HABERLER>SAĞLIK
1 Haziran 2020 Pazartesi - 09:32

Uzmanından kreşlerde yeni dönem önerileri!

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Virüs Salgını Danışma Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Tural Kara, yeni normalleşme sürecine giren kreşlerde kullanılacak oyuncakların su ve sabunla yıkanabilir tarzda olması gerektiğini söyledi. Pelüş ve top havuzu gibi oyuncakların kullanılmaması uyarısında bulunan Dr. Öğr. Üyesi Kara, ders içi aktivitelerin daha çok açık alanlarda tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Uzmanından kreşlerde yeni dönem önerileri!

Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Tural Kara, Koronavirüs sonrası yeni normalleşme sürecinde kreşlerde eğitimcilere, çocuklara ve ailelere dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgi verdi. Sosyal mesafe kurallarına uyularak sınıfların eskisi kadar kalabalık olmaması gerektiğini anlatan Dr. Öğr. Üyesi Kara, kreşin girişinde çocukların ateşinin ölçülerek içeri alınması gerektiğini söyledi. Sınıfların en az 1 saat havalandırılması önerisinde bulunan Dr. Öğr. Üyesi Kara, klima kullanılmamasını, gerektiği takdirde etkinliklerin bahçede açık havada yapılmasının faydalı olacağını belirtti. Çocukların oynadıkları oyuncakların temizlenebilir olmasının çok önemli olduğunu açıklayan Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Tural Kara, pelüş ve top havuzu gibi oyuncakların temizliği zor olduğu için kullanılmaması önerisinde bulundu.

KULLANILAN OYUNCAKLAR TEMİZLENMELİ
Normalleşme sürecinde kreşlerde alınan önlemlerin çocukların sağlığı için çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Kara, kreşteki eğitimcilerin çocukların el hijyenlerine özen göstererek bilgilendirme yapmasının hijyen güvenliği açısından önemli olduğunu söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Kara, “Çocukların ortak oynadığı oyuncakların hijyenine dikkat edilmesi gerekiyor. Bu tür oyuncakların yıkanabilir, sabun veya su ile temizlenebilir özellikte olması gerekir. Özellikle yıkanabilir plastik oyuncaklar bu dönemde tercih edilebilir. Top havuzları veya pelüş oyuncaklar gibi yıkaması ve temizlenmesi zor olan oyuncaklardan kaçınılmalı. Kreşlerde toplu yemek yenilen alanlarda bazı önlemler almak gerekiyor. Çocukların birer metre arayla sosyal mesafe kurallarına göre oturtulması gerekiyor. Çocukların uyuyacağı alanda da sosyal mesafe kuralına dikkat etmek lazım" diye konuştu.

'SINIFLARDA KLİMA KULLANMAYIN'
Sınıf odalarının en az 1 saat havalandırılması gerektiğini anlatan Dr. Öğr. Üyesi Kara, 'klima kullanmayın' uyarısında bulundu. Dr. Öğr. Üyesi Kara, “Çocukların bastıkları alan, sınıf yüzeylerinin temizliği çok çok önemli. Su ve sabunla her gün temizlik yapılmalı. Özellikle kapı kolları, tuvaletler, lavabo gibi çok kullanılan alanlar su ve sabunun ardından çamaşır suyuyla temizlenmeli. Yerlere ilk olarak ıslak, ardından kuru paspas çekilmeli. Klimaların bu dönemde çok aktif kullanılmaması lazım. Klima kullanmayı önermiyoruz çünkü klima bulaş riskini artırıyor" dedi.

AKTİVİTELER AÇIK ALANDA YAPILMALI
Havanın sıcak geçmesiyle birlikte açık hava aktivitelerinin artırılması önerisinde bulunan Dr. Öğr. Üyesi Kara, “Küçük gruplar halinde öğrenci sayısını azaltarak etkinlikler yapılmalı. Bir gruptaki çocuğun başka bir gruptaki çocukla kesinlikle temas etmemesi gerekiyor. Bu dönemde temas en aza indirilmeli. Daha az gruplarda daha küçük oyunlar tercih edilmeli. Bahçe içerisinde bulunan kaydırakların oyuncaklar gibi gün içerisinde temizlenmesi çok önemli" diye konuştu. (DHA)

 
Yeni normalde ilk uçuş bugün yapılacak
 
Ege Ordusu'ndaki depremde yeni detaylar: Özel ekip nasıl çalıştı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhittin AKBEL yazdı... Bir de sigarasız hayatı deneyin
Muhittin AKBEL yazdı... Bir de sigarasız hayatı deneyin
Hanzade ÜNUZ yazdı... Korona bize ne söylüyor?
Hanzade ÜNUZ yazdı... Korona bize ne söylüyor?
Covid-19 ameliyat sonrası ölüm riskini yükseltiyor
Yeni tip koronavirüs (Covid-19) bulaşan hastaların, ameliyat sonrası ölüm ...
 
Bilim insanlarından virüsü yok eden elektronik maske
Aksaray Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından üretilen elektronik maskeyle, ...
Bakan Koca'dan 65 yaş üstüne maske uyarısı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yarın sokağa çıkacak 65 yaş üstü ve kronik ...
Dikkat! Size virüs taşıyabilir
Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Tutku Taşkınoğlu, "Sigaranın dumanında havada ...
 
Denizden koronavirüs bulaşır mı?
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, ...
TTB'den '1 Haziran' tepkisi: İstanbul'dan bütün illere virüsü taşıyacaklar!
Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüs salgını nedeniyle yürürlüğe ...
Uzmandan çocuklar için maden suyu önerisi
Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Şahin Arısoy, çocukların ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva