HABERLER>GÜNCEL
25 Aralık 2014 Perşembe - 08:36

Urla villaları hakkında savcılıktan flaş karar!

25 Aralık fezlekelerinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a armağan edildiği iddia edilen Urla Zeytineli Köyü Hacılar Koyu’ndaki villalarla ilgili savcılık takipsizlik kararı verdi.

Urla villaları hakkında savcılıktan flaş karar!

25 Aralık fezlekelerinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a armağan edildiği iddia edilen Urla Zeytineli Köyü Hacılar Koyu’ndaki villalarla ilgili savcılık takipsizlik kararı verdi. İzmir Barosu’nun, imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle inşaatı süren 2 villayla ilgili yaptığı şikâyet hakkındaki takipsizlik kararını değerlendiren Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Komisyonu üyesi avukat Şehrazat Mercan, “Eğer savcılık Google Earth’e baksaydı, burada şikâyet edilen villaların yeni yapılan kaçak yapılar olduğunu görürdü” dedi.
 
17-25 Aralık yolsuzluk iddialarına ilişkin operasyonların yıldönümünde, Urla villalarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İzmir Barosu, Erdoğan’ın yakın arkadaşı Hamdi Boyacı’ya ait olan ve yapımı geçen temmuzda tamamlanan iki kaçak villayla ilgili Urla Cumhuriyet Savcılığı’na, “imar kirliliğine neden olma” suçlamasıyla şikâyetçi oldu. Villalarla ilgili daha önce karar verildiğini öne süren Urla Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Demirci ise baronun talebini kabul etmedi.
 
Cumhuriyet gazetesinden Emre Döker’in haberine göre, İzmir Barosu’na 17 Aralık’ta iletilen savcılık yazısında, “Suç duyurusuna konu olan yerde daha önce soruşturma yürütüldüğü, yargılama yapıldığı ve karar verildiği görülmüştür. Aynı fiil nedeniyle yargılama yapılamayacağı ceza yargılamasının temel ilkelerindendir” denildi.
 
Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Komisyonu üyesi avukat Şehrazat Mercan, daha önce villalara ilişkin 2010’da yargı kararı verildiğini ve İzmir İl Özel İdaresi’nce cezaların kesildiğine dikkat çekerek, “Burada iki villa Google Earth görüntülerinde de ortaya çıktığı üzere, 2012’den sonra yapıldı. Ancak mahkemenin ve İzmir İl Özel İdaresi’nin villalarla ilgili verdiği yıkım kararı 2010’a ait. Eğer savcılık Google Earth’e baksaydı burada şikâyet edilen villaların yeni yapılan kaçak yapılar olduğunu görürdü” dedi.
 
İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da Urla Cumhuriyet Savcılığı’nın kendilerine ilettiği “kovuşturmaya yer yoktur” gerekçesinin hukuka uygun olmadığını söyledi. İzmir Barosu’nun kaçak yapılarla ilgili dava açma hakkı olduğunu belirterek “Konuyla ilgili yasal sürede temyiz edeceğiz” diye konuştu.
 
İşadamı Latif Topbaş ve ailesine ait Urla Zeytineli Köyü Hacılar Koyu’ndaki villalar, 25 Aralık operasyonunun ardından oluşturulan fezlekede gün yüzüne çıkmıştı. Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın, evlerin “bide”sinden havuzuna kadar her türlü dekorasyonla ilgilendiği fezlekeye yansımıştı. Fezlekeye göre 16 villadan 2’si Erdoğan ailesine hediye edilmişti.
 
UYDU GÖRÜNTÜLERİ YALANLAMIŞTI
Erdoğan’ın “O villalar 35 yıl önce yapıldı” sözlerini Google Earth görüntüleri yalanlamıştı. Google Earth görüntülerinde 6 villanın 2012 yılından sonra yapıldığı ortaya çıkmıştı. Doğal sit alanına yapıldığı gerekçesiyle yıkım kararı bulunan villalara daha sonra 2 tane daha eklenmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
teşkilat 25 Aralık 2014 Perşembe 17:26

izmirli vatandaş bırakın bu boş işleri bunlar size 1 tane bile oy getirmez ak partiyede oy kaybettirmez ancak sizler izmirde sıkışıp kalırsınız bakın sahiller partisi chp belediyelere denizlerin dibine ev yapmışlar ruhsat vermişler

Yorumu oyla      11      10  
ercan 25 Aralık 2014 Perşembe 13:10

Şaşırdınız mı.Çok şey söylenir.Kanunların uygulaması kişiye göre degişip anayasaya aykırı davranmakta da her hangi bir behis görülmeyen ülkelere dünyada çadır devleti gözüyle bakılır.O zamnan da bizim de şu soruyu sormakta haklı oluruz Kardeşim bizim zekamızla adeta dalga geçerek çagdaş demokratik hukuk devletiyle başlıyan cümleleri kurmaya ne hakkın var ya da burası guguk devletimi hukuk var burda hukuk diyerek başkalarını eleştirip dünyada bizi güldürmeye ne hakkınız var diye sorarız cevabını alamayacagını bilsek bile.

Yorumu oyla      15      6  
Işık Dikicigil 25 Aralık 2014 Perşembe 09:17

TAKİP ETMEYİN , TAKİPSİZLİK VERİN TIPKI 17-25 ARALIK OPERASYONU GİBİ. ÖYLE HERKESİ TAKİP ETMEYİN SADECE İKTİDARIN BEĞENMEDİKLERİNİ TAKİP EDİN YETER.

Yorumu oyla      24      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul'da kalaşnikoflu infaz: 2 ölü 1 yaralı
İstanbul'un lüks mağazalarıyla ünlü semti Nişantaşı'nda, cumartesi günü ...
Dink cinayetinde flaş gelişme: Biri polis iki yeni isim!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen Hrant Dink cinayeti ...
'Dargeçit' soruşturmasında 5 askere müebbet talebi
Mardin'de 1995'de 1'i uzman çavuş 8 kişinin öldürülmesine ait yürütülen ...
 
16 yaşında liseli Erdoğan’a hakaretten tutuklandı
Konya'da dün 'Devrim şehidi' Kubilay'ı Anma töreninde yaptığı konuşmada ...
Kemalpaşa Belediyesi: Ölümün sorumlusu Büyükşehir!
Kemalpaşa İlçesi’nde bir kolejin girişinde su tahliye kanalı üzerine yapılan ...
İzmir’de sokak ortasında bıçaklı dehşet!
İzmir’in Balçova İlçesi'nde, 41 yaşındaki Kadir K., yolda önünü kesip ...
 
İzmir'deki karakolda dayak davası ertelendi
İzmir Karabağlar Polis Merkezi'nde 2011 yılı temmuz ayında gözaltına alınan ...
İzmir’de 2 kişinin katilinden hakimi şok eden tepki
İzmir’in Bornova İlçesi Altındağ semtinde, uzun süre birlikte olduktan ...
Trafik ışıklarında infaz!
İstanbul’un Sarıyer ilçesinde lüks otomobiliyle ışıklarda yavaşlayan bir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva