HABERLER>GÜNCEL
4 Temmuz 2020 Cumartesi - 19:39

Vali Köşger Fransız Tatil Köyü'nü inceledi

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Foça, Bergama ve Dikiliilçelerinde İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın (YİKOP) yürüttüğü, desteklediği ve hayata geçirdiği projeleri yerinde görerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlçelerdeki çalışmalar hakkında YİKOP’tan sorumlu Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz ve kurum müdürlerinden yerlerinde bilgi alan Vali Köşger, yatırım ve hizmetlerinin etkin olarak yapılması, izlenmesini ve koordinasyonunu sağlaması noktasında çalışmaların hızla devam edeceğini belirtti.

Vali Köşger Fransız Tatil Köyü nü inceledi

Program dahilinde ilk ziyaretini Foça İlçesine gerçekleştiren Vali Köşger, restorasyonu YİKOP tarafından desteklenerek yapılıp hizmete açılan, Eski Foça Öğretmen Evi olarak bilinen ve şu an İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hizmet veren binayı yerinde inceledi. Tarihi dokusu korunarak restore edilen yer hakkında ve ilçedeki eğitim alanında yürütülen çalışmalar hakkında Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar’dan bilgi alan Vali Köşger, çalışan personele kolaylıklar diledi.

Vali Köşger ilçedeki ikinci inlemesini ise Foça Fransız Tatil Köyünde yaptı.  Yikop tarafından turizm amaçlı destek verilmesi noktasında incelenen ilgili yer hakkında, Vali Köşger’e Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İlçe Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve Yikop kurum müdürleri bilgi verdi.

Vali Köşger İlçedeki 3.incelemesini de mülkü Yikop’a ait olan Foça Pollen Tatil Köyüne yaptı.  Vali Köşger merkezin turizm kapasitesinin arttırılması ve iyileştirme çalışmaları hakkında bilgi alarak, planlanan çalışmalarla ilgili gerekli talimatları ilgili kurum müdürlerine verdi.

Vali Köşger, İlçedeki son incelemesini ise, mera statüsünde olan Foça Yaşlı Bakım Evi Sahası’nda gerçekleştirdi. YİKOP tarafından destek verilmesi planlanan proje kapsamındaki alanı inceleyen Vali Köşger’e, kurum müdürlerince merkezin Avrupa’ya hitap edecek yaşlı bakım evi olarak yapılması planlandığı bilgisi verildi. 

Foça incelemeleri kapsamında Vali Köşger’e, Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, Kaymakam Ali Çetin, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti.

Bergama’daki Yatırımlar ve Projeler Yerinde İncelendi
Vali Köşger Foça ilçesinden Bergama ilçesine geçerek, ilçedeki yatırım, proje, uygulama alanlarında yürütülen çalışmaları inceledi.

Belirlenenprogramlar kapsamındailçeye geçen Vali Köşger ilk olarak Bergama Kaymakamlığını ziyaret etti. Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Belediye Başkanı Hakan Koştu, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Vali Köşger, kaymakamlık makamında ilçedeki çalışmalar ve yapılan projeler hakkında bilgi aldı.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Vali Köşger, restorasyonu Yikop tarafından gerçekleştirilecek olan Eski Hükümet Konağı olarak bilinen ve şu an İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak hizmet veren binaya gerçekleştirdi. İlgili yer hakkında İl Müdürü Hüseyin Aşkın ve İlçe Emniyet Müdüründen bilgi aldı. İlçede görevli polislere görevlerinde kolaylıkları diledi.

Vali Köşger program dahilindekibir başka incelemesini ise restorasyonu Yikop tarafından yapılan Hacı Hekim Camii ve restorasyonu yapılacak olan Ulu Camii’nde yaptı. Burada, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
Vali Köşger, ilçedeki programının yanında Tarihi Arasta Çarşısında Bergamalı vatandaşlarımızla bir araya gelerek Çınarlı Kahve’de oturup çay içti. Çarşı esnafına ziyaretler gerçekleştiren Vali Köşger, Bergamalı esnafa da hayırlı işler dileklerinde bulundu.

İlçedeki incelemelerine devam eden Vali Köşger, Bergama ilçesine çağ atlatacak projelerden birisi olarak planlanan Yikop, DSİ ve Bergama Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülecek “Antik Selinos Su Kanalı Projesi" alanını yerinde inceledi. Hayata geçirilmesi planlanan projenin ilerleyişi hakkında yetkilerden yetkililerden bilgi aldı. Vali Köşger yapılacak yatırımla gerçekleşecek projenin ilçeye büyük bir katkı sağlayacağını iletti.

Bir başka restorasyon çalışması kapsamında desteklenerek hayata geçirilmesi planlanan Parşömen Müzesi restorasyon alanını Tarihi Üç Kemer köprüsü üzerinden inceleyerek, yürütülen çalışmahakkında yetkilerden bilgi aldı.

Ardından, Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı ve Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi (ESBAŞ) tarafından ortaklaşa yürütülen Batı Anadolu Serbest Bölgesi (BASBAŞ) proje alanına geçen Vali Köşger, alandaki çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Buradan Bergama Aşağıkırıklar Köyüne geçen Vali Köşger, köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet etti. Ziyaretlerin en renkli görüntüsü ise Vali Köşger ve köy kahvesinde bir vatandaşımızın bilek güreşinin fotoğraflandığı kareler oldu. Vali Köşger köydeki vatandaşlarımızın her zaman emrinde olduklarını ifade ederek kendisini her zaman arayabileceklerini söyledi.

Vali Köşger İlçedeki bir sonraki ziyaretini ise ihracatının yüzde doksanını yurtdışına yapan seracılık alanında bölgedeki en büyük yatırımlardan biri olan “AGROBAY SERACILIK” a yaptı.Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı’nın kuyularını kiralayan şirketin üretim alanında, incelemelerde bulunan Vali Köşger, kurum yetkililerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Buradaki incelemelerin ardından Vali Köşger, Dikili İlçesinde kurulacak olan Modern teknolojik sera işletmelerinin ve sanayisinin yer alacağı, jeotermal enerji ile ısıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi hayata geçirilmesi planlanan İzmir Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı, Dikili Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Bergama Ticaret Odası’nın ortaklığında hayata geçirilecek olan Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi alanında incelemelerde bulundu. Vali Köşger yürütülen proje kapsamında yetkililerden bilgi aldı.

 
Çöp kamyonu ile motosiklet çarpıştı: 1 ağır yaralı!
 
Cezaevinden izinli çıktı, eşini öldürüp kaçtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çöp kamyonu ile motosiklet çarpıştı: 1 ağır yaralı!
Ödemiş ilçesinde kamyon ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı.
Gülistan Doku 182'nci günde de bulunamadı
Tunceli'de, 5 Ocak'tan beri haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi ...
Dezenfekte belgesi bulundurmayan taksiciye ceza!
İstanbul Sarıyer'deki jandarma personelinin yaptığı denetim sırasında ...
 
Van Gölü'nde 1 kişinin daha cansız bedeni bulundu
Van'da, 27 Haziran'da göle açılarak kaybolan tekneyi arama çalışmalarında ...
Bakan Koca: Tehlike geçmiş değil!
Sağlık Bakanı Koca, "Son günlerde göstergelerimiz tedirginliğimizi artırmaktadır. ...
Havai fişek fabrikasındaki patlamaya 3 gözaltı!
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında ...
 
DEAŞ’ın sözde istihbaratçısı, 'gazeteci' gibi ülkeye gelmiş
Adana’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda 4 şüpheli ...
Tam 5 kilo! Futbol topu sandı, mantar çıktı
Kastamonu'da bir kişi futbol topuna benzeyen bir mantar buldu. 5 kilogram ...
Patlamada çarpıcı etki: Fay hattı gibi yarıldı!
Sakarya'daki havai fişek fabrikasındaki patlamalar sonrasında bölgede ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva