HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ağustos 2014 Perşembe - 11:20

Urla’da bağbozumu zamanı: Başkan 5 yıllık kartını açtı!

Urla’da düzenlenen bağbozumu şenliğinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, güven vurgusu yaptı. Üretici ile yerel yönetimler arasında güven olmadığı zaman çalışmanın olmayacağını anlatan Kocaoğlu, beş yıllık hedefi koydu. Kocaoğlu, “Önümüzdeki beş sene kim ne derse desin, kim ne fitne fücur düşünürse düşünsün, kim ceketimizden, paçamızdan çekmeye çalışırsa çalışsın İzmir tarımda, turizmde, sanayide, bilimde, kültürde, sanatta ilerleyecek, büyüyecek ve kalkınacaktır” dedi.

Urla’da bağbozumu zamanı: Başkan 5 yıllık kartını açtı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Urla Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Bağbozumu Şenliği’nin açılışı gerçekleştirildi.



Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, CHP Parti Meclis Üyesi Hüseyin Saygılı, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, sivil toplum, kamu kurumu kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.


 
YARIMADA İÇİN 10 HEDEF
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  yaptığı konuşmada yerelde kalkınmadan bahsetti. Kocaoğlu, “Biz 10,5 yıl önce ‘yerelde kalkınma’ diyerek bir program çerçevesinde yola çıktık. Yerel yöneticilerin, kentin değerlerini ve kaynaklarını daha iyi değerlendireceği için böyle bir yol bulduk. Bu güne kadar yaptıklarımız ortadadır. Bademler’de, Tire’de, Bayındır’da yaptıklarımız sadece üretici ile belediye arasında güven ortamı tesis etti. Güven olmadan işbirliği, dayanışma, sürdürülebilirlik olmaz. Şimdi de aklı ve bilimi kullanarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Beş yıl önce Türkiye’de ilk defa 171 bin hektarlık yarımadada ‘nasıl kalkınır’ yarışması yaptık. Yarışmadan çok şey öğrendik. Kitaplaştırdık ve ardından İzmir Kalkınma Ajansı ile Çeşme ve Yarımada’nın stratejik planını İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ile plan yaptı. Şimdi de Tahtalı-Küçük Menderes ile Bakırçay Ovaları’nın stratejik planını yapacağız. Şu anda Yarımada’nın her şeyini biliyoruz. İkliminden rüzgarına, balık çiftliğinden RES’in nerede kurulacağına, enginardan, zeytine, üzümden nergizine kadar her şeyini biliyoruz. Yarımada’da yaşayan insanlarımızın alışkanlıklarını, geleneklerini ve yeteneklerini de biliyoruz. Bunları bildiğiniz zaman ürettiğiniz projeler hayat buluyor. Önümüzdeki hedefe göre ilk olarak 10 yapacak iş belirledik. İlk olarak beş tanesine başlayacağız” dedi.


 
KİM FİTNE FÜCUR DÜŞÜNÜRSE…
Kocaoğlu, kentin önünün açık olduğun ifade ederken çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi. Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi çok önemli yatırımlar yaptı. Önümüzdeki beş sene kim ne derse desin, kim ne fitne fücur düşünürse düşünsün, kim ceketimizden, paçamızdan çekmeye çalışırsa çalışsın İzmir tarımda, turizmde, sanayide, bilimde, kültürde, sanatta ilerleyecek, büyüyecek ve kalkınacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Direksiyonda Büyükşehir Belediyesi ve yerel yönetimler var. Bu direksiyonda STK’lar, odalar, işadamları, kısaca 4 milyon İzmirli var. Hep birlikte kalkınmak için özveri ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu birlik ve beraberliğimiz bozulmasın” diye konuştu.


 
GELENEKLERİ YAŞATIYORUZ
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da yaptığı konuşmada şenliğin kültürü yaşattığını söyledi. Uyar, “Amacımız Urla’da unutulmuş olan bağcılığı korurken gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak istiyoruz. Biz geçmişimize sahip çıkıyoruz. Urla’nın bereketli topraklarında yetişen ürünleri sergileyeceğiz.  Gelin Urla’nın bağ bozumunu hep birlikte kutlayalım. Gelecek sene uluslararası şenlikle devam edelim” dedi.
 
ALLAH’TAN KORKUN
Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç, konuşmasında etkinliğin tarihinden ve öneminden bahsetti. Yıllardır süren geleneğin gelecek kuşaklara bırakıldığını anlatan Kılınç, çiftçilerin sıkıntılarını anlattı. Kılınç, “Bir dönümlük sera ticarethane görünüyor. Ne yazık ki burada su ve elektrik konusunda sorun var. Allahtan korkun kardeşim bunun neresi ticarethane. Ben ahırıma, samanlığıma, kümesime elektrik getirdiğimde yine ticarethane oluyor. Böyle şey olur mu? Lütfen bu işe odaklanın. Hazine adına kayıtlı arazilerin ecrimisil bedelleri sahil kenarında şezlong konulan yer gibi para istiyorlar. Kanun yapıcılar bu işlere baksınlar. Gelin el ele verelim” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
inan 15 Ağustos 2014 Cuma 00:47

inandık ama kimleri kalkındırcan anlamadık

Yorumu oyla      40      7  
rıza şahin 14 Ağustos 2014 Perşembe 19:20

çamlık dostluk bulvarı yolda çökmeler var bu yolu yapan mütahahit kimdir garantisi yokmu bu yolun vergilerimiz çöpemi gidiyor

Yorumu oyla      16      5  
14 Ağustos 2014 Perşembe 17:06

yerel seçimlerden bu yana beş ay geçti,başta aziz bey olmak üzere,chp li,mhp li,akp li,başkanlar bu beş ay içinde elle tutulan gözle görülen hangi somut yatırımlar ve hizmetleri var ise bunları halka açıklasınlar,halk da kimin çalışıp çalışmadığını,kimin laf ürettiğini kimin iş ürettiğini görsün, ,hodri meydan,bekliyoruz.........

Yorumu oyla      20      7  
3535 14 Ağustos 2014 Perşembe 17:03

Seninle kalkınacağız, sabah her yer lağım kokuyor

Yorumu oyla      27      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da malzeme belediyeden işçilik halktan!
Karabağlar Belediyesi vatandaşla işbirliği içerisinde, imece usulüyle ...
Buca’da bilim-belediye işbirliği: Bir Gölcük daha olmasın!
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, 17 Ağustos 1999 yılında Gölcük’te ...
Bornova 17 Ağustos’u unutmadı!
17 Ağustos depreminin 15. yılı nedeniyle Bornova Belediyesi Deprem Etüt ...
 
Çiğli'nin spor salonu temelini Kocaoğlu atacak
Çiğli Belediyesi tarafından projelendirilen Ataşehir Spor Salonu’nun temel ...
Yüzülebilir Körfez için dört dörtlük yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre için 88.4 milyon liralık yeni bir yatırıma ...
Flaş! Karabağlar karıştı: Meclis üyesinden müdüre dayak
Karabağlar Belediyesi’nde meclis üyesi Abdulvahap Batıhan ile Özel Kalem ...
 
Selçuk’ta mübadeleden sonra bir ilk
Selçuk Belediyesi, inanç turizmi kapsamında yaptığı çalışmalarla ilklere imza atıyor.
Karabağlar’da halk günleri umut oluyor
Açık, şeffaf, katılımcı anlayışla belediyeyi yönetme sözü veren Karabağlar ...
Güzelbahçe’de festivale bardacıklı davetiye
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 16 Ağustos Cumartesi günü yapılacak ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva