HABERLER>EKONOMİ
20 Nisan 2019 Cumartesi - 14:36

Urla'da leziz festival

Urla ilçesinde, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ve Yılay Hakan Çeken Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile düzenlenen 1. Urla Gastronomi Festivali, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Zengin Türk mutfağının tanıtım ve sunumlarının yapıldığı festivalde, farklı okullardan katılan öğrenciler yemek yarışmalarında hünerlerini sergiledi.

Urla da leziz festival

Urla Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu ve Yılay Hakan Çeken Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile Urla Meydanı'nda 1. Urla Gastronomi Festivali düzenlendi. Yemek yarışmaları, canlı workshop çalışmaları, tadım atölyeleri ve söyleşilerle zengin içeriğe sahip festivalde, zengin Türk mutfağının tanıtımı yapıldı. TAŞPAKON Türkiye Kupası Ön Elemeleri Yemek Yarışması'nın düzenlendiği festivalde, gastronomi öğrencileri birbirinden farklı menüler pişirerek kıyasıya mücadele etti. Yarışmada dereceye girecek okulların, İstanbul'da gerçekleşecek olan şampiyonaya katılma hakkı elde edeceği bildirildi.

Festivalde düzenlenen zeytinyağı atölyesinde, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen öğrenci, öğretmen ve akademisyenler zeytinyağı üretimi ve kullanımı hakkında festival ziyaretçilerini bilgilendirdi. Öte yandan festival alanında kurulan yöresel ürün pazarlarında, yiyecekten el emeği objelere kadar birçok ürün satışa sunuldu.



'URLA GASTRONOMİ ŞEHRİ HALİNE GELDİ'
Festivalin yoğun ilgi gördüğünü belirten İzmir Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu İzmir Temsilcisi İbrahim Kılıç, "Bugün burada 1. Urla Gastronomi Festivali'ni düzenliyoruz. Ciddi bir katılımla birlikte burada TAŞPAKON finallerinin bir ayağını gerçekleştiriyoruz. Burada temel amaç gastronomi anlamında en iyi nelerin yapılabildiğini göstermek. Urla, daha önce düzenlenen etkinliklerle, bu bölgede yer alan festivallerle, restoranlarıyla bir gastronomi şehri haline geldi. Bizim amacımız, bunun daha üst noktaya getirilmesi için ne yapılması gerekiyorsa buna katkı sağlamaktır. Burada birçok workshop, söyleşi düzenleniyor. İkramlar dağıtılıyor. Bununla birlikte bazı workshoplarımızda tanınmış ünlü şeflerimiz yer alıyor. Aynı zamanda bölgede her hafta sonu kadın üretici pazarı kuruluyor, festivale gelen ziyaretçiler bu pazarı da gezme fırsatı buluyorlar. Urla'nın, İzmir'in festivallere ilgisi olduğunu biliyoruz, bunun daha iyi yerlere götürülmesi için herkes üzerine düşen görevi yapmalı" dedi.



ÖĞRENCİLER ÜRETİMİN BİR PARÇASI OLDU
Urla Yılay Hakan Çeken Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Halim Türk, "Bakanlığımızın meslek lisesi öğrencilerini öncelemesiyle başlayan kapsamlı etkinliklerden bir tanesi bugün Urla'da gerçekleştiriliyor. Bu tarz etkinlikler, toplumumuzda meslek lisesi öğrencilerinin mesleğinde kendilerini ispat etmesini, özgüvenlerini arttırmalarını sağlıyor. Üretmeyen meslek lisesi olmamalıdır. Biz, üretime katkı sağladıkça, çocuklarımızı üretimin bir parçası haline getirdikçe ülkemizi daha iyi yerlere getirebileceğimizi düşünüyoruz. Çocuklarımız bugün ünlü aşçılarla bir araya gelerek geleceğe ilişkin yönlendiriliyor" diye konuştu.

MARİFETLİ ELLER YARIŞTI
Yarışmada zamanla yarışan Aydın Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aşçılık bölümü öğrencisi Şadiye Arıcı, "Biz bugün partnerim Saide Duran ile beraber çilekli, fındıklı pasta ve irmik tatlısı pişiriyoruz. Daha önce provasını yapmadık ama yetiştirebiliriz. Bu etabınkini bilmiyorduk, biz daha çok ana yemekler üzerine çalıştık. Bugün kazanırsak çok mutlu olacağız" dedi.

Yarışmacılardan Karaburun Mordoğan Fatma Emin Karaağaç Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Mehmet Taylan ise, "Bugün çilekli pasta ve ayva tatlısı yaptık. Biz çok hızlıyız, bir 10 dakika içinde bitireceğiz. Yarışma çok güzel gidiyor" diye konuştu.

Festivalde görevli gastronomi öğrencilerinden Sıla Çelikcan, "Bölümümüz çok eğlenceli bir bölüm. Mesleğimizi severek yapıyoruz, sevmeden hiçbir şey olmuyor. Sabır ve yetenek isteyen bir meslek. Üniversitede gastronomi okumak istiyorum. Denetleyici veya aşçı olabilirim. Bugün arkadaşlarımız yarışıyor biz de onların çıkardıkları tabağı jüriye gönderiyoruz. Bir tanesi de burada sergileniyor" dedi. (DHA)

 
Vida'ya dev talip!
 
Akhisar'da örnek dostluk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Egeli turizmcilere 9 gün bayram tatili morali
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamu kurum ve kuruluşlarındaki ...
5 bin lira aylığa çoban bulamıyorlar
Küçükbaş hayvancılığın önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, özellikle ilkbahar ...
Müdürlük düğmeye bastı: Boş dükkanlar için ihale zamanı!
Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kemeraltı’nda bulunan bazı dükkanlara yeni kiracıları ...
 
Ramazan fırsatçılarına karşı uyarı: Şikayet edin!
Ramazan ayında gıda fiyatlarında oluşabilecek muhtemel fırsatçılıklara ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatayı almasıyla ortadan kalkan seçim ...
TÜSİAD: Reform gündemine hızla dönmeliyiz
TÜSİAD "Seçim gündeminin ardından reform gündemimize hızla dönmeliyiz. ...
 
AYM'den banka müşterileri ile ilgili emsal karar
Anayasa Mahkemesi, bankanın tahsil ettiği masrafın iadesi istemiyle tüketicinin ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar kuru dün seçim ve piyasalardaki gelişmelerle 5.70 - 5.80 arasında ...
İzmir'in boyozu yeni tatlarla dünya pazarında
Hindistan cevizi, labne peynir, çikolata, fıstık ve incirle tatlandırılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva