HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
27 Eylül 2017 Çarşamba - 08:58

Urla'da Romanların konut hayali suya mı düştü? TOKİ öyle bir şey istedi ki...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Urla Belediyesi ve kaymakamlık ile ortaklaşa hayata geçireceği Roman vatandaşlara konut projesinde yeni bir gelişme yaşandı. TOKİ, hastanenin yakınında bulunan arazi için para istedi. Bunun üzerine hazineye ait yer arama kararı alındı.

Urla da Romanların konut hayali suya mı düştü? TOKİ öyle bir şey istedi ki...

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Urla İlçesi’nde uzun yıllardır derme çatma barakalarda yaşamını sürdüren Roman vatandaşların konut sahibi olması için yürütülen çalışmalar sürüyor. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın koordinasyonunda Urla Belediyesi ve kaymakamlık tarafından çalışmaları tamamlanan projede 84 vatandaşa ev yapılması kararı alınmıştı. Kurumların, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile yaptığı görüşmeler bir noktaya geldi fakat ilerlemedi.

TOKİ 90 MİLYON TL TALEP ETTİ
CHP’nin Roman milletvekili Özcan Purçu ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın da çok yakından takip ettiği projede yeni bir gelişme yaşandı. Roman vatandaşların yerleştirilmesinin planlandığı devlet hastanesinin karşısındaki TOKİ konutlarının arkasındaki 25 dönümlük yer için para talep edildi. TOKİ, mülkiyeti kendisine ait yer için 90 milyon TL’ye yakın para talep etti. TOKİ’nin bu talebi bakanlığın bu proje için ayırdığı kaynağın çok üstünde bir rakam olunca iş askıya alındı.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız’a iletilen sorun için yeni bir formül geliştirilmesi kararı da alındı. TOKİ’nin para istediği alan dışında mülkiyeti hazineye ait arazinin bulunması ve buraya inşaatların yapılmasının uygun olacağı görüşüne varıldı. Ayyıldız’ın defterdarlık ve milli emlak yetkililerine konuyla ilgili çalışılması yönünde talimat verdiği öğrenildi. Roman vatandaşların Urla’da konut sahibi olma hayalini uzatacak olan kararın ardından yeni bir planlama sürecinin yaşanması bekleniyor. Bulunacak yeni arazinin hazineden devri yapılarak imar planlaması yapılacak.

YER ARANIYOR
Urla’da yaşayan Roman vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirten Milletvekili Özcan Purçu, “Orada ilk etapta yapılacak bina sayısı belli. Sayının daha da artması düşünülüyor. Fakat yer konusunda sıkıntı var. Milletvekili olduğum günden itibaren konuyu yakından takip ediyorum. Bakanlıklar arasında adeta mekik dokuyoruz. Gerekli izinleri aldık. Her şey tamamdı. Şimdi TOKİ para talebinde bulundu. Yeniden arazi bulup inşaatları yapılacak. Buradaki sorunu çözeceğiz” dedi.

TOKİ YAPACAKTI!
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da bölgede derme çatma yerlerde 400’e yakın kişinin yaşadığını belirtirken, “Konut ve barınma konusu önemli bir sorun. Bir an önce çözülmesi gerekiyor. Belediye olarak bizim bütçemizi aşan bir konu. Her türlü sosyal yardımı yapıyoruz. İçlerinden belediyemizde çalışan personeller var.  İlçe belediyesi olarak biz konut yapamıyoruz. Bakanlıkla sürekli görüşüyoruz. TOKİ buraya inşaatları yapacaktı. Urla’da hazineye ait arazilerin nerelerde olduğu bellidir. Bu işin uzamadan, ertelenmeden çözülmesi lazım. Bölgede zaman geçtikçe asayiş problemleri oluyor. Güvenlik ve emniyet açısından da sorun üreten bir yer haline gelmemesi lazım. Bu konuda kaymakamlık ve emniyetimizle koordineli çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

İLK ZİYARETİ ORAYA YAPMIŞTI
Öte yandan CHP’nin Roman milletvekili Özcan Purçu, TBMM Meclis Divan Katip Üyesi olduktan sonra kırmızı plakalı makam aracıyla ilk olarak Urla’da yaşayan Romanları ziyaret etmişti.  Burada Romanlarla bir araya gelen Purçu, konut sorunun çözüleceğini müjdelemişti.  CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün de eşlik ettiği ziyarette Purçu’nun makam aracı Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın ayağını ezmişti. 

 
YÖK'ten bir değişiklik daha: ALES sonuçları...
 
Ödemiş'te ilk olacak... Geri sayım başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kınık'ta TOKİ heyecanı
İzmir'in Kınık İlçesi'nde ön talep alınarak yaptırılan 276 konuttan ilk ...
İzmir'deki iki dev konut projesine Valilik'ten onay!
İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Karşıyaka’da Atılgan İnşaat ...
Kentin yeni buluşma noktası: Avlu Torbalı
Konut sektöründe öncü Nurem İnşaat, Torbalı’nın alışveriş ve çarşı konseptli ...
 
İzmir'in o ilçesine TOKİ müjdesi: Teslimatlar başlıyor!
Reisdere Mahallesi’nde birinci etap kapsamında 482 konutun Temmuz ayında ...
İzmir'de konut alan ve kiralayanlar için kritik uyarı! Bunu sakın unutmayın!
Oda üyesi olan emlakçıların artık sözleşmelerle hareket ettiğine dikkat ...
Ege Mahallesi’nde 4’üncü ihaleye doğru… Nasır’dan Büyükşehir’e öneri!
Büyükşehir Belediyesi’nin, Roman vatandaşların yoğun yaşadığı Ege Mahallesi’nde ...
 
İzmir'in o ilçesine TOKİ müjdesi
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem’in girişimleriyle TOKİ ilçede yaklaşık ...
İzmir'in gayrimenkul zengininden 51 katlı gökdelen!
İzmirli İşadamı Nail Özkardeş’e ait Viltur Villa Saray Turizm Şirketi ...
İzmir'in yeni yaşam merkezi Ege-Koop Körfez Evleri yola çıktı
Ege-Koop'un 13. Onur Projesi olan ”Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri”nin temeli, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva