HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Şubat 2013 Perşembe - 12:28

Uzundere’de önemli karar: Konut satmak yasak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TOKİ’den aldığı ve Kadifakale’den gelen vatandaşları yerleştirdiği Uzundere’deki toplu konutlara satış yasağı geldi. TOKİ tarafından teslim edilen evlerin beş yıl boyunca başka kimseye satışı yapılamayacak.

Uzundere’de önemli karar: Konut satmak yasak!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereği Türkiye’nin birçok yerinde kentsel dönüşüm bölgeleri ilan edilirken hummalı çalışmalar sürüyor. Bakanlar Kurulu’ndan onay alınan yerler için çalışmaların yapıldığı İzmir’de de belediyeler ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, gelişmeleri yakından takip ediyor. Kanun çıkmadan önce kentsel dönüşüm çalışmaları yapılan Büyükşehir Belediyesi’nin tek başına yürüttüğü Kadifekale’deki heyelan bölgesinden taşınanlar tapularına kavuşmaya başladı. Uzundere’de TOKİ tarafından yapılan, daha sonra belediyeye satılan konutlara yerleştirilen vatandaşlara tapuları veriliyor. TOKİ’nin uzun süredir yaşanan bürokratik sıkıntılar nedeniyle arazinin tapusunu devretmemesi nedeniyle oturma izinleri verilememişti. Geçtiğimiz aylarda yasal süreç tamamlanırken hak sahiplerinin adına kayıtlar tutuldu. Ada no, parsel no, adres ve hak sahipleri isimlerinin belirtildiği toplam bin 167 adet bağımsız bölümün konut sözleşmesi kapsamında tahsisleri yapılırken, konut tahsisleri yapılan, konut borcu bulunmayan hak sahiplerine, konut sözleşmesi tarihinden itibaren tapu siciline 5 yıl süre ile satılmaması şerhi konuldu. Buna göre tapuları alanlar konutları 5 yıl boyunca başka bir kimseye satamayacak.
 
SOSYAL PROJELER GELİYOR
Bölgenin mülkiyetinin TOKİ üzerinden Büyükşehir’e geçmesiyle birlikte sosyal çalışmalar da başladı. Birkaç küçük sosyal çalışmanın yapıldığı Uzundere’de midye üretim tesisinin kurulması planlanıyordu. Kadifekale’de geçimini midye yapımı ile sağlayan vatandaşlar için tam teşekküllü, hijyenik ortamda üretim için fabrika kurulacak. Belediyenin bu konuda da kısa zamanda çalışma yapmayı planladığı ifade edildi.
 
GAZİEMİR’DEN SONRA KARŞIYAKA VE KONAK
Kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren ve dönüşüm yapılacak alanlarda mülkiyet problemlerini halletmeye çalışan Büyükşehir, Gaziemir Aktepe-Emrez Kentsel Dönüşüm Bölgesi’ndeki hazine arazileri için 6 milyon TL kaynak ayırmıştı. Vatandaşların işgal ederek gecekondu yaptığı alanların arazisini üzerine alan belediye hazineye toplamda İzmir genelinde 20 milyon TL ödeyecek. Büyükşehir, Gaziemir’deki mülkiyet sorununu hallederken diğer bölgelere yöneldi. Belediye, Karşıyaka İlçesi, Örnekköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alan sınırı içinde kalan ve mülkiyeti Karşıyaka Belediyesi, Maliye Hazinesi ve Karayolları Genel Müdürlüğüne ait olan taşınmazların kamulaştırılmasına karar verdi. Aynı uygulama farklı bir alan için daha gerçekleştirildi. Konak İlçesi, Ballıkuyu Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alan sınırı içinde kalan ve mülkiyeti Konak Belediyesi, Maliye Hazinesi ve İzmir İl Özel İdaresine ait olan taşınmazlar da belediyenin oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğlili kadınlara sağlık brifingi
Çiğli Belediyesi, kadın hastalıkları ve sağlığı konusunda yıllardır yürüttüğü ...
Başkan Şenol’dan ‘Çernobil’ isyanı: Burada bir dolap var!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçedeki radyoaktif atıklı ...
Yerli tohumculara Bornova desteği
Facebook’ta ‘Ulusal Tohum Takas Merkezi’ kurarak Anadolu’ya özgü tohumların ...
 
Artık komşudan değil SMS’ten öğrenin!
İZSU Genel Müdürlüğü’nün Mobil Bilgilendirme Servisi’ne kaydolan İzmirliler, ...
Konak'ta dönüşüm zirvesi: Kocaoğlu'ndan 'ince' mesaj
Karşıyaka, Bayraklı, Buca, Bornova, Gaziemir ve Karabağlar’dan sonra Konak’taki ...
Buca De Jongh Köşkü 49 yıllığına Şifa’nın!
Yerel basının defalarca gündeme getirdiği, Cemil Şeboy’un başkanlığı döneminde ...
 
Kemalpaşa'da din görevlileriyle kahvaltılı buluşma
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa ilçe merkezi, ...
Büyükşehir’de dava etkisi: Sabuktay’a sürpriz görev
Mahkeme süreci sonrası Büyükşehir Belediyesi kadrolarda hareketlilik başladı. ...
İzmir'in çehresini değiştirecek marina yola çıkıyor!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İzmir Körfezi’nin farklı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva