HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Eylül 2012 Çarşamba - 13:02

Van'da ilköğretim okulu için imzalar tamam

Kıyı Ege Belediyeler Birliği sözünü tuttu ve Erciş'e bağlı Bayramlı köyünde 8 derslikli ilköğretim okulu yaptırmak için Van Valiliği ile Kıyı Ege Belediyeler Birliği arasında protokol imzalandı.

Van da ilköğretim okulu için imzalar tamam

İZMİR - Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile birlikte İzmir Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Balıkesir Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Türközen, İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve Aydın Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altıngün Erciş Kaymakamlığı'na gelen Kıyı Ege Belediyeler Birliği heyeti, kaymakamlık toplantı salonundaki düzenlenen okul yapımıyla ilgili protokol imza törenine katıldı. 

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise, depremin hemen ardından Erciş'e geldiklerinde en büyük zararın eğitim kurumlarının aldığını gözlemlediklerini ifade etti. Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak katkıda bulunmak istediklerini belirten Batur, "Erciş ilçesinde 8 derslikli bir okulun yapılması hususunda arkadaşlarımızla beraber yönetim kurulumuzda kararlarımızı aldık. Bugün protokolümüzü imzaladıktan sonra gerekli çalışmaları ve gerekli nakit akışını valiliğimiz kanalıyla başlatacağız. İnşallah Allah böyle afetler bir daha göstermez. Gerçekten çok sıkıntılı bir süreç yaşandı. Bu süreçte hem devletin varlığı hem de  buradaki vatandaşların dayanışması özellikle bütün Türkiye’nin dayanışması örnek teşkil edecek noktadaydı. Bugün imzalayacağımız protokol Bayramlı köyündeki yavrularımıza, Van halkına, Erciş halkına hayırlı olmasını diliyorum " diye konuştu.
 
Bu Millet Bu Testten Geçti
Van Valisi Münir Karaloğlu, protokol imza töreni öncesi yaptığı konuşmada, depremde Erciş köylerinde ölüm hadisesinin yaşandığı tek yerleşim yerinin Bayramlı köyünün olduğunu söyledi. Birliğin bu bakımdan Bayramlı köyünü seçmesinin anlamlı olduğunu ifade eden Karaloğlu, "Ülkemizin en batısı kıyı Ege'den, burayla hiç maddi bağlantısı ve çıkarı olmayan, sadece kendi vatandaşlarına yardımcı olmaya çalışan milletimizin fertlerinden olan insanlar Erciş'e gelmişler, acımızı paylaşıyor, yaralarımızı sarmaya çalışıyorlar. Bu ülkenin büyüklüğünü bu Erciş depremi test etti ve bu millet bu testten geçti" dedi.
 
Ak Parti Milletvekili Fatih Çiftçi, Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, Van Kaymakamı Barboros Baran, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu katılırken Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak Birlik Başkanı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur,  İzmir Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Balıkesir Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Türközen, İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve Aydın Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altıngün ve CHP Van İl Başkanı Cemal Şen’de hazır bulunduğu imza töreninde yapılan Konuşmaların ardından taraflar okulun yapılmasıyla ilgili protokolü imzaladı. Protokol töreni sonrası objektiflere toplu olarak poz verildi
 
Van ili, Erciş ilçesi Bayramlı köyüne yapılacak olan 8 derslikli okulun tüm masrafları Kıyı Ege Belediyeler Birliğine Bağlı Belediyeler tarafından karşılanacak. Yapılacak ihale sonrasında ortaya çıkacak olan maddi tablo, üye belediyelerin yıllık bütçelerinin 1000/1 oranında bir pay ayrılarak karşılanacak. Bayramlı köyüne yapılacak olan okul için resmi ve diğer bürokratik işlemler ise Van valiliği tarafından yürütülecek

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu açtı ağzını-yumdu gözünü: Bu kent size ne yaptı?
Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonun ardından tarihi davaya ...
Gazi günü Urla'da da kutlandı
Urla Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan törene Urla ...
İzmir’de ‘yeni’ bir beyaz devrim: Süt Kuzusu
Büyükşehir Belediyesi’nin 0-5 yaş grubu çocuklara yönelik yeni süt kampanyası ...
 
Karşıyaka'da doğal taşları 'Konuştu'
Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Güzel Sanatlar Galeri’sinde açılan resim ...
Balçova’da Gaziler Günü’nü törenle kutladı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanın verilişinin 91. Yıl dönümü ...
Aliağalı çocuklardan başkan Oğuz'a ziyaret
Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’u ziyaret etti.
 
Başkan Sındır’a esnaf teşekkürü
Esnafın ve halkın hayatını kolaşlaştıran projeleriyle öne çıkan Bornova ...
BERKSAV ‘ın kuruluş yıldönümünde Başkan Gönenç’e ödül
Bergama Kültür ve Sanat Vakfı (BERKSAV)’nın kuruluşunun 23.yıldönümü nedeniyle, ...
Karşıyaka kentsel dönüşüme şimdiden başladı
İzmir’de kentsel dönüşüm için “start” bekleyen bölgelerin başında gelen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva