HABERLER>GÜNCEL
10 Ağustos 2020 Pazartesi - 13:55

Valilikte İnciraltı zirvesi: Neler konuşuldu?

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, Vali Yavuz Selim Köşger'i, İnciraltı planlamasıyla ilgili sorunlar hakkında bilgilendirdi. Vali Köşger, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Valilikte İnciraltı zirvesi: Neler konuşuldu?

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- İnciraltı Toprak Sahiplerinin yaşadığı plan sıkıntısı, bu kez İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'e anlatıldı. İnciraltı Gelişim  Derneği Başkanı Tayfun Karabulut'un, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile birlikte geçen hafta Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine sorunları iletmelerinin ardından bu kez aynı dosya, İzmir Valiliği'ndeki zirvede dile getirildi. AK Parti Milletvekili Atilla Kaya ve Dernek Başkanı Tayfun Karabulut, Vali Yavuz Selim Köşger'e götürüldü.

BAKAN KURUM İLE DE GÖRÜŞÜLECEK
Vali Köşger'e, İnciraltı'nın planlama sürecinde yaşananları tek tek anlattıklarını belirten Dernek Başkanı Tayfun Karabulut, "Bakanlıktaki görüşmelerin detaylarını Sayın Valimize aktardık. Kendilerinden sürece katkı ve ilgisini beklediğimizi söyledik" dedi. Adım adım İnciraltı'nın İzmir'e kazandırılması konusunda ilerlemeye devam ettiklerini dile getiren Karabulut, "Bir sonraki aşamada ziyaretimiz, Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a olacak. Bu ziyaretin ardından İnciraltı planlamasının bir takvime bağlanıp netleşeceğini ümit ediyoruz" diye konuştu.

Dernek Başkanı Tayfun Karabulut, Vali Köşger'in, konunun takipçisi olacağını söylediğini, kendi birimlerinde de çalışma yaptıracağının sözünü verdiğini ifade etti. Karabulut ayrıca, Vali Köşger'in, doğru bir planlamayla İzmir'e faydalı olacak şekilde İnciraltı'nın planlanması konusunda hassasiyet göstereceklerini ifade ettiğini sözlerine ekledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ise hükümet olarak İnciraltı'nın sorununun çözülmesi için çok çaba sarf ettiklerini, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bazı kesimlerden destek bulamadıklarını dile getirdi. Kaya, İzmir'in bir bütün olarak bundan sonra İnciraltı'na köstek değil, destek olmasını beklediklerini söyledi.

 
Yeni genelge: Denetimlere valiler de katılacak
 
Karikatürist Ömer Çam’dan Başkan Gümrükçü’ye anlamlı jest
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Uğur 10 Ağustos 2020 Pazartesi 20:08

Artık belediye ve devlet el ele vermeli ve bu atıl alan, keşmekeş çarpık yapılaşma görüntüsünden kurutularak sağlık turizmi odaklı planlanmalıdır. 12 aya yayılmış bir turizm alanı hem katma değer hem istihdam sağlayacaktır. Boylesine sağlığın değerinin ön plana çıktığı, ekonominin sıkıntı icinte olduğu bir dönemde jeotermal sağlık turizmi gibi bir imkanımiz varken bunu istememek mümkün değildir. İnciraltı ile İzmir kazanacak, Türkiye kazanacak...

Yorumu oyla      2      3  
Poyraz 10 Ağustos 2020 Pazartesi 19:40

Izmir 'in binaya değil yeşil alanlara ihtiyacı var.

Yorumu oyla      3      5  
Bahattin 10 Ağustos 2020 Pazartesi 18:25

Artık kronikleşmiş İnciraltı Planlama Problemini''nin, bu gelişmelerle beraber ivedilikle çözülmesi dileği ile... Böylelikle, nesillerdir çile çeken ve hak gaspına uğrayan ahaliyle beraber, şehrimiz ve ülkemiz için de çok belirgin katkılar sağlayacak sağlıklı sonuçlar doğsun...

Yorumu oyla      3      4  
İnciraltı 1265.Nesil Toprak Sahipleri Platformu 10 Ağustos 2020 Pazartesi 17:24

Bu sefer tamam bu iş. dolapta pekmez yala yala bitmez.

Yorumu oyla      2      5  
İsmail Yıldız 10 Ağustos 2020 Pazartesi 17:22

Bu gerçekten iyi bir gelişmedir.. İNCİRALTI gibi bir yer, diğer şehirlerde olsaydı, en az 60 yıl önce oralar doğru ya da yanlış planlanmıştı.. Ve o şehirlerin ekonomilerine( iyi veya kısıtlı) sürekli bir ekonomik güç de sağlardı.. İNCİRALTI AÇISINDAN.. Bu kaybolan zamanların tek teselli ve telafisi şudur: Hem toprak sahiplerinin yıllardır gözlemlediği kötü şehirciliğin, aslında bir kâr sağlamadığını, şehrin içinden zamanla daha da kaçılır hâle gelfiği konusunda bilinçlendiler..! ...Bu anlamda hem kamu yararının, hem de yeşil oranın artmasını mülk sahipleri diğer insanlardan daha çok arzu ediyorlar..! Devlet adamları kurumları ve belediyeler siyasal "fayda" "zarar" popülizmine düşmeyip İnciraltını ortak akıl ile çözerlerse sadece İzmir''e değil, Türkiye''ye de önemli bir hizmet yapmış olacaklar.. Başta ilgili bakanları, sayın valimizi, çevre ve şehircilik il müdürlüğünü, Tarım il müdürlüğümüzü... İNGEDER(İnciraltı Gelişim Derneği) başkanı Tayfun Karabulut''u kutluyorum..

Yorumu oyla      3      4  
Zeynep Zeynep 10 Ağustos 2020 Pazartesi 16:47

İcraaltı sorunu çözülür inşallah. Emeği geçen ve geçecek olanlara sonsuz teşekkürler. İnciraltiin halkının umutlarına ışık olun lütfen tüm yetkililer.Atalarimiz sabırla beklediler ve bir şey görmeden göçtüler. Bizlerde 60 70 yaslardayiz. Bizimde yüzümüz gülsün.

Yorumu oyla      3      5  
Hayırlısı olsun 10 Ağustos 2020 Pazartesi 16:03

Merhaba, öncelikle yerel basında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Hep diyoruz kazanıldığı takdirde getirisi yüksek olucak bir alandan bahsediyoruz. İmar sonrası terkler sonucu daha cok yeşil alan, istihdam için çeşitli tesisler, belediyemize emlak vergisi,İzmire yabancı misafir girişi.... Her alana katkıda bulunacak bir yatırım planı...herkes için hayırlısı olsun...

Yorumu oyla      5      9  
İsmail Yorguncu 10 Ağustos 2020 Pazartesi 15:24

İnciraltıBahçearası mülk sahiplerinin topraklarının tuz ve bor''lanması nedeniyle tarım için verimli olmakdan çıkması sebebiyle 1991 yılında turizm alanı olan bu alanın halen planlanmamış olması, Türkiye, İzmir ve mülk sahipleri için büyük kayıptır. Planlanması için katkı veren herkes ve değerli gazetenizden Allah razı olsun. Umutları bu kez yeşertin lütfen.Tşk.

Yorumu oyla      5      6  
Yonca Yumlu 10 Ağustos 2020 Pazartesi 15:19

Insallah bir sonuc cikar,annem mulkunun faydasini goremedi.Bizde yaslandik.En yuksek vergiyi oduyoruz arazimiz gasp edilmis durumda(derme catma isletmeler??)

Yorumu oyla      5      7  
İsmail Yorguncu 10 Ağustos 2020 Pazartesi 15:15

Çeşme otoyolunun dağdan gelen suyu kesmesi ve boşluğu denizin doldurarak toprağı bor ve tuzlandırarak verimli tarım yapılamaz hale getirdiği, devletin 1991 de turizm alanı yaptığı, yöre insanında gecekondutlaştırmadığı bu alanın artık planlanlanarak, ülke''me, İzmir''li ile mülk sahiplerine kazandırılması noktasına gelmiş,hata geçmiştir.Planlamaya katkı veren başta gazeteniz olmak üzere tüm yardımcı olanlardsn Allah razı olsun

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni genelge: Denetimlere valiler de katılacak
İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı yeni Covid genelgesine göre; bundan ...
Yürek burkan kare: Karantinadaki nenesine böyle baktı
Ordu’nun Akkuş ilçesine Ankara’dan anne ve babasıyla tatil için gelen ...
Bu sefer tersi oldu: Yaya otobüse çarptı!
Beyoğlu'nda yolun karşısına geçmek isteyen kişi otobüse çarptı. Otobüsün ...
 
Servisçiler isyanda: İzmir trafiğini kilitlediler!
İzmir'de servisçiler belediyenin "S Plaka için ihaleye çıkacağını" iddia ...
İzmir Özel Türk Koleji Genel Müdürü Yiğit Tatış: Biz derse hazırız
Özel okulların ne zaman açılacağı henüz netleşmezken, Milli Eğitim Bakanı ...
İzmir'deki antik kentte heyecanlandıran keşif!
İzmir'deki antik kentte heyecanlandıran keşif!
 
Dikkat çeken plan onayı: Zeytinli tarlaya villa imarı!
İzmir’in Urla ilçesi Kuşçular Köyü’nde bulunan 122 dönüm zeytin ağaçlı ...
İzmir'de aile kavgasında kan aktı: Ekmek bıçağı ile babasını bıçakladı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, G.T. (31) isimli kadın, tartıştığı babası H.G.'yi (53) bıçakla yaraladı.
Yunanistan'da 'Oruç Reis' alarmı!
Türkiye, Akdeniz'de araştırma çalışmaları yürütecek Oruç Reis gemisi için ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva