HABERLER>GÜNCEL
23 Ocak 2020 Perşembe - 08:57

Üsküdar'da 'Çanakkale Köprüsü' dolandırıcılığı!

Yapımı devam eden Çanakkale Köprüsü dolandırıcıların iştahını kabarttı. Köprünün geçtiği bölgelerde, düşük fiyata arsa alıp sattığını söyleyen Ramazan B., Üsküdar'daki birçok esnaftan para topladı. Ramazan B. topladığı paralarla sırra kadem basınca iş ortaya çıktı. Ne arsa ne de tapuların ortada olduğunu gören mağdurlar soluğu savcılıkta aldı. Ramazan B.'nin, banka hesabını kullandığı İbrahim C. ise “Dolandırıcılık yaptığını biliyordum" dedi.

Üsküdar da  Çanakkale Köprüsü  dolandırıcılığı!

Üsküdar, Kanlıca, Çekmeköy, Salacak gibi gözde semtlerde hemen hepsi iş sahibi birçok kişi, bir süre önce tanıştıkları Ramazan B. ile girdikleri 'arsa ticareti'nin kurbanı olmuş durumda. Kimi, arsa başına 20-30 bin lira kazanç elde edeceğim umuduyla milyonluk evinden oldu, kimi yüklü miktarda parasını kaybetti. 10'a yakın kişi adına savcılıklara yapılan başvuru ve açılan davalarda mağdurların bir kısmı, hayali olduğu ortaya çıkan arsa alım satımı sonrası Ramazan B.'ye güvendiklerini söylerken, bir kasmı ise B.'nin kendilerine yedirdiği tatlıya birşey kattığı düşüncesinde.

ÖNCE KAZANDIRDI
Hürriyet gazetesinin haberine göre, Üsküdar'da restoran işleten E.Ö., Ramazan B. ile, müşteri olarak işyerine gelmesiyle tanıştı. Kendisini müteahhit olarak tanıtan B. "Çanakkale'de yeni köprü yapılıyor. Bu köprünün civarındaki köylülerde çok sayıda ucuz arsa oluyor. O köylerde benim adamlarım var. Paraya sıkışan köylüyü bana haber veriyorlar. Arsalardan kısa sürede iyi kår elde ediyorum. Seninle de ortak iş yapalım" dedi. Restorana 15-20 kez gelen B.'nin ısrarlarına dayanamayan E.Ö. teklifi kabul etti. Ramazan B. ilk olarak 50 bin TL istedi. 50 bin TL'yi, B.'nin adamı olan İbrahim C.'nin şirket hesabına gönderdi. Bir-iki hafta kadar sonra Ö.'nün hesabına 70 bin TL geldi. B., 100 bine aldıkları arsayı da 140 bine sattığını söyledi. Bu durum Ö.'nün, B.'ye güven duymasını sağladı. B.'ye güveni iyice pekişen E.Ö. sonrasında daha yüklü paralar verdi. Ancak bir süre sonra tapu kayıtlarına bakmak isterken dolandırıldığını anladı. Gerçekte ne arsa işi yapılmıştı ne de E.Ö. adına çıkan bir tapu... Toplamda 750 bin TL zararı olduğunu söyleyen E.Ö., B. hakkında suç duyurusunda bulundu.

TATLIYI YEDİ İMZAYI ATTI
Üsküdar Çenkelköy'de perde mağazası işleten F.ve E.Ö. kardeşler de, Ramazan B. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ö. kardeşler, 100 bin lirayı aşkın nakit paranın yanı sıra Beylikdüzü Yakuplu'da bulunan deniz manzaralı 1.5 milyon liralık dairenin ellerinden gittiğini iddia ediyor. İki kardeş adına sunulan dava dilekçelerinde ilginç de bir iddia dile getirtidi. Dilekçelerde özetle "Ramazan B., müvekkillerin yanına her geldiğinde beraberinde tatlı getirdi. Ancak getirdiği tatlıları, sağlığını gerekçe göstererek, kendisi yemedi. En son getirdiği tatlılardan da iki kardeş yedi. Müvekkiller, yedikleri tatlıdan sonra notere giderek sözleşme imzalamış. Müvekkiller, yedikleri tatlıdan sonra sersemleştiklerini, okuduklarını anlamadıklarını, imza attıkları evrakı da ayırt edememiş" denildi. Mahkemeye yapılan başvuru sonrası Beylikdüzü'ndeki değerli dairenin üçüncü kişilere satışının yapılmaması için mahkeme tedbir kararı verdi. Benzer şekilde, iş insanı V. A. A. da eşi ile ortak olduğu 6 milyonluk deniz manzaralı dairesinin, kendisine ait yarı hissenin elinden gittiğini iddia ediyor. V. A. A.'nın tapusunun üçüncü kişilere devrine karşı mahkeme tedbir koydu. Ramazan B. tarafından dolandırıldıkları iddia edilen kişiler arasında Veteriner Hekim T.E., tesisatçı B. A., emlakçı I. M. de yer alıyor.

İZ BIRAKMAMAYA DİKKAT ETTİ
E.Ö.'nün avukatı Merve Uçanok, “Bu kişi, adını resmi hiçbir işlemde kullanmamaya dikkat etmiş. Yakın adamı İbrahim C. ve Tamer K. isimli kişiler aracılığıyla bu işleri yürütmüş. Para hareketlerinin tamamı bu kişiler üzerinden yapılmış. Bu işlemleri yaptı

 
Ölümcül virüs hızla yayılıyor!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Manisa sallandı, İstanbul'un nasıl ödü koptu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Terk edene 10 bin TL para cezası geliyor!
Artık hayvanlar 'eşya' olmaktan kurtulup "canlı' gibi korunacak. Hayvan ...
Ankara'da arka arkaya iki deprem
Dün akşam art arda meydana gelen ve birçok şehirde hissedilen depremlerin ...
MHP İlçe Başkanı evinde intihar etti
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gürsu İlçe Başkanı Ali Osman Beysir (46), ...
 
Soyer'den açıklama: İzmir'de deprem teyakkuzu!
Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremle ...
Bekmezci'den sorguda skandal sözler: Gülen'i severim, terörist diyemem!
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin aylar süren çalışmasının ...
Depremde son durum: Çadır talebi, 245 artçı sarsıntı!
Manisa'nın Akhisar ilçesinde dün meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ...
 
FETÖ elebaşı Gülen'in avukatı Ün'ün cezası onandı
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in avukatı Feti ...
Ehliyet yenileme süresi uzatıldı
1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme ...
'Toprak Dede'yi ağaçlara sarılarak andılar
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Celal Ekinci ve öğrenciler, dün hayatını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva