HABERLER>EKONOMİ
9 Temmuz 2012 Pazartesi - 12:09

UTİKAD lojistik sektörünün nabzını İzmir'de tuttu

Türk taşımacılık ve lojistik sektörünün çatı kuruluşu UTİKAD’ın, İzmir’de çalışma grubu üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiği toplantıda izmir’in lojistik geleceği konuşuldu.

UTİKAD lojistik sektörünün nabzını İzmir de tuttu

İZMİR - UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, yaptığı açıklamada, İzmir’in, sanayi, ticaret ve tarım ürünleri açısından zengin kapasiteye sahip komşu bölgelerinde üretilen ürünlerin dünyaya ulaştırılmasındaki ana ticaret kapılarından biri olması ve son dönemlerde ulaştırma alt yapısına yapılan yatırımlar nedeniyle lojistik ağırlığının giderek artmakta olduğuna dikkat çekerek, yakın gelecekte İzmir’in bölgenin lojistik üssü olacağını söyledi.

KEMALPAŞA YA DA ÇANDARLI-ALİAĞA LOJİSTİK MERKEZ OLMALI
İzmir’in coğrafi avantajı nedeniyle lojistik geleceğinin çok parlak olduğunu kaydeden Erkeskin, şehre yapılması planlanan lojistik merkezlere yönelik şu değerlendirmelerde bulundu: “Kemalpaşa, hem konumunun İzmir’den İç Anadolu’ya açılan koridor üzerinde yer alması, hem de sanayi bölgelerine olan yakınlığı nedeniyle en uygun lojistik merkezlerin başında bulunuyor. Kemalpaşa’da bir lojistik merkez yapılması bakanlığın gündeminde zaten var. Bu arada, yapımına başlanan Çandarlı Limanı ile kapasitelerini artıran Aliağa bölgesi limanları arasında yer alacak bir bölgede limanlara yakınlığı açısından lojistik merkez için uygun olacaktır.”
 
AMACIMIZ TÜRKİYE’Yİ REKABETTE ÖNE ÇIKARMAK                   
Toplantının soru-cevap bölümünde, basın mensuplarının konuya yönelik sorularını yanıtlayan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, Türk lojistik sektörünün ekonomideki ağırlığının ve sektörün altyapı yatırımlarına yönelik beklentilerinin giderek arttığına dikkat çekerek, "Türk taşımacılık ve lojistik sektörünün çatı kuruluşu olarak amacımız, öncelikle Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşıyacak ve küresel pazarlarda rekabet edebilecek seviyeye getirecek bir sektör haline gelebilmektir. Üyelerimizle her platformda bir araya gelerek, sektörün dünya standartlarında hizmet verebilmesi hedefine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İstanbul'daki toplantıların dışında, ilkini Ankara'da gerçekleştirdiğimiz üye buluşmalarını, üyelerimizin bulunduğu diğer şehirlerde de sürdüreceğiz. Tüm taşıma modlarını tek çatı altında toplayan sivil toplum kuruluşu olarak, bu toplantılarda aldığımız kararları bir eylem planı haline getirerek, üyelerimizin de katkılarıyla sektörü dünya lojistik liginde daha üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. İzmir Çalışma Grubu toplantımız da bu yönde atılmış önemli bir adımdır."dedi.

YATIRIM İÇİN BÖLGELERİN LOJİSTİK İHTİYAÇLARI BELİRLENMELİ
Gazetecilerin, “Türkiye’nin 2023 hedefleri açısından lojistik sektörüne ne kadar yatırım yapılması gerekiyor? sorusunu ise Turgut Erkeskin şöyle yanıtladı: “2023 yılı ihracat ve dış ticaretleri doğrultusunda yapılacak planlama ve detayların ortaya çıkması ile birlikte bölgelerin lojistik ihtiyaçları da netleşecektir. Hangi bölgeden, hangi miktarlarda, ne tür ürünlerin ihracatının yapılacağının tespit edilmesinin ardından bölgelerin yatırım gerektiren lojistik ihtiyaçları ve bu ihtiyaçları karşılayacak yatırım miktarları da belirlenebilecektir. Hangi bölgenin, hangi tür lojistik altyapı yatırım ve yatırım miktarına ihtiyacı olduğunu ancak bu tespitlerden sonra söylemek daha doğru olacaktır.”
 
İZMİR’İN LOJİSTİK DİNAMİKLERİ DEĞERLENDİRİLDİ
UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, yönetim kurulu üyeleri ve İzmir Çalışma Grubu üyelerinin katılımıyla, bölgeye yönelik ulaştırma yatırımlarının ve İzmir'in lojistik geleceği konularının değerlendirildiği toplantıda, Aliağa bölgesinde kapasitelerini artıran limanlar, Çandarlı limanının yapımına başlanması, İzmir limanının yük ve yolcu trafiğini artıracak liman altyapı iyileştirme çalışmaları ve kentin kruvaziyer turizmi için cazip bir liman haline gelmesi vurgulandı.

UTİKAD, BALO A.Ş’NİN ORTAĞI    
Merkezi İzmir olan ve UTİKAD'ın da ortağı olduğu BALO Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş.'nin kurulması, bu çerçevede hayata geçirilmesi planlanan intermodal taşıma hattıyla bölgenin mevcut taşıma olanaklarına ilave olarak yeni bir taşıma seçeneğinin yaratılacak olması, Kemalpaşa'da planlanan lojistik merkezi ve diğer lojistik yatırımların İzmir'in ve bölgenin lojistik dinamiklerini geliştireceği değerlendirildi. Ayrıca İzmir Adnan Menderes havalimanında yapımına başlanan yeni terminalin de İzmir'in havayolu yolcu ve hava kargo taşımacılık kapasitesini arttıracağı belirtildi.
 
UTİKAD'ın İzmir merkezli üyelerinin yanı sıra, şirket merkezi İstanbul veya diğer şehirlerde olup ta İzmir'de şubesi bulunan üyelerinin de geniş katılımıyla gerçekleştirilen İzmir Çalışma Grubu toplantısında, ayrıca bölgenin sorunları, lojistik ihtiyaçları ve gelişim alanları karşılıklı görüş alışverişi çerçevesinde değerlendirildi ve bundan sonraki çalışmaların oluşturulacak eylem planı çerçevesinde yürütülmesine karar verildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ev almak isteyene kıdem tazminatı müjdesi!
Yeni hazırlanan kıdem tazminatı tasarısından ev almak isteyenlere müjde ...
Kruvaziyer turistlerinin yeni modası fayton
Kordon boyunun simgesi faytonlar kente düzenlenen kruvaziyer turlarla kıymete bindi.
İnşaata 'sigorta' zorunluluğu geliyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan 'yapı denetimi' kanun taslağına ...
 
Kıyılarda Ramazan teyakkuzu!
Turizmciler ramazan ayında beklenen turist düşüşüne karşın, yüzde 40'a ...
İnşaatlarda 'sigorta' zorunluluğu dönemi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan 'yapı denetimi' kanun taslağına ...
Artık işsizlerin de koçu var
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın kamuoyunda "İş Koçu" olarak bilinen ...
 
İzmir’in havaalanına ‘konfor’ geldi!
Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde açılan özel yolcu salonu ...
ESİAD'tan Liman ve Alsancak AVM tepkisi
Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ...
İşbirliği Enerji üretime başladı
İzmir Ticaret Organize Sanayi Bölgesi’nin (İTOB) ve İTOB’un bulunduğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva