HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Temmuz 2015 Salı - 18:05

Vali Toprak’tan operasyon ve güvenlik raporu!

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi'nde meydana gelen canlı bomba saldırısının ardından, İzmir'de de bazı terör olaylarının meydana geldiğini belirten Vali Mustafa Toprak, emniyet ve jandarma birimlerinin ciddi önlemler aldığını söyledi.

Vali Toprak’tan operasyon ve güvenlik raporu!

Suruç'taki patlamanın ardından İzmir'de de bazı terör faaliyetlerinin arttığını, ancak bu yapılanmalara yönelik ciddi operasyonlar düzenlendiğini dile getiren Vali Toprak, Narlıdere'de belediye otobüsünü molotofkokteyli atarak ateşe veren zanlıların da aralarında bulunduğu 16 kişinin, bugün adliyeye sevk edildiğini belirtti.


 
Terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarla ilgili bilgi veren Vali Toprak, "Çeşitli suç olaylarına katılanlarla ilgili önemli çalışmalar yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Narlıdere İlçesi'nde belediye otobüsünün yakılması bizim açımızdan çözülmüştür. Onun dışında, Menemen bölgesinde faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H üyesi kişilere yönelik olarak yapılan operasyonda da 8 kişi yakalanmıştı bu kişiler de bugün Menemen'deki adliyeye sevk edildi. Bununla birlikte Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yapılan operasyonda gözaltına alınan MLKP TİKKO terör örgütlerine mensup 3 şüpheliden biri Çeşme'de diğer ikisi ise İzmir'de adliyeye sevk edildi. Çiğli İlçesi'nde çöp konteynerlerini yakıp yolu araç trafiğine kapattığı belirlenen DHKP-C terör örgütüne mensup 7 şüpheli yine bugün adliyeye sevk edildi. AK Parti Karşıyaka ilçe teşkilatına yönelik saldırıyla ilgili kapsamlı çalışmalar devam ediyor bu konuda da yakın zamanda eylemi gerçekleştirenler adli mercilerin önüne çıkartılacaktır. Vatandaşlarımız, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları, terörist faaliyetleri istemediklerini belirtmelidir. Hangi mahallede terör olayları yaşanıyorsa, orada yaşayanların, hemen 155 veya 156'yı arayıp vatandaşımızın geleceğine katkı sağlaması gerekiyor. Belediye otobüsü sayısının azaltılmasından şikayet ediliyor, otobüs çalışıyor ama hangi hakla otobüsün yakılmasına seyirci kalınabiliyor" dedi.
 
'HER TEDBİR ÜNİFORMALIDAN OLUŞMUYOR'
İzmir'de terör olaylarına yönelik alınan önlemlere de değinen Vali Toprak, alışveriş merkezleri, metrolar, otobüs durakları ve benzeri alanlarda 24 saat kesintisiz çalışmalar yapıldığını söyledi. Her önlemin gözle görülemeyeceğini kaydeden Vali Toprak, "Her tedbir resmi üniforma ile gördüğünüz bir tedbirden oluşmuyor. Endişeye mahal yoktur. Her bir olay, her bir yerde olabilir ama emniyetimiz ve kırsal alanda jandarmamız olmak üzere koordineli bir şekilde vatandaşı ürkütmeden tedbirleri alıyoruz. Önemli konular da oluşmadan bertaraf ediliyor. Ona rağmen vatandaşlarımızın da gördükleri herhangi bir olumsuz görüntü, endişe verici durumda 155'i ve 156'yı arayıp bilgilendirmeleri önemlidir. Her noktada güvenlik paranoyası şeklinde gelinmesine gerek yok. Metro ve alışveriş merkezlerindeki endişelerle birlikte, emniyet müdürlerimiz alışveriş merkezlerinin yönetimleri ile özel güvenlik birimlerinin dikkatli olması ve emniyet teşkilatımızla koordinesinin hissedilir olması noktasında ince detay çalışmaları yapıyorlar. Metro gibi yerlerde özel güvenlik görevlilerinin arttırılması konusunda yazılarımızı gönderdik. Bunları davul zurna çalarak dışarıya paylaşmak noktasında değiliz" diye konuştu. (dha)
 

 
Flaş! Şırnak'ta iki çatışma: Yaralı askerler var
 
KPSS sonuçları açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve büyük ustanın adını yaşatan 'Foça vapuru' suya indi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak-Karşıyaka-Foça arası vapur seferlerine ...
Urla çiçek açıyor
“Çiçek gibi bir Urla” sloganıyla Urla’yı renklendirmek için kolları sıvayan ...
Selçuk’ta sinek ve haşereye geçit yok
Yaz aylarının kabusu haline gelen sinek ve haşereler için oldukça etkili ...
 
Kocaoğlu’ndan Ankara hamlesi: 30 başkandan dosya istedi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 123 temizlik aracını ilçe belediyelerin talepleri ...
Karşıyaka’da büyük kitap dayanışması!
Karşıyaka’nın işlek noktalarına ‘Ödünç Kitap Stantları’ kurarak halkın ...
Başkan Selvitopu'ndan AK Partili Kalyoncu'ya plaket
Karabağlar Belediyesi, AK Parti Grup Sözcülüğü görevinden, seçim öncesi ...
 
Yüzmenin adresi Bornova
Bornova Belediyesi’nin spor olanaklarından daha çok Bornovalının yararlanması ...
Ödemiş'te orgnize sanayi için büyük adım
Ödemiş ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Organize Sanayi Bölgesi’nin ...
Sasalı'da yeni mutluluk: Hem dikenli hem sevimli
Fil, zebra, lemur, alageyik, sırtlan ve puma derken, İzmir Doğal Yaşam ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva