HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Şubat 2017 Pazar - 10:03

Urla'da Enduro'cular şehit Fethi Sekin için yarışıyor

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) organizasyonunda, Urla Kaymakamlığı ve Urla Belediyesi’nin destekleriyle Urla’da düzenlenen “Şehit Fethi Sekin Enduro Yarışı” nın magazin startı Urla Cumhuriyet Meydanı’nda verildi.

Urla da Enduro cular şehit Fethi Sekin için yarışıyor

Gerçekleşen starta İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, Urla Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sporcular ve yarış severler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte Sekin’in özgeçmişinin okunmasının ardından Urla Müftüsü Ali Ünal, Şehit polis Fethi Sekin ve tüm şehitlerimiz için dua etti.

“KAHRAMANIMIZIN CESARETİ HER ZAMAN HAFIZALARIMIZDA”

“Bazen bir gazeteci, bazen bir astsubay bazen de bir trafik polisi, bir kahraman çıkıyor ve hainlerin tüm planlarını altüst ediyor. Bazen ismi Hasan Tahsin oluyor, bazen Ömer Halis Demir, bazen de Fethi Sekin. Tüm ülke; gözlerinde yaş, boğazında yumruk, yüreğinde ateş, tek yürek, tek nefes oluyor...” diyerek konuşmasına başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Yurdu yaşatmak için kahramanlar can veriyor. Kahramanlarımız sayesinde hainler sinsi planlarını hiçbir zaman gerçekleştiremeyecekler. Bizler de tıpkı Fethi Sekin gibi uyanık olacağız. Dikkatli olacak, risk alacak ve sorumluluk üstleneceğiz.  Bizler de tıpkı Fethi Sekin gibi bu vatan için işimizi iyi yapacağız. Vatanımızı işte bu ülke aşkı ve görev bilinciyle ayakta tutacağız. Her birimiz bu ruh ve bilinçle hareket edersek, ülkemizi kendimize emanet edebiliriz. Fethi Sekin Türkiye'nin içindeki iyiyi uyandırdı. O, beylik tabancasıyla kalaşnikoflu teröristleri etkisiz hale getirirken bizler için bir şeyler yaptı. Bizleri korudu, hem de canı pahasına. İçimizdeki iyiliği hatırlattı. Aradığımız ruh Fethi Sekin'de. İhtiyacımız olan ruh onun ruhunda. Her zaman söylediğimiz gibi birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece, küçük hesapları bir kenara bıraktıkça içeride veya dışarıda belli şer odaklarının etkisinde kalmadıkça 80 milyon olarak bu terörü yenebiliriz.  Bizlere düşen görev vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan feda eden kahramanlarımızın emanetlerine, çocuklarına sahip çıkmak. Türkiye Motosiklet Federasyonuna bu anlamlı yarış için şahsım ve Urlalılar adına çok teşekkür ediyorum. Bu yarış diğer yarışlardan farklı olacak. Bu yarış kalbi vatan için, millet için atan kahramanımız adına start alacak. Kahramanımızın cesareti her zaman hafızalarımızda ve yüreklerimizdedir” ifadelerini kullandı.

“Ülkelerin tarihleri kahramanlıklarla zenginleşir” diyen İzmir Vali yardımcısı Ahmet Ali Barış “Bu müsabaka vesilesiyle kahraman şehit polisimizi tekrar rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Ailesine yeniden başsağlığı diliyorum. Bu müsabakaya katılan tüm sporculara da başarılar diliyorum” dedi.

“Şehit Polis Fethi Sekin, elinde beylik tabancası ile karşısındaki teröristlere verdiği mücadele bir kahramanlık destanıdır” diyen Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Görüntüler hepimizin hafızasında ve eminim ki hainlerin de hafızasında. Bu milletin evlatlarının gerektiğinde hepsinin bir Fethi Sekin, Ömer Halis Demir, Muhammed Safitürk olacaklarının, hepsinin bu vatan bu ülke için devletin yollarına yol olacaklarını farkına varmaları lazım. Bu Devlet bu şehitlerin yüzü suyu hürmetine ayaktadır. Gazilerin, gözünü kırpmadan ölüme yürüyenlerin hürmetine ayaktadır ve hep ayakta kalacaktır. Türk Milleti dünya üzerinde var olduğundan bu yana bağımsız devleti ile var olmuştur, hiçbir zaman boyunduruk altında yaşamamıştır ve yaşamayacaktır da. Bu kahraman evlatları ile her zaman ayakta kalacaktır. Bizlere düşen onların emanetlerine, canlarını verdikleri ülkü uğruna; bölünmeden küçük ayrılıklar peşinde koşmadan vatanımıza devletimize milletimize sahip çıkmamız gerekmektedir. Milli birlik ve beraberlik ülküsünün etrafında birleşerek bu devleti sonsuza dek ayakta tutmaktır. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ile anıyor gazilerimize hayırlı ömürler diliyoruz” şeklinde konuştu.

Yarışlara 46 motosiklet, 5 ATV sporcusu kayıt yaptırdı. Yarışçılara verilen brifing sonrasında yarışın magazin startı verildi. İzmir Vali yardımcısı Ahmet Ali Barış, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın bayrakları ile start alan sporcular antrenman ve sıralama yarışları için Titus Feronia Motor Sporları Kulübü tesislerine gittiler.

4 kilometrelik orman ve 1.2 kilometrelik ekstrem seyirci etaplarında ter dökecek olan yarışçılar 5 tur sonunda kupalarına yarın yapılacak olan ödül töreninde kavuşacaklar.

 
İran'dan ABD'li güreşçilere vize çıktı
 
Bornova'nın 'iyilik marketi'nde krediler yükseldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mucit çocuklar bilim turnuvasında
Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü bünyesindeki Bilim Kahramanları Atölyesi ...
Büyükşehir’den yerel kalkınmaya ‘bal gibi’ destek!
Büyükşehir, Bergama’daki atıl bal tesisini de yenileyerek üretime kazandırdı. ...
Kocaoğlu muhtarları ağırladı: Etle tırnak gibiyiz!
Muhtarların talep ve önerileri tek tek not alan Başkan Kocaoğlu, “Yerel ...
 
O proje ‘denize açıldı’: Tireli çocukların Körfez keyfi
Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projeleri arasında yer alan “Gezici Çocuk ...
Karabağlar'da grev bitti, temizlik vakti!
KAR-BEL'de 4 gün önce başlayan grev, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya ...
Başkan Atila Avrupa fatihi gençler için destek istedi
Ülkemizi UEFA Gençlik Ligi’nde temsil eden Altınordu, Atletico Madrid’le ...
 
Karşıyaka’da miting gibi buluşma: Başkan'dan Cumhuriyet mesajları
Başkan Akpınar "Zor bir süreçten geçiyoruz. Her şeyi geride bırakmalı; ...
Umut Oğuz 'Mıknatıs' ile Buca'yı kahkahaya boğdu
Komedi film ve dizilerinin vazgeçilmez oyuncusu Umut Oğuz kendisinin yazıp ...
Flaş! Karabağlar’da anlaşma: Hayata darbe vuran grev bitti!
Kentin en büyük ilçelerinde Karabağlar’da belediyeye ait Karbel AŞ ile ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva