HABERLER>POLİTİKA
21 Temmuz 2015 Salı - 14:52

Vatan İzmir’de Mutlu dönemi: 3 partiye bombardıman!

Vatan Partisi İzmir Örgütü’nde yeni başkan İzmir 1. Bölge 3. Sıra Milletvekili adayı Dr. Rıfat Mutlu oldu. Yeni yönetim kurulunu açıklayan Mutlu, AK Parti, CHP ve MHP'yi eleştirdi ve siyasi partilerin İzmir'de yaşanan haksızlıklar karşısında sessiz kaldıklarını söyledi.

Vatan İzmir’de Mutlu dönemi: 3 partiye bombardıman!

EGEDESONSÖZ - Vatan Partisi İzmir’de bayrak değişimi yaşandı, Mustafa Tosunlar’ın yerine DSP İzmir İl eski Başkanı, Vatan Partisi İzmir 1. Bölge 3. Sıra Milletvekili adayı Rıfat Mutlu yeni il başkanı oldu.

Başkan Mutlu partisinin il binasında düzenlenen toplantıda yeni yönetimini tanıtırken, AK Parti, CHP ve MHP'yi eleştirdi.

Mutlu, "İl yönetimlerinde ve siyasetlerinde bir bayrak yarışı önemlidir. Mustafa Bey'in bıraktığı bayrağı buradan alarak biz daha ileriye götürmeyi amaçlıyoruz" dedi.

DAYANIŞMA VURGUSU
İl ve ilçe kongrelerinin ardından kurultaya gideceklerini ifade eden Mutlu, "Yönetim kurulumuz, örgütlerimizi tekrar daha pekiştirmek ve Kasım-Aralık ayında yapılacak olan ilçe kongrelerini yapmak ve Ocak ayında il kongresini tamamlamak... Vatan Partisi İzmir İl Örgütü olarak tam bir dayanışma ve bütünlük içerisinde Şubat ayında da kurultaya götürmek amacımız var. İzmirimizin sorunlarını biliyoruz. Kongre hazırlıklarını yaparken İzmir'in sorunlarını ve Türkiye'nin sorunlarını çözeceğimize söz verdik. Oy alan geçmişte ana muhalefet partisi olan partinin ve iktidar partisinin verdikleri sözlerin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.



PARTİLER KAYITSIZ KALIYOR
Mutlu ayrıca İzmir'de siyasi partilerin yaşanan talana ve haksızlıklara karşı kayıtsız kaldığını söyledi. Vatan Partisi İl Başkanı, “İzmirimiz nasıl talan ediliyor görüyoruz. Karaburun'da RES'ler yapılıyor, balık çiftlikleri yapılıyor bu da yetmiyor Üçkuyular'da Balçova'da kamuya ait bir alan da tamamen özelleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karara bağlandı. Çok büyük alışveriş merkezleri alt yapılar planlanmadan yapılıyor. Trafiği, esnafı Balçova esnafına zarar verecek gelişmeler yaşadı. Bugün İzmir'de siyasi partilerin hiçbirisi ne AKP ne CHP ne de MHP bu konulara sanki kayıtsız kalıyor. Oysa kentimiz parçalanıyor. Bunlara karşı durmamız lazım, sesimizi çıkartmamız lazım. Vatan Partisi'nin önemli bir çalışması da bu olacak. Sorunların takibini yapıp çözüm önerisi sunacağız” diye konuştu.  


OY AÇIKLAMASI
Partisinin genel seçimde beklenen oy oranının gerisinde kalması hakkında da konuşan Mutlu, "Halkımız önceliği Tayyip Erdoğan'ın gitmesi yönündeydi ve dayatılan konu HDP'nin barajı geçmesiydi. Algı ekseni yaratıldı ama AKP'nin gitmesi için oy kullandılar. İzmir'de de böyle oldu. Bugün insanlar bir düş kırıklığı yaşıyor. Çünkü AKP ve CHP koalisyon hazırlığı içerisinde" dedi.

"TERÖRÜ LANETLİYORUZ"
Suruç’taki katliama da değinen Mutlu, "Dün Suruç'ta yaşanan terör olayını, katliamı lanetliyoruz.Bunun Amerika, İsrail ekseninde bir terör olayı olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Sayın Başbakanımızın terör nereden gelirse gelsin karşıyız söylemini samimi içten ve doğru bulmuyorum. Terörün adresi bellidir. Çözüm Türkiye'nin teröre bölgesel odaklı teröre dur demesi. Ölen gençlerimizin ailelerine baş sağlığı diliyoruz" diye konuştu.



YENİ YÖNETİMDE KİMLER VAR?
Dün göreve başlayan yönetim kurulu listesinde yer alan isimler ise şöyle; Hasan Ali Kızılırmak, Ramazan Çalışkan, Engin Süer, Eren Gevgeli, Nevin Yenilmez, Hasan Ali Karşılayan, Rüksan Avşar, İhsan Sefa, Talat Özdemir, Onur Tınaz, Belma Yücel, Faik Bahar, Necmiye Ertem, Sefa Köken, Deniz Yigitceoğlu, Ahmet Seyran, Tacettin Yaşar, Fevzi Demirtaş, Hüseyin Erdoğan, Erol Baykan.

 
İzmir’deki kadın cinayetinde tüyler ürperten ifade!
 
Yürek yakan paylaşım: Sevdiğim adamın parçalarını…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP'den 'TBMM olağanüstü toplansın' çağrısı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Suruç saldırısı hakkında açıklama ...
Flaş! CHP’nin önemli ismi istifa etti
CHP'nin emekli müftü milletvekili İhsan Özkes, partisinden istifa etti.
Davutoğlu’ndan flaş Suruç saldırısı açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suruç'taki bombalı saldırıda yaralananları hastanede ...
 
İzmir Milletvekili Davutoğlu’na ‘Fidan’ı sordu!
Şanlıurfa Suruç'ta yaşanan katliamın sonrasında, CHP İzmir Milletvekili ...
CHP heyetinden 'istihbarat'a: Hesabını sizden soracağız!
Suruç'ta incelemeler yapan CHP heyeti incelemelerinin ardından açıklamalar ...
CHP’li Aksünger’den bomba Zarrab iddiası!
Meclis Soruşturma Komisyonu üyesi ve Kılıçdaroğlu Başdanışmanı CHP'li ...
 
Kılıçdaroğlu ortak deklarasyon çağrısına ne yanıt verdi?
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’nun teröre karşı ortak deklarasyon ...
CHP İzmir’de vekillerden başkanlara sandık uyarısı!
İzmir’de delege seçimlerine hazırlanan CHP'nin önseçimle gelen milletvekilleri, ...
Kurtulmuş: Birileri düğmeye basmış olabilir
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Suruç'taki intihar saldırısına ilişkin ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva