HABERLER>POLİTİKA
14 Mart 2019 Perşembe - 14:40

Vatan Partisi Adayı Mutlu: İzmir’e deniz getireceğiz!

Vatan Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rifat Mutlu, İzmir için projelerini anlattı. Mutlu, “İzmir’e deniz getireceğiz!” ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Adayı Mutlu: İzmir’e deniz getireceğiz!

EGEDESONSÖZ- Vatan Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rifat Mutlu, SonsözTV’de Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

İzmir’e yönelik projelerini anlatan Mutlu, ‘İzmir’e deniz getireceğiz’ projelerinin detaylarını anlattı.
Deniz ve liman kenti İzmir’de insanlarımız denizden yeterince yararlanamadığını ifade eden Mutlu, “Bunun en önemli nedenlerinin deniz ulaşımına gereken önem ve önceliğin verilmemesi, denizcilik kültürünün oluşturulamaması ve bunun yanında körfezin yeterince süreklilik içinde temiz olmamasıdır. Bunun başta gelen nedeni 2000 yılından önce projelendirilen büyük kanalın bazı bölümleri artan nüfusun da etkisiyle ihtiyacı karşılayamaz hale gelmesidir” dedi ve projenin detaylarını şöyle anlattı:

“Körfezin kötü kokusunun giderilmesi için Hava Eğitim Komutanlığı ile Konak Pier arasındaki kollektör hattının kapasitesini arttıracak, yeni pompa istasyonu ve yeni bir basınçlı iletim hattı yapılacaktır.

Kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi, ana taşıyıcı hatlar, arıtma tesisleri ve dereler bazında ele alınarak bir ana plan çerçevesinde projelendirilip yapımına başlanacaktır.

İzmir’in tüm plajları halka ücretsiz olacak ve bütün plajlarımız mavi bayrak standartlarına uygun hale getirilecek. Yurttaşların bu plajlara toplu taşıma araçlarıyla gelerek günübirlik faydalanması sağlanacak. Balıkçı barınakları, balıkçılarımızın ihtiyaçlarına uygun hale getirilecek. Su ürünleri kooperatifleri kurulacak ve var olan kooperatifler güçlendirilecektir. İzmir körfezinde su sporları daha aktif olarak yapılacak çocuklarımız su sporlarına özendirilecek ve bu spor dalları büyükşehir belediyesi tarafından desteklenecektir.

İzmir’in Urla, Dikili, Seferihisar, Foça gibi ilçelerimizdeki deniz ve iç sularımızda bilimsel yöntemler kullanılarak ve ekolojik yapıya uygun yetiştiricilik teşvik edilecektir. Böylece bölge insanımıza yeni istihdam alanları açacağız. Avrasya İpekyolu’nun önemli liman kavşağı olup Çandarlı Limanının yapılması için özel bir önem ve destek vereceğiz.”

OKUL SERVİSİ PERSONELİNE SIKI DENETİM
İzmir’deki sokak çocuklarını koruma altına alacaklarını belirten Mutlu, “Sokaklardaki bağımlı çocuklar için rehabilitasyon merkezi kurarak tedavilerini sağlayacağız. Öte yandan okula giden çocuklarımızın emanet edildiği servis araçlarındaki görevlileri de denetim altına alacağız. Servis şoförleri ve hosteslerini Eşrefpaşa Hastanesi’nde 3 aylık periyotlar halinde psikolojik kontrolleri dahil olmak üzere sağlık kontrolünden geçireceğiz” dedi.

“MAHALLE KREŞLERİ KURACAĞIZ”
Öte yandan kadın ve yaşlılara yönelik projelerini de anlatan Mutlu, “Büyükşehir Belediyesi’nde Engelli Daire Başkanlığı oluşturularak mahallelerimizin tamamında Engelli Merkezi oluşturacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı  başkanlığında toplantı yapılarak kentimizde gerekli denetim ve iyileştirmeler yapılacak. Kadınlarımızın sosyal hayata katılmaları karşısındaki en önemli engel annelik görevleri. Bu işgücüne katılamayarak ekonomimize de katkılarının önüne geçiyor. Biz mahalle kreşleri ile bu sorunları ortadan kaldıracağız. Biz her zaman ‘Birileri ilgileniyordur’ denilen sorunları çözen, o sorunlarla gerçekten ilgilenen belediye olacağız” diye konuştu.“KURACAĞIMIZ GENÇLİK MERKEZLERİNDE HER TÜRLÜ İHTİYAÇ KARŞILANACAK”
İzmir’deki öğrencilere yönelik projelerinden bahseden Mutlu, “İzmir’de 9 üniversitemizde 180 bin üniversite öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin en büyük sorunu şu an yurt sorunu. Öğrencilerimizin en önemli ikinci sorunu ise beslenme sorunu. Büyükşehir Belediyesi öğrencilerimize yaptığı yurtlar aracılığıyla yeterli beslenmelerini sağlayacak. Biz 3 adet gençlik kampüsü planladık. Bornova, Buca ve Çiğli’de yapılacak bu kampüslerde yurt ve sosyal tesislerde gençlerimizin barınma, gıda, sosyal ihtiyaçlarının tamamı yer alacak. Bu gençlik kampüslerimizde de aynı zamanda gençlerimiz kısmi süreli olarak çalışacak ve sigortalı olarak gelir sahibi de olacaklar. İzmir’de bir genç istihdam merkezi oluşturacağız. Burada İzmir’de yer alan ticari ve sanayi kuruluşlarından gençlerimizin iş bulmasını sağlayacağız” dedi.

“SUYU KAMUSAL KAYNAK OLARAK DEĞERLENDİRECEĞİZ”
İzmir çok büyük bir tarım kenti olduğunu ve  İzmir’de trafiğe kayıtlı 70 bin traktörün bunun önemli bir delili olduğundan bahseden Mutlu, “Ancak ülkemizde gerçekten son yıllarda tarım güçsüzleştirildi. Biz tarım üreticisini çok ciddi şekilde destekleyeceğiz. Biz suyu kamusal kaynak olarak tarım alanlarımıza ücretsiz su vereceğiz. Bunu yanında tohum ve gübre desteği de vereceğiz. Bu destekler doğrudan esnafımıza da yansıyacak. İzmir’de tarımı etkileyen önemli faktörlerden biri de hava kirliliği, biz sanayimiz ile kol kola yürüyeceğimiz için hava kirliliğini önleme konusunda gerekli adımları atacağız. Hava kirliliğini ölçme istasyonları ile Büyükşehir’in bu yönetimi gerçekleştirmesi lazım. Bugün bu merkezler İzmir’de var ancak kent merkezinde var. Ancak hava kirliliği sanayi kuruluşlarının bulunduğu bölgelerde var. İzmir hava kirliliğinde başlarda yer alan kentlerden. İzmir’de maalesef insan sağlığını doğrudan etkileyen zehirli partikülleri araştıracak bir laboratuvar yok. Hava kirliliğinin yönetilebileceği bir merkez yok. Bu çok büyük bir eksikliktir. Biz yönetime geldiğimizde bunları değerlendireceğiz ve uygulamaya geçireceğiz” diye konuştu.“SUYUN MALİYETİNE KAR KOYMADAN FİYATLANDIRACAĞIZ”
İzmir su fakiri bir kent olduğunu söyleyen Mutlu, “Dünya Sağlık Örgütü’ne gire az su bulunan ülkelerde, en az kişi başına 1.6 ton su düşüyor ama İzmir’de 1.3 ton su düşüyor. Biz suyu ticari nema olarak değerlendirmeyeceğiz. Suyun maliyeti üzerine herhangi bir kar koymadan fiyatlandıracağız. Öte yandan İzmir’de şebekelerden yüzde 30 kaçak var. Bu büyük bir su kaybına sebep oluyor” derken, yönetime geldiklerinde su şebekelerinin depreme dayanıklı borularla yenilenerek su kaybını önleyerek hem kaynaklarımızın verimli kullanılmasını hem de maliyetin düşmesini sağlayacaklarını belirtti.

Vatandaşa ücretsiz patates soğan dağıtımının doğru olmadığının altını çizen Mutlu, “Yoksullukla mücadeleyi sadaka biçiminde yapılmaması gerekiyor. Ücretsiz patates soğan dağıtımı çözüm değil. Seçim döneminde dağıtım yapmak doğru bir davranış değil. Vatandaşların çağdaş yaşamını sadaka dağıtımı ile yapılmaması gerekiyor. Üretim ekonomisine geçerek bunu sağlamalıyız” diye konuştu.“BU SEÇİM BEKA MESELESİ DEĞİL”
Yerel seçimlerin beka meselesi olmadığını vurgulayan Mutlu, “Türkiye siyaseti yerel seçimlere gitmesine rağmen ciddi bir kutuplaşma yaşanıyor” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de beka sorunu olduğunu düşünmüyorum. İnsanlarda A veya B partisi gelirse ülkemizin geleceği kararacakmış gibi bir algı yaratılıyor. Öte yandan CHP’nin çok değerli bir adayı var, kişiliğine bir sözüm yok ancak PYD ve PKK’nın siyasi uzantısı olan bir partinin doğrudan bir desteği var bunu açıklıyorlar. Şimdi ben bunun nedenini anlamak istiyorum. Diğer tarafta siz gerçekten Atatürk’ün CHP’si iseniz hiçbir desteğe gereksiniminizin olmaması gerekiyor. Bu durum insanları kuşkuya düşürüyor. Sonuç olarak bu seçim hiçbir şekilde beka meselesi değildir.”

Öte yandan Mutlu, İzmir'e yönelik projelerini "Mutlu İzmir" kitapçığı altında topladı. Mutlu, aynı zamanda bizzat çizdiği karikatürlerle kitapçığı renklendirdi. 

 
Kocaoğlu müjdeledi: Büyükşehir'den bir ilk daha!
 
Bakan Pakdemirli'den Torbalı'ya müjdeler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AB açıkladı: Türkiye'ye para yağacak!
AB Yüksek Temsilcisi Mogherini "Türkiye'deki Suriyeliler için ikinci 3 ...
CHP İzmir eğitim ordusunu topladı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, düzenlediği kahvaltıyla parti ...
AK Parti Adayı Başterzi’den Selçuk’a 12 dev proje
Cumhur İttifakı Selçuk Belediyesi Adayı Osman Başterzi, ilçenin gelecek ...
 
Albayrak: Geçen hafta İzmir'deydim, durum felaket!
Beyoğlu Buluşmaları’nda iş adamlarıyla bir araya gelen Hazine ve Maliye ...
'Üretirseniz Türkiye'nin beka sorunu olmaz'
Malatya'da konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Fabrikada, tarımda, kültürde, ...
Bakan Akar F-35'ler için tarih verdi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, F-35 savaş uçağı teslim sürecinin normal ...
 
Zeybekci: İzmir’in talihini değiştireceğiz
Karabağlar ve Bayraklı’da vatandaşlarla bir araya gelen Cumhur İttifakı ...
Soyer: Brüksel’de İzmir Ofisi açacağız
Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) Cumhuriyet Halk Partisi ...
CHP Narlıdere Adayı Engin: En büyük destekçimiz muhtarlar olacak
Yerel seçim çalışmalarını sürdüren CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva