavşak düzenleme projesi hazırlandı. TCK Genel Müdürlüğü tarafından önerilen bu kavşak düzenlemesi ile otoyol üzerinden, otoyolun güneyinde, Ege Serbest Bölgesinin batısında planlanan Gaziemir Fuar Alanı’na tek yönlü olarak giriş sağlanacak. Önerilen bu kavşak düzenlemesi, çevre yolu üzerinden planlama alanına da giriş sağlanması açısından önem taşıyor.

ÜNİVERSİTE VE CAMİ ALANI DA AYRILDI

Bakanlığın ilk etaptaki planlama alanında hiçbir konutun bulunmaması işlerin hızlandırılması için önemli olurken riskli alanın genelinde yaşayan vatandaşların bir kısmı burada yapılacak konutlara taşınacak. Planlama alanı güneyinde ve batısında, bölgenin en önemli ulaşım aksı olan Eskiizmir Caddesi üzerinde, eğimin düşük olduğu alanlarda bölgesel bir alt merkez oluşturacak biçimde düzenlemeye gidildi.  Bu alanda var olan ticaret alanlarının ilk iki katı ticaret amaçlı, üst katlarda konut amaçlı kullanıma onay verilecek. Ayrıca bağımsız ticari yapılar da yer alabilecek.  Yine bölgede, düzenleme kapsamında askıya çıkan planda eğitim alanları, yükseköğretim alanı, sağlık alanları, sosyal tesis alanları, kültürel tesis alanları, spor alanları ve ibadet alanları oluşturuldu.

 
Anayasa değişikliğinin ilk 11 maddesi kabul edildi
 
İzmirli şehit babası o iddialara isyan etti: Bırakın acımı yaşayayım!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Ocak 2017 Cuma 13:42

Bu kaçıncı askıya çıkış? Bunlar askıya çıkıyor halk mahkemeye veriyor sonra iptal 😀😃☺ bölge halkı ile anlaşmadan kentsel dönüşüm yapacağız diyorlar. Ocak' ta temel atılıyordu. Ne oldu ? 2-3 yıl önce de kurban bayramında temel atılıyordu bir türlü temel atılamadı gitti 😀😃☺😄

Yorumu oyla      11      5  
20 Ocak 2017 Cuma 11:55

Ve yine davalık oldu ☺😊 5 yıldır Karabağlar' da kentsel dönüşüm adına bakanlık çivi çakamadı. İzmir' de belediyeye laf eden akpli yöneticiler bakanlık eliyle bile kentsel dönüşüm yapamıyor.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mezbaha krizinde 3 ilçede kısmi çözüm!
Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan ve AB kriterlerine uygun gerekli modernizasyon ...
Konak Belediyesi'nden ödeme uyarısı
Konak Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden vatandaşlara işyerlerine ...
İzmir’in güler yüzlü hastanesi şimdi de sinemaya el attı
Çehov’un ‘Sevgili Doktor’ oyununu sergileyen Eşrefpaşa Hastanesi çalışanları, ...
 
Konak'ta ilçenin gururu takıma belediye desteği
Voleybol şampiyonasında ikincilik kupasını kazanarak Konak’ın gururu olan ...
Buca'da can dostlar üşümeyecek
Buca Belediyesi, sokak kedilerinin soğuk hava koşullarında sığınabileceği ...
Büyükşehir'den antik tiyatro için 'tarihi' kamulaştırma
Büyükşehir, Kadifekale’de 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu gün yüzüne ...
 
Doğanlar Mahallesi'nde 'ortak akıl' buluşması
Bornova’yı geleceğe taşıyacak proje, yatırım ve hizmetleri “Ortak Akıl” ...
Büyükşehir'e 8 ilçede mezbaha şoku!
Büyükşehir Belediyesi'ne ait sekiz ilçedeki mezbaha, AB kriterlerine uygun ...
'Bornova İçin Fikirler' ikinci baskıyı yaptı!
Bornova Belediyesi’nin “ortak akıl” ilkesi çerçevesinde, üniversitelerle ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva