HABERLER>GÜNCEL
30 Mart 2020 Pazartesi - 12:06

İzmir’deki kritik pandemi zirvesi: Büyükşehir’den sokağa çıkma yasağı önerisi!

Vali Ayyıldız’ın başkanlığında toplanan pandemi kurulunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’den sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine yönelik bir talep geldi. Başkan Soyer, “Sokağa çıkma yasağıyla ilgili talebimiz oldu. En azından bir süre, 1-2 hafta, ne kadarsa… Yayılımın engellenmesiyle ilgili yapılabilecek en kati çözümün bu olduğunu düşünüyoruz. Bunun dışında da birçok önerimiz oldu, Vali Bey’in takdirindedir” dedi.

İzmir’deki kritik pandemi zirvesi: Büyükşehir’den sokağa çıkma yasağı önerisi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs ile mücadelede alınan ek önlemleri duyurmasının ve illerde pandemi kurullarının oluşturulmasının ardından İzmir’deki zirve gerçekleşti.

Süreçte salgınla mücadelede Türkiye genelinde alınan tedbirler kapsamında valilikler ayrıca yetkilendirilmişti. Öte yandan her gün açıklanan vaka ve ölüm sayılarında iller gizli tutulurken İzmir’deki durumun pek iç açıcı olmadığı öne sürülüyordu.

İzmir’de ekstra tedbir ve önlemlerin alınıp alınmayacağı merak ediliyordu.  İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe’nin de yer aldığı zirvede ayrıca vali yardımcıları, ilgili müdürler, askeri komutanlar, üniversite rektörleri, hastanelerin başhekimleri, oda başkanları, yargı mensupları bulundu.

3 ODANIN TOPLANTILARDA OLMASINI İSTEDİK
Egedesonsöz'e konuşan Başkan Soyer toplantı sonrasında yaptığı bilgilendirmede, “Verimli güzel bir toplantıydı. Bütün kurumlardan haberdar olduk böylece. Diğerlerinin ne yaptığıyla ilgili de haberimiz oldu. Bu çok değerli bir şey. Herkesin sonuçta İzmir için birlikte çalışıyor olması ve birbirinden haberdar olması son derece kıymetli. Bu toplantının katılımcı sayısının da büyütülmesine dair bir iradesi var vali beyin. Biz de tabip odası, eczacılar odası, gıda mühendisleri odasının toplantılara katılmasının uygun olacağını ifade ettik. Sonuçta sayın Vali Bey bu kurulun başında ve kurul koordinasyonunu sağlıyor” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI TALEBİ!
Soyer, “ Sokağa çıkma yasağıyla ilgili talebimiz oldu. En azından bir süre, 1-2 hafta, ne kadarsa… Yayılımın engellenmesiyle ilgili yapılabilecek en kati çözümün bu olduğunu düşünüyoruz. Bunun dışında da birçok önerimiz oldu, Vali Bey’in takdirindedir” diye konuştu.  

-BAŞKAN SOYER'DEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ÖNERİSİ

DİĞER İLLERDEN ORANSAL OLARAK GERİDE OLDUĞUMUZUN BİLGİSİ VERİLDİ
İzmir’deki durumun görünenden daha kötü olduğunun ve Türkiye’de en olumsuz etkilenen illerin başında geldiğinin iddia edilmesine dair açıklama yapan Soyer, “Yok öyle bir şey. İl Sağlık Müdürümüz de Vali Bey de açıklama yaptı. Diğer illerden oransal olarak daha geride olduğumuzu da ifade etti” dedi. 

Basına kapalı bölümde de EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın da Başkan Soyer'in sokağa çıkma yasağı teklifine destek verdiği öğrenildi. 

HASTANELERDEKİ PERSONELLER VE YARDIMLAŞMA VAKIFLARINDAN DESTEK ALANLAR İÇİN 2 KRİTİK KARAR!
Toplantıda alınan iki kritik karar olduğu aktarıldı. 65 yaş üstünde olan ve sokağa çıkma yasağı bulunan kişilerin sağlık sorunları yaşaması halinde başvuracakları aile hekimleri dışında hastanelerden takviye doktor ve sağlık personellerinin aktif sürece dahil edilebileceği öğrenildi. Mahallelerdeki aile hekimlerinin talebe cevap veremeyecek duruma gelmesi halinde hastanelerdeki personeller de evlere çağrılabilecek. Valilik bu hamleyle 65 yaş üzerindeki ve kronik hastalığa sahip olan vatandaşların dışarıya çıkmadan tedavi olmasının yolunu açmayı amaçlıyor.

Öte yandan Kaymakamlık ve Valilik yetkisindeki sosyal yardımlaşma vakıflarından destek alan kişiler arasında öncelik sıralaması yapılacak. İlk sıraya evinden gelemeyen ihtiyaç sahipleri yerleştirilecek.

 
Öğrenci Köyü sağlıkçılara tahsis edildi
 
Bakandan kısa çalışma ödeneği açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serhan 30 Mart 2020 Pazartesi 18:46

65 yaş ve üstündeki büyüklerimizin korona virüse yakalanmasını ve yoğunbakım ünitelerinin dolmasını seyretmektense onları alıp sağlık koşullarının uygun olduğu bir yerde bir kaç hafta misafir etsek nasıl olur acaba

Yorumu oyla      2      3  
Karşıyaka 30 Mart 2020 Pazartesi 18:27

Bostanlı sahil dolu Özelikle Basketbol sahaları kiltlenmeli Kaykay , paten sahası kapatılmalı Banklar da kaldırılmalı

Yorumu oyla      2      3  
Zeki 30 Mart 2020 Pazartesi 18:18

Ben konak belediyesinde çalışıyorum güvenlik görevlisiyim. Normalde 2 kişi iken şimdi 4 kişi bir arada nöbete başladık. Sesimizi duyan yok. Lütfen duyun bizi

Yorumu oyla      2      3  
Örneğin 30 Mart 2020 Pazartesi 18:00

İyi de Soyer sahilde koşuyor, onu ne yapacağız?

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 30 Mart 2020 Pazartesi 17:23

HAfta sonu tamam ..kurallara uyma oranı yüksekti ama bugün itibari ile işe gitmek zorunda olanlar sokağa çıkınca hiç bir şeyin değişmedigini anlıyorsunuz. Bakın en az 15 gün süre ile sokağı çıkma yasagı gelmediği sürece bu işin yavaşlatılması,baskı altınaalınması mümkün değil.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK'nın sözde kurul üyesi etkisiz hale getirildi!
PKK'nın karar alma organlarından sözde KCK önderlik komitesi/yürütme konseyi ...
Gözlemecide koronavirüs önlemli kumar!
Antalya'nın Alanya ilçesinde bir gözlemecide kumar oynatıldığına dair ...
Seyahat İzin Belgesi e-Devlet'te!
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Seyahat İzin Belgesi'nin bundan ...
 
Fatih YAPAR yazdı... Ahilik teşkilatı çöktü mü?
Fatih YAPAR yazdı... Ahilik teşkilatı çöktü mü?
Test yapılacağını duyunca hastaneden kaçtı!
Adana'da kendisine Covid-19 testi yapılacağını öğrenen bir kadın hastaden ...
İzmir’de o seferler tamamen durduruldu!
Karaburun-İzmir arasında faaliyet gösteren Özkaraburunlular Taşımacılık ...
 
Karantina süresi biten öğrenciler ailelerine kavuştu
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında ...
İzmir’de yeni haftada hava nasıl olacak?
Yerel yağışların etkili olacağı kentte sıcaklıklar da yükseliyor. Perşembe ...
Mehmet KARABEL yazdı... Maske ve Eldiven’le yaşayacağınız aklınıza gelir miydi?
Mehmet KARABEL yazdı... Maske ve Eldiven’le yaşayacağınız aklınıza gelir miydi?
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva