HABERLER>GÜNCEL
10 Aralık 2018 Pazartesi - 12:14

Urla taş ocağına karşı sokakta!

Urla ilçesine bağlı Balıklıova ve Kadıovacık mahalleleri arasındaki Bulubaş Tepe mevkiinde açılması planlanan taş ocağına karşı protesto eylemi yapıldı.

Urla taş ocağına karşı sokakta!

Açılmak istenen taş ocağı için Kadıovacık'ta düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısına CHP'li Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, önceki dönem CHP milletvekilleri Zeynep Altıok, Musa Çam ve Ayşe Gürocak, CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Urla Kent Konseyi Vekili Hadi Başman, Urla Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu üyeleri, Urla Kent Konseyi Çevre Sağlık Komisyonu Başkanı Ali Yanar, Kadıovacık Mahallesi Muhtarı Nazif Çakıroğlu, Balıklıova Mahallesi Muhtarı Akın Yılmaz, çok sayıda çevreci dernek üyesi, sivil toplum kuruşlarının temsilcileri ve köy halkı katıldı. Toplantıya katılanlar ellerinde 'Taş ocağı istemiyoruz', 'Kuş seslerinin yerini dinamit sesleri almasın' ve 'Ocağınız batsın' yazılı dövizler taşıdı.

Bölgede taş ocakları ve balık çiftliklerine karşı yaptığı mücadele ile tanınan CHP Urla Belediye Başkan Aday Adayı Av. Şehrazat Mercan ve 12 köylünün yaptığı başvuru sonrası açılan dava ile şekillenen eylemde konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Burası Kadıovacık; Türkiye'de karbon ayak izini ölçen ve her sene karbon salınımını azaltan köy olarak dünya literatürüne giren köyümüz, dünyanın en çevreci köylerinden biri" dedi.

Uyar, "Şimdi biz nasıl izin veririz bu topraklara taş ocağı açılmasına? Nasıl izin veririz ağaçlarımızı kesmelerine, bu semadan yağmuru dindirmelerine? O zaman nasıl görürüz rengârenk gökkuşağını? Toprak kokusunu içimize çekmekten mi vazgeçelim? Göllerimizin kurumasına mı izin verelim yoksa? Nasıl sularız tarlalarımızı o zaman? Kuş cıvıltısı yerine kamyon gürültüsü duymak istemiyoruz ki biz. Deprem etkisi yaratacak, evlerimizi tahrip edebilecek ve kulaklarımızı sağır edebilecek ölçüde kuvvetli, işçi sağlığını tehlikeye atacak patlamaların endişesini yaşamak istemiyoruz. O tozu solumak istemiyoruz. O tozun doğayı mahvetmesini istemiyoruz. Doğal yaşam üzerinde yarattığımız olumsuz etki yalnızca bizleri mi endişelendiriyor? Ekolojik ayak izimizi derhal azaltmalıyız" diye konuştu.

'DOĞA SEVGİYLE KORUNUR'
Başkan Sibel Uyar sözlerine şöyle devam etti:

"İnsanına, doğasına, hayvanına, coğrafyasına saygılı bir kent olarak bu toprakları korumak bizlerin en büyük görevi. İnsanlığın ortak mirasıdır doğa. Ve doğa sevgiyle korunur. Bizler her birimiz bir ağaç gibi tek ve özgürüz ama bir orman gibi kardeşçesine bir araya geldiğimizde başaramayacağımız hiçbir şey yok. İhtiyacımız olan şey tam da bu aslında, örgütlenmek. Çünkü örgütlenemeyen her iyilik, örgütlü kötü azınlığın iktidarına mahkum kalacaktır."

Bölgede organik zeytinyağı üretimi yaptıklarını, geçimlerini zeytincilik ile sağladıklarını belirten Kadıovacıklı köylüler, "Zeytinlerimizi ne zorluklarla diktik. Zeytincilikle uğraşan çiftçimiz sıkıntı yaşayacak" diyerek taş ocağını istemediklerini dile getirdi.

Köylerinde taş ocağı istemediklerini vurgulayan Kadıovacık Muhtarı Nazif Çakıroğlu ve Balıklıova Muhtarı Akın Yılmaz da kendilerine destek olanlara teşekkür etti.

Olumsuz hava şartlarına rağmen katılımın yüksek olduğu toplantının ardından, bölgede taş ocağının istenmediği dile getirilen sloganlar eşliğinde ve maske takılarak yürüyüş yapıldı. (DHA)

 
Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmen paralı oldu
 
Altay ateş hattına yaklaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili açıklarında 44 kaçak yakalandı
İzmir'in Dikili ilçesinden lastik botla, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın ...
Çanakkale'de feci kaza: 4 ölü, 16 yaralı!
Çanakkale'nin Biga ilçesinde, işçileri taşıyan minibüs ile tır çarpıştı. ...
İzmir'i grev vurdu: Trafik felç!
İZBAN’daki toplu sözleşmede uzlaşma çıkmaması nedeniyle işçiler bugün ...
 
İzmir'in sisle imtihanı: Sürücüler zor anlar yaşadı
İzmir'de, gece saatlerinde etkili olan sis nedeniyle  sürücüler zor anlar yaşadı. 
Cemal Kaşıkçı'nın son sözleri ortaya çıktı
Amerikan CNN televizyonunun haberine göre, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmeden ...
İzmir'de grev günü: İZBAN kepenk indirdi!
İzmir'de zam teklifleri kabul edilmediği için grev kararı alan İzmir Banliyö ...
 
Yer: İzmir... Sağlık lisesi öğrencisi sağlıkçının saçını yoldu!
İzmir'de polise başvuran 112 Acil Servis görevlisi kadın, ambulansla taşıdıkları ...
İzmir'in parklarında vandalizm kabusu!
İzmir'in Karşıyaka ve Bayraklı ilçesindeki iki parkta gece aydınlatma ampülleri saldırıya uğradı.
Kötü muamele şikayetleri yüzde 90 azaldı
Emniyet personeline yönelik işkence ve kötü muamele iddialarına ilişkin şikayetler, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva