HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ağustos 2016 Salı - 10:28

Urla’nın kadınları mutfakta buluştu

Türk Kadınlar Birliği Derneği Urla Şubesi ve Halk Eğitim Merkezi ortaklağında “Urla’nın Kadınları Mutfakta Buluşuyor” adlı proje kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında kursiyerler hünerlerini yarıştırdı. 14 kadın kursiyerin hünerlerini sergilediği yarışmada iki tane de erkek kursiyer yer aldı.

Urla’nın kadınları mutfakta buluştu

Türk Kadınlar Birliği Derneği Urla Şubesi’nin kazanmış olduğu İzmir Kalkınma Ajansının (İZKA) Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde “Urla’nın Kadınları Mutfakta Buluşuyor” adlı projenin aşçı yardımcılığı eğitimlerinin sonunda Ege Şöleni kapsamında eğitimini tamamlamış olan kursiyerlerin arasında yemek yarışması gerçekleşti. Yarışmanın ardından kursiyerlere diploma ve plaket töreni düzenlendi.

Vera Melisa’da düzenlenen geceye Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve eşi Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Serpil Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Milletvekilleri Tükan Miçooğlu ve Ayşe Gürocak, Meclis Üyeleri, Türk Kadınlar Birliği Derneği Urla Şubesi başkanı Ayşe Başkanoğlu, Ekonomi Üniversitesi hocaları Betül Öztürk ve Tolgahan Kamiloğu, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

16 kişinin eğitim aldığı kurs 4 ay 10 gün sürdü. Eğitimleri Urla Konağından Gıda Mühendisi Fatma Betül Batur Ünay verdiği kursa Ekonomi Üniversitesi hocaları da zaman zaman gelerek destek verdiler.

“URLA’YI DİŞİ BİR KENT OLARAK NİTELENDİRMEK YANLIŞ OLMAZ”

Bugün burada güzel ortaklığımızın meyvelerini toplamak için bulunuyoruz diyen Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek; “ Kentleri dişi, erkek diye nitelendirirsek herhalde Urla dişi olurdu. Hem güzelliği itibariyle hemde sahip olduğu değerleri ön plana çıkaran unsurlar itibariyle Urla’yı dişi bir kent olarak nitelendirmek sanırım yanlış olmaz. Tek amacımız, tek çabamız Urla’yı imrenilesi bir yer yapmaktır. Herkesi seviyor ve sayıyıruz ama yaşadığı yere katkı koyanlara, yaşadığı yere emek verenlere daha çok saygı duyuyoruz. Hep birlikte daha güzel yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

URLA’NIN KADINLARI ÇOK ÇALIŞKAN

Urla’nın değeri çok fazla. Urla çok güzel ve özel bir yer sözleriyle konuşmasına başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “ Arnavutuyla, Boşnağıyla, Pomağıyla, Yerlisiyle olan Urla çok zengin bir kültüre sahip. Bu bizim yemek kültürümüz için çok önemli. Gastronomi dediğimizde tüm dünyanın peşinden koştuğu bir alan aklımıza geliyor. Gastoronomi turizm açısından da oldukça önemlidir. Urla’da ki sivil toplum kuruluşları çok aktifler. Urla’nın kadınları sadece mutfakta değil bir çok alanda buluşuyor. Buluşmadan da ciddi bir birliktelik doğuyor. Urlalılar çok çalışkan insanlardır. Biz burada Urla’da birlikte neler yapabileceğimizin göstergesi olduğumuzu düşünüyorum. Bizim buradan yakacağımız ışığın önce İzmir’i sonra Ülkemizi aydınlatacağını inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ URLA’NIN TANITIMINA KATKI SAĞLAMAK”

Derneğim adına yaptığım Urla’nın kadınları mutfakta buluşuyor adlı projeyle ve kendi adıma yaptığım iyileştirme ve yenileştirme projelerini değerlendirmelerinden dolayı İZKA’ya çok teşekkür ediyorum diyen Türk Kadınlar Birliği Derneği Urla Şubesi başkanı Ayşe Başkanoğlu, derneklerinin kadınlar için neler yaptığını anlatarak, “Derneğimizin 1924 yılında bu yana kadınlarımız için verdiğimiz mücadele ortadır. Kadınlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda muhakkak olmazsa olmazlarmızdandır. Urla kadınları mutfakta buluşuyor adlı proje düzenledik. Bunu düzenleme amaçlarımızdan biri de Urlamızın tanıtımına katkı sağlamaktı” dedi.

Aşçı yardımcılığı eğitmeni Fatma Betül Batur Ünay ise; “Beni eğitmen olarak aralarına kabul eden İZKA’ya ve Türk Kadınlar Birliği Derneği Urla Şubesi’ne çok teşekkür ederim. Onlarla birlikte olmaktan çok mutlu oldum. Ben onlara bir şeyler anlatırken, aslında onlardan çok fazla şey öğrendiğimi fark ettim. Aile, birlik, dost hatta kardeş olamanın ne demek olduğunu öğrendim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından yemek yarışmasında dereceye girenlere Milletvekilleri Türkan Miçooğlu, Ayşe Gürocak ve Meclisi Üyesi Öğün Ünal tarafından plaket ve madalya takdim edildi. Serhat Ceylan’ın birinci olduğu yarışmada Bahriye Şarkay ikinci, İknur Çelik ise üçüncü oldu.

 
Karşıyaka'da sihirli buluşma!
 
İzmir’de susuz yaz: 2 büyük ilçede 26 saatlik çile!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da sihirli buluşma!
Türkiye’nin en büyük illüzyon etkinliği olan ve bu yıl 17’nci kez düzenlenen ...
İEF'de sokaklar da şenlenecek!
Türkiye’nin ilk ve tek genel ticaret fuarı; İzmir Enternasyonal Fuarı ...
Buca'nın kursları hayalleri gerçekleştiriyor
Bucalı Hatice Oğuz bir kursa gitti, hayatı değişti. Oğuz’un hayatındaki ...
 
İzmir'in o ilçesinde 24 milyonluk 'şebeke' harekatı!
Büyükşehir Belediyesi, Menderes ilçe merkezinde yer alan mahallelerin ...
İzmir'in yeni otobüslerinin ilk partisi yola çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin satın aldığı körüklü otobüslerin 15 adetlik ...
Üreticiler Deppo Efes’te buluşacak
Selçuk Belediyesi tarafından hasat öncesi üreticiler için düzenlenen bilgilendirme ...
 
Narlıdere Belediyesi'nde işçileri sevindiren imza!
Narlıdere Belediyesi, Belediye iş sendikasına üye 158 işçisini kapsayan sözleşmeye imza attı.
Başkan'dan çifte kutlama: Yeni rektörlere 'hayırlı olsun' ziyareti
9 Eylül ve Ege Üniversitesi’nin yeni rektörlerini makamlarında ziyaret ...
Torasan kadın üretici pazarından davet var!
Urla Belediyesi’nin üretici kadınların kalkınmasına yönelik yaptığı çalışmalar devam ediyor.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva