HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Temmuz 2021 Cuma - 16:37

Vali Köşger 'her yerde iftiharla söylüyorum' dedi: İzmirlilere 'mülteci' övgüsü

Yabancıların sosyal uyumuna yönelik genel politikaların oluşturulması ve bu doğrultuda yerel düzeydeki mevcut durumların tespiti amacıyla çalışmalarını sürdüren İl Göç Kurulu, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında toplandı. Köşger yaptığı açıklamada " Yabancıların İzmir’deki genel asayiş ve huzuru bozmayan duruşlarından da İzmirlilerin yabancılara yaklaşımlarından da çok memnunuz. Bunu her yerde iftiharla söylüyorum" dedi.

Vali Köşger  her yerde iftiharla söylüyorum  dedi: İzmirlilere  mülteci  övgüsü

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı salonunda gerçekleştirilen toplantı açılışında konuşan Vali Köşger sözlerine, farklı illerde çıkan orman yangınlarıyla ilgili değerlendirmede bulunarak başladı.

Orman Yangınları Konusunda Üst Düzey Tedbir  
Yangınlarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, milletimize de başsağlığı dileyen Vali Köşger, konuyla ilgili olarak İzmir’de gerekli tedbirlerin süratle alındığını ve en üst seviyede hassasiyet gösterildiğini söyledi. Vali Köşger, “Orman teşkilatı başta olmak üzere, jandarma, emniyet, kaymakamlıklar ve belediyeler, üzerlerine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirerek bu dönemin sıkıntı yaşanmadan atlatılması için gayretle çalışıyor.” dedi.

“İzmir'in yüzde 3'ü sığınmacı"
Mültecilerin ve göç sorununun, ülkemizin devam eden sıkıntıları arasında yer aldığını ifade eden Vali Köşger, “İzmir’de, 50 bin dolayında ikametli yabancı, 148 bin Suriyeli ile birlikte toplam 200 bin civarı yabancı var. Bir başka ifadeyle; ilimizde geçici ve uluslararası koruma ile ikamet izni olan yabancıların nüfusumuza oranı %3,38’dir. Bu şahısların suça karışma oranı ise %1,2’dir. Yabancıların İzmir’deki genel asayiş ve huzuru bozmayan duruşlarından da İzmirlilerin yabancılara yaklaşımlarından da çok memnunuz. Bunu her yerde iftiharla söylüyorum. Biz büyük bir millet olarak sürekli mazlumun, mağdurun yanında olan, etrafımızdaki coğrafyada sıkıntı yaşayan tüm mazlum milletlere kucak açmış bir milletiz. Bunu yüksünmeden yapan bir milletiz. Nerede nasıl davranması gerekiyorsa o şekilde davranan, gerektiğinde ekmeğimizi aşımızı paylaşan bir milletiz. Bu noktada onlara neredeyse yabancılık çektirmeden kucak açtık. Çalışmak isteyene iş-güç veriyoruz. Meslek edinmek isteyene meslek sağlıyoruz. Hiç kimse sokakta aç ve açıkta kalmıyor.” diye konuştu.

“İzmirli, Yabancılara Gereken Şekilde Davranıyor”
Kentteki yabancılara yaklaşımlarından dolayı İzmirlilere ve ilgili tüm kurumlara teşekkür eden Vali Köşger, “İzmirli, yabancılara gereken şekilde davranıyor. Sürecin sağlıklı yürütülmesi için alınması gereken birtakım tedbirler de var. O noktada kurumlarımızın refleks göstermesi gereken zamanlar oluyor. Tüm bu çalışmaların koordinasyonu açısından böyle bir kurul öngörüldü. Burada bazı sunumlar olacak. Ayrıca sürecin daha sağlıklı yürütülmesi adına kurul üyelerimizin de önerileri varsa dinleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Yabancıları Birer Gönül Elçisi Olarak Göndermemiz Mümkün”
Yabancıların ülkemizde bulundukları süreçte topluma entegre edilmesi ve milletin hasletlerinin kendilerine anlatılması açısından gereken ne varsa yapılması gerektiğini belirten Vali Köşger, sözlerine şöyle devam etti:

“Her zaman söylüyorum millet olarak üstün özelliklerimiz var. Ama bazı zaaflarımız da var. Okyanusu geçip derede boğulmak gibi… 4 milyona yakın insan ülkemize sığınmış, senelerdir barındırıyoruz. Gönüllerini kazanmak üzereyiz. Aramızdan birkaç kişi çıkıyor, birtakım ırkçı, gündemle uyuşmayan söylemlerde bulunuyor. Ülkelerine döndüklerinde, birer dost olarak ülkemize şükran duyacak insanların kalbini kırıyoruz veya kendimize düşman hale getirebiliyoruz. Bunu yapmamız lazım. Ülkemizle ilgili İzmir’imiz ile ilgili birer gönül elçisi olmalarını sağlayarak göndermemiz mümkün. Avrupa’da bunun örnekleri yaşanıyor. Avrupa’dan gelenler, oraları anlata anlata bitiremiyor. Biz bu insanlara Avrupalıların sağladığı imkânların çok daha fazlasını sağlıyoruz. Gereksiz polemiklere girerek gönülleri kırmamamız lazım, dostluğumuzun devam etmesi lazım ve lüzumsuz tartışmalardan bir an önce kurtulmamız lazım.”

İl Göç Kurulu toplantısı, İl Göç İdaresi Müdürlüğünün sunumu sonrasında, kamu kurum ve kuruluşları ile STK'ların; düzenli/düzensiz göç, geçici koruma ve uluslararası koruma kapsamında bulunan yabancılara yönelik yürütülen çalışmalar ve ihtiyaçların tespiti noktasındaki görüş ve önerilerinin paylaşılmasıyla sona erdi.

 
Çocukluk arkadaşını sırtından vurdu!
 
Başkan Soyer, bisiklet kullanımıyla ilgili konuştu: Çığ gibi büyüyecek
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
krm 31 Temmuz 2021 Cumartesi 08:14

Öyle birşey yok.Benim tanıdıklarımın içinde ,kahvede,restorantta herhangi bir toplulukta mültecilerden şikayetçi olmıyana rastlamadım.Kimse istemiyor bunun ırkçılıkla alakası yok.

Yorumu oyla      5      3  
mert 30 Temmuz 2021 Cuma 23:54

valinin değil izmir den dünyadan da haberi yok suriyelilerden en çok izmir şikayetçi. ne kadar zorlasanızda hoş gördürmeye çalışsanızda ..istemiyoruz...

Yorumu oyla      5      3  
TC misafir 30 Temmuz 2021 Cuma 22:48

Yetmez bu kadar daha fazla mülteci getirin açacağım ağzımız başımı derde sokacaksınız.

Yorumu oyla      4      3  
Barındıran cebinden versin 30 Temmuz 2021 Cuma 20:57

Yorumunuz: barındırmayın çoğunlukla istemiyoruz. Referandum yapılsın. Savaş bitti defolup gitsinler. Onlara her ay verdiğiniz paralarla yangın uçakları alin. Vatandasa iban verip siginmaciya banka kartı vermekle olmuyor. Artık yeter

Yorumu oyla      5      3  
Olmayan şey nasıl olsun 30 Temmuz 2021 Cuma 17:03

Asayiş mi var da bozulsun

Yorumu oyla      5      3  
sezarın hakkı sezara 30 Temmuz 2021 Cuma 16:46

gelde sövme şimdi arkadaş.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir İtfaiyesi hazır kıta
İzmir Büyükşehir Belediyesi iklim krizinin yanı sıra insanların dikkatsizliğinden ...
Başkan Soyer'den Selçuk Yaşar Müzesi'ne ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı ...
Başkan Soyer yeniden İZKUŞ Başkanı seçildi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Kuş Cennetini Koruma ...
 
Narlıdere Belediyesi cemevini yeniledi
İlçede bulunan ibadethanelerde düzenli olarak bakım çalışmaları yürüten ...
Dikili'de YKS sevinci
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, 2021 YKS sınavında Türkiye 427'ncisi ...
Güzelbahçe Belediyesi yangın teyakkuzunda
Ülkenin çeşitli yerlerinde çıkan orman yangınlarından sonra Güzelbahçe ...
 
Aydın İtfaiyesi'nden yangınlara jet müdahale
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Aydın'ın farklı noktalarında çıkan ...
Çiğli’de şirkete destek... Tesisler devredilecek
Çiğli Belediyesi ortağı olduğu kendi şirketi Çiğli Gıda İnşaat Turizm’in ...
Çeşme yeni meydanına kavuştu
Çeşme Belediyesi tarafından kısa bir süre önce yapımına başlanan Cumhuriyet ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva