HABERLER>SAĞLIK
25 Haziran 2016 Cumartesi - 18:40

Uzun dişler daha sempatik gösteriyor

Diş Hekimi Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Kışlaoğlu göre , 'Kısa ve kare dişlerin insanı agresif ve erkeksi gösterdiğini, uzun dişlerin ise kişiye sempatik bir görünüm kazandırıyor'

Uzun dişler daha sempatik gösteriyor

Dişlerdeki estetik kusurları ortadan kaldıran estetik diş hekimliği uygulamalarına ilginin arttığını ve diş yapılarının yüze ayrı bir anlam kazandırdığını belirten Diş Hekimi Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, kısa ve kare dişlerin insanı agresif ve erkeksi gösterdiğini, uzun dişlerin ise kişiye sempatik bir görünüm kazandırdığını söylüyor.

Güzel bir gülümse kişisel imajın bir parçası. Gelişen estetik diş hekimliği uygulamaları sayesinde de güzel gülümsemek isteyen çok sayıda insan diş hekimlerinin yolunu tutuyor. 

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Kışlaoğlu da, estetik amaçlı dental uygulamalar sayesinde özgüvenli bir gülüş elde edilebileceğini belirtiyor.

DİŞ TEDAVİLERİNDE İMAJ UYGULAMALARI 
Düzgün ve beyaz dişlerin hem görünüm olarak hem de kişinin kendisine güvenmesi açısından önemli avantaj sağladığını söyleyen Kışlaoğlu, “Sadece estetik görünüm için tedaviye gelen hastalar oluyor. Dönem dönem moda olan dişler var. Genelde bayanlar ön iki dişin biraz daha belirgin ve çıkık olmasını tercih ediyorlar. Çıkık ön iki diş alt dudağı takip ediyor, gülüş hattı oluşuyor ve daha hoş duruyor. Fakat herkesin ağız ve diş yapısı farklı. Oval yüze oval diş yapmak gerekiyor. Diş yapıları yüze ayrı anlam kazandırıyor. Kısa ve kare diş kişiyi agresif ve erkeksi gösterirken, uzun dişler ise sempatik bir görünüm kazandırıyor. Ayrıca diş rengini de ten rengine göre seçmek gerekir” diyor.

DİŞ BAKIMINDA EN POPÜLER YÖNTEMLER 
Hastanın durumuna uygun olarak en çok lamina ve diş temizleme işlemlerinin uygulandığını belirten Kışlaoğlu, diş temizleme işleminin 2 şekilde ypıldığını aktararak şu bilgileri veriyor:

“İlk aşamada çeşitli işlemlerle dişin yüzeyinde biriken lekeleri temizliyoruz ya da özel bir yöntemle dişin içine işleyen lekeleri çıkartabiliyoruz. Lazerle 1 saatte diş temizliği yapılıyor. Fakat bazı durumlarda diş beyazlatma işlemi uygun olmuyor. Çocukken antibiyotik kullanmış kişilerin dişleri genelde çok sarı mat ve kahverengidir ya da noktasal lekeler vardır. Bu durumda özel estetik sistemler kullanıyoruz. Bunların başında da porselen kaplamalar geliyor. Porselen lamina uygulanacak dişlerde az miktarda da olsa bir aşındırma yapılıyor, bu şekilde dişin ölçüsü çıkarılıyor. Daha sonra dişin ölçüsüne göre hazırlanan mum tabaka dişin formuyla, rengiyle, konumuyla doğru orantılı olarak belirleniyor. Hazırlanan dişlerin ölçüsü alındıktan sonra da laboratuarda özel olarak hekimin ve hastanın belirlediği formda dişler mumdan hazırlanıyor. Ve bu dişler hastanın ağzında tek tek denenerek kişiye gösteriliyor. Hastanın ve doktorun onayından sonra formun aynısının porselen hali yapılıyor.”

Dr. Kışlaoğlu, porselen uygulamasının; ön dişlerdeki aralıkların kapatılmasında, çarpma sonucu oluşan kırıkların tedavisinde ve diş beyazlatma yönteminin yeterli olmadığı aşırı koyu renkli dişlerde kullanıldığını söylüyor. Aynı zamanda çürük ve çapraşıklık nedeniyle porselen kaplanması geren dental tedavilerde de uygulanıyor.

SAĞLIK DİŞLER İÇİN BUNLARA DİKKAT!
Dişleri günde 2 kez diş fırçalamanın yeterli olduğunu fakat eksik fırçalamamak gerektiğini aktaran Kışlaoğlu, sağlıklı ve güzel dişlere sahip olmak için yapılması gerekenleri şöyle özetliyor: 

“Dişin ön, arka ve ısırma yüzeylerini son olarak dili sistemli olarak fırçalamak gerekiyor. Mümkünse elektrikli fırçalar tercih edilmeli. Ayrıca diş ipi kullanılmalı çünkü çürükler ara yüzeylerde oluşuyor. Diş macunu seçiminde ise fluor bulunmasına ve aşındırıcı içermemesine dikkat edilmeli. Ayrıca sigara içenler için özel üretilen diş macunları dişi aşındırarak beyazlatıyor. Başta faydalı gibi gözükse de uzun vadede diş yüzeyini çiziyor ve daha kolay renklenmesine sebep oluyor.” (ntv)

 
Ankara'da 3 yolcu otobüsüne silahlı saldırı
 
Pompalı tüfekle intihar girişimini polis engelledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tabip Odası’ndan o doktor adına özür!
İzmir’in Kemalpaşa İlçesi'nde, kendisinden habersiz odasına girdiği gerekçesiyle ...
İzmir tıbbi atıkta bilinçlenecek
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 20-21 Temmuz’da sağlık kuruluşları ile ...
Anemi hastalarına kan aranıyor
Ramazanda kan bağışçısı sayısında yaşanan düşüş, kan transfüzyonu almak ...
 
İzmir'de ambulans havalandı, mesafeler kısaldı!
Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan 17 ambulans helikopter ve 3 ambulans ...
AYM'den muayene kararı
Anayasa Mahkemesi, özel muayenehanesi bulunan veya özel hastanede de çalışan ...
Kent Sağlık Grubu’ndan İzmir’e 120 milyonluk yatırım
İzmir’in Çiğli İlçesi'nde, Kent Sağlık Grubu tarafından 120 milyon TL'lik ...
 
İzmir Kent Konseyi 'Engelsiz İlaç'ta startı verdi!
İzmir Kent Konseyi, görme engellilerin ilaç kullanımlarını kolaylaştırmak ...
Bilimden flaş öneri: Öğle tatili 3 saat olsun!
Adana'da görevli Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hakan Poyrazoğlu, ...
Sağlık ocağında tepki çeken görüntüye soruşturma!
İzmir’deki bir sağlık ocağında, bir doktorun, odasına giren yaşlı hastaya ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva