HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Haziran 2019 Cuma - 14:19

Urla meclisinde ilk çatlak! Başkan Oğuz, Ata’nın sözleriyle vurdu

Urla Belediyesi’nin her ay yaptığı meclis toplantısının sabah erken saatte gerçekleşmesi krize neden oldu. CHP’li bazı meclis üyeleri saati akşam vaktine çekmek için grup kararı aldı. Belediye Başkanı Oğuz duruma tepki gösterirken Atatürk’ün sözleriyle yanıt verdi.

Urla meclisinde ilk çatlak! Başkan Oğuz, Ata’nın sözleriyle vurdu

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Urla İlçesi’nde yerel seçim sonrasında başkanlık koltuğuna oturan CHP’li Belediye Başkanı Burak Oğuz’un başlattığı “meclis toplantılarının sabah saatlerinde yapılması uygulaması” krize neden oldu. Başkan Oğuz’un “verimlilik ve zamanı iyi kullanma” gibi gerekçelerle sabah saat 09:00’da başlattığı meclis toplantıları fazla uzun sürmedi. Bazı meclis üyeleri toplantının akşam vaktine alınmasını isteyerek uygulamaya itiraz etti.

Haziran ayı ikinci olağan meclis toplantısında konu gündeme getirilmeden önce Başkan Oğuz’un uygulamasından rahatsız olan bazı CHP’li Meclis üyeleri duruma ilçe başkanlığına bildirdi. İlçe Başkanı Hakan Özbadur’un da onayıyla Oğuz’un “sabah yapılsın” kararına karşı “akşam yapılsın” kararı çıkartıldı. Ayrıca, itiraz edilmemesi, karşı çıkılmaması için de parti tüzüğünün dayanak yapıldığı “grup kararı” alındı.

GRUP KARARI ALDIK!
Toplantıda söz alan CHP Grup Sözcüsü Yiğit Öz, “CHP grubu adına meclis saatinin saat 17:00’ye alınması yönünde bir talebimiz var” dedi.  Öz’ün ardından söz alan CHP’li bir diğer Meclis Üyesi Seda Öztüre ise Öz’ün talebine karşı çıktı. Konuşmasına, “şahsi fikrim” diyerek başlayan Öztüre, “Biz burada aynı zamanda dört kişi Büyükşehir Meclis üyesi olarak da görev yapıyoruz. Urla’yı ve Urlalıları temsil ediyoruz. Saatin değişmesi Büyükşehir’deki işlerimiz ve toplantılarımız açısından çakışmaya neden olabilir. Herkesin bu noktada biraz fedakarlık yapması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Meclis Üyesi Öztüre’nin çıkışının ardından tekrar söz alan Grup Sözcüsü Öz, “Biz Seda hanımın şahsi fikrine elbette saygı duyuyoruz fakat bu konuda bir grup (parti) kararı aldık. Zaten kendisi partimizin grup toplantısına katılamamıştı. Mazeretliydi. Biz kararımızı yeniliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu kez Belediye Başkanı Burak Oğuz, “Bu kararı oylama şeklinde mi istiyorsunuz?” sorusunu yöneltti. CHP Grup Sözcüsü Öz ise, “Mümkünse oylama şeklinde” yanıtını verdi.  CHP’li Meclis Üyesi Selami Güneş de, Urla’nın bu uygulamayla diğer belediyeler ve ilçeler arasında bir fark yarattığını söylerken mevcut durumun devam etmesini istedi. Güneş, “Ayda iki defa bu saatlerde yapılacak toplantılar bizim hayatımızın olağan akışını etkilemez” diye konuştu.

AK PARTİ: “SABAH OLSUN”
CHP Grup Sözcüsü Öz’ün “grup kararı aldık” diyerek meclis gündemine getirdiği, Belediye Başkanı Oğuz’un ise karşı çıktığı meclis toplantısının saat 17:00’de yapılması fikrine AK Parti de destek vermedi. AK Parti Grup Sözcüsü Barış Bükülmez, “Toplantı saatinin değiştirilmesini istemiyoruz. Sizin de istediğiniz gibi aynı şekilde ve sabah saatlerinde devam etmesini talep ediyoruz” dedi.

BİLEREK SEÇİLDİNİZ!
Meclis üyelerine hitap eden Başkan Oğuz, “İlk seçildiğimiz günden bu yana meclis olarak son derece uyumlu bir şekilde geldik. Gerçekten de çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Burada önemli olan birlik ve beraberliğin devam etmesidir.  Tabi ki seçilen arkadaşlarımızın hepsine saygı duyuyorum. Ancak takdir edersiniz ki saat 09:00’da başlayan toplantılarımız zaten en fazla 45 dakika, 1 saat sürüyor. Bu da ayda en fazla 90 dakika eder. Bizler ve bütün arkadaşlarımız bu görevlere seçilirken bu durumu bilerek seçildik. Sonuçta bunlar sorumluluk isteyen görevlerdir.  Tekrar aynı şekilde toplantıların devam etmesini istiyorum” dedi.

ATATÜRK’ÜN SÖZLERİNİ HATIRLATTI
Başkan Oğuz, Atatürk’ün 23 Nisan 1920 tarihinde TBMM’nin ilk açılışında yaptığı konuşmayı hatırlattı. O dönem, memleketin her tarafından gelen bazı milletvekillerinin Ankara’da hiçbir şeyin olmadığını görmesi ve ümitsizliğe düşmesi üzerine yaptığı konuşmadan alıntı yaptı. Oğuz, Atatürk’ün şu sözlerini aynen kürsüden okudu:

“İşittim ki, bazı arkadaşlar yoksulluğumuzu bahane ederek memleketlerine dönmek istiyorlarmış. Ben kimseyi zorla milli meclise davet etmedim. Herkes kararında özgürdür, bunlara başkaları da katılabilirler. Ben bu mukaddes davaya inanmış bir insan sıfatı ile buradan bir yere gitmemeye karar verdim. Hatta, hepiniz gidebilirsiniz. Asker Mustafa Kemal mavzerini eline alır, fişeklerini göğsüne dizer, bir eline de bayrağını alır, bu şekilde Elmadağ’ına çıkar, orada tek kurşunum kalana kadar vatanı savunurum. Kurşunlarım bitince de bu aciz vücudumu bayrağıma sarar, düşman kurşunları ile yaralanır, temiz kanımı, mukaddes bayrağıma içire içire tek başıma can veririm. Ben buna and içtim!..”

AYAĞA KALKARAK KONUŞ…
Meclis toplantısında bir uzlaşma çıkmayınca oylama yapılması kararı alındı. Oylama sırasında, CHP Grup Sözcüsü Öz tekrar, “Grup kararımız var, oylanmasını istiyoruz” deyince Başkan Oğuz da, “Ayağa kalkarak konuş” dedi.

Oylamada, AK Partili Meclis Üyeleri Barış Bükülmez, Selahattin Küpeli, Ömer Tiryaki, Ahmet Olgun Bilici ile birlikte CHP’li Meclis Üyeleri Seda Öztüre, Selami Güneş ve Ayşe Açılan Belediye Başkanı Oğuz’un kararına destek verdi. Parti grup kararına karşı çıkan isimlerin sayısı ise yeterli gelmedi. Oy çokluğuyla meclis saati 17:00’ye alındı. 

 
İzmir'de 'aldatma' cinayeti! Gözünü kırpmadan öldürdü
 
AK Partili Kaya iptal edilen tahsis için konuştu: CHP’li başkan basitlik yaptı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Berna 16 Haziran 2019 Pazar 00:33

Oğuz başkan herkesimi kucaklayacak diye beklerken sürekli bir gerginlik hali mevcut Urla''da.Hatamı yaptık diye düşünür oldum.

Yorumu oyla      4      5  
Berna 16 Haziran 2019 Pazar 00:33

Oğuz başkan herkesimi kucaklayacak diye beklerken sürekli bir gerginlik hali mevcut Urla''da.Hatamı yaptık diye düşünür oldum.

Yorumu oyla      4      5  
erdal 14 Haziran 2019 Cuma 23:18

Alınan grup kararına rağmen başkan ve üç meclis üyesi neden toplantıyı malzeme yapmışlar? Grup kararı varken yaşananların hepsi boş. Başkan grup kararına saygı duymalıydı

Yorumu oyla      5      5  
Zeynep 14 Haziran 2019 Cuma 22:46

Bu yönetimi yeterli bulmuyorum Urla nın hali bu sene diğer senelere göre içler acısı her yer daha pis ve bakımsız

Yorumu oyla      4      5  
izmirli 14 Haziran 2019 Cuma 16:14

yahu madem sabah danalanacaksınız ne işiniz var o mecliste... yuh be yuh...

Yorumu oyla      4      5  
bülent 14 Haziran 2019 Cuma 15:08

başkan hatalı belediye meclis üyeleride seçilmiş insanlar onlarla birlikte belediyeyi yönetecek bu nedenle en azından ayda bir veya iki defa yaptıkları meclis toplantıları için birlikte karar alsalardı ..... başkan zıtlaşmaya devam ederse zorlanır

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer’den EXPO çıkışı: Aday olacağız ve kazanacağız!
2006 yılında EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel ...
Başkan Çalkaya'dan yangın açıklaması: Balçova'da yaralar sarılacak
İzmir'in Balçova İlçesi’nde otoyol kenarındaki otların tutuşmasıyla başlayan ...
Torbalı'ya 'kardeş' geldi
Torbalı’nın yeni kardeş kenti resmen Göktepe Beldesi oldu. Karaman’ın ...
 
Çiğli'de karne alana dondurma sürprizi
Çiğli Harmandalı’daki okullarda karnesini alan öğrenciler çıkışta dondurma ...
Konak'ta birlik ve beraberlik buluşması
Konak Belediyesi’nin, Gültepe Makedonya Göçmeleri Kültür ve Dayanışma ...
Ödemiş'te ihtiyaç sahipleri için belediyeden önemli adım
Ödemiş Belediyesi, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara daha fazla ...
 
Buca’da YKS öncesi gürültü teyakkuzu!
Hafta sonu milyonlarca adayın geleceğine yön vermek için ter dökeceği ...
Bornova'da kiraz buluşması
Bornova Belediyesi'nce düzenlenen Kiraz Festivali'nin altıncısı 16  Haziran ...
Güzelbahçe'de yaz kursları başlıyor
Kış sezonunda yapmış olduğu hobi, beceri ve spor kurslarını yaz sezonunda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva