HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
23 Ocak 2017 Pazartesi - 16:21

Ünlü yazardan 'Gökçek' çıkışı: Öleyim daha iyi!

EBSOV'un konuğu olan Ayşe Kulin, "Eşcinseller bana o yıl homofobi ödülü verdiler. Bunu Melih Gökçek ile paylaştım. Çok ağrıma gitti. Melih Gökçek ile ödül paylaşacağıma öleyim daha iyi" dedi.

Ünlü yazardan  Gökçek  çıkışı: Öleyim daha iyi!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı (EBSOV) Kadınlar Birliği'nin konuğu olan Ayşe Kulin, kadınlarla kitapları üzerine konuştu. Gizli Anların Yolcusu kitabı nedeniyle eşcinsellerden homofobi ödülü aldığını söyleyen Kulin, "Bunu Melih Gökçek ile paylaştım. Çok ağırıma gitti" dedi.

EBSOV Kadınlar Birliği, öğrenci burslarına katkı yapmak amacıyla ünlü yazar Ayşe Kulin ile EBSO Meclis salonunda sohbet etkinliği düzenledi. Etkinliğe EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, eşi Çiğdem Yorgancılar, Urla Belediye Başkanı CHP'li Sibel Uyar, EBSO Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı İhsan Özduran, Salihli Sanayi ve Ticaret Odası Kadınlar Birliği Başkanı Benay Oral, vakfın yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. Ayşe Kulin, toplantıda yazdığı kitaplar hakkında konuştu. Konuşmasının başlığını 'Kanadı kırık kuşlar' olarak belirlediğini söyleyen Ayşe Kulin, kitabının adıyla aynı olduğunu ancak farklı bir nedenle bu başlığı seçtiğini söyledi. Kendisinin de kanadı kırık bir kuş olduğunu söyleyen Kulin, "Kendi ülkeme adam akıllı yabancılaşmış haldeyim. Kitabı yazarken bunu çok hissettim. İnşallah bunlar da geçecek, bütün kötü günler geçiyor. Ben görebilmeyi çok isterim ama ben görmesem de geçecektir. Çünkü hiç bir baskıcı rejim uzun süre gidemedi, yakın tarihte öyle bir şey yok" dedi.

"MUCİZE YARATMIŞ BİR ADAM"
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu ilk yıllarda zor zamanlar yaşadığını hatırlatan Kulin, "Atatürk, Hitlerin, Yahudi oldukları için kürsülerinden kovduğu bilim adamlarını Türkiye'ye davet ederek, imkansızlıklara rağmen üniversite kurulması için çalıştı. Cumhuriyet ilan edildiğinde Anadolu'da hastalıktan başka bir şey yok. Okuma oranı yüzde 9, bunların da yüzde 8'i de gayrimüslim. Osmanlı kendi memuru dışında kimseye okuma yazma öğretmemiş. Zır cahil bir toplum. Bu zır cahil insanlardan 1930'lara gelindiğinde fabrikalar kuran mucize yaratmış bir adam var. O yıllar Türkiye Cumhuriyeti'nin en değerli, en bulunmaz, en kıymetli yılladır" dedi.

FETÖ'NÜN LİSTESİNDEN GELDİKLERİ ÇOK BELLİ
Atatürk'ün herkese o heyecanı geçirebildiğini söyleyen Kulin, "Herkes ayakta bu vatanı uçurabilmek için çalışmış. Ben babamı göremedim, küçükken mühendis olan babam sürekli çalışıyordu. Doktorlar ve öğretmenler de öyleydi. Cüzzamı halletmek Türkan Saylan hocamıza nasip oldu. Doktorlar cüzamlı hastalarına dokunmaya korkuyorlarmış. İlk defa bir doktor elini sırtına yapıştırmış hastasının ve okşamış onu. Nur içinde yatsın. Neticede hastalıklarını kurutmuş, insanını okutmuş bir Türkiye Cumhuriyeti. Atatürk İstanbul'daki Darülfunun'u kapatıp 50'ye yakın hocasını muhafaza ederek, Alman bilim adamlarıyla İstanbul Üniversitesi'ni kurduruyor. Bugün televizyonu açtığımızda cümle kurmaktan aciz profesörler var. Bildiğim edebiyatı, bildiğim tarihi, hatta evde öğrendiğim dini bile yanlış öğretiyorlar. Hakikaten cahiller, hakikaten merdiven altında eğitildikleri belli, liyakatin dışında bir sistemle, FETÖ'nün listesinde oldukları için bir yerlere geldikleri çok belli" diye konuştu.

"BEN ATATÜRK'ÜN KIZIYIM"
"Kanadı Kırık Kuşlar" kitabında 1930'ların Almanya'sından 2000'lerin Türkiye'sine uzanan bir ailenin dört kuşaklık hikâyesini anlattığını belirten Kulin, "Kitabımda yazdığım ailelerden bazılarının biyografilerini okudum. Hirsch ailesinin biyografisini satır satır okudum. Kitaptaki Almanlar ve yaşadıkları gerçektir. 4 kuşak var kitapta onların aralarında Türk pasaportu alan ve dinini de değiştiren olmuş. Kimileri de sadece Türk pasaportu alarak adını Türkçe yazmış. 8 aylıkken Türkiye'ye gelen kız çocuğu herkesle kavgalı. Sen Almansın dinin başka diyorlar, ben Atatürk'ün kızıyım diyor. Bu kızın 80 küsur yaşındayken büyük anne olduğu zamanda torununa 'bu memleketten gitmeni tavsiye ediyorum' diye yazdığı mektupla başlıyor. Çünkü nefret ortamından korkuyor" dedi.

"GÖKÇEK İLE ÖDÜL PAYLAŞACAĞIMA ÖLEYİM DAHA İYİ"
Tarihsel kitaplar yazarken risk alarak, eşcinsel ilişkiyi konu alan 'Gizli Anların Yolcusu' adlı kitabını yazdığını söyleyen Kulin, "Toplumdaki iki yüzlülüğü fark ettiğim için böyle bir kitap yazdım. Eşcinseller aileleri tarafından dışlanıyor hatta öldürülüyorlar. Eğer modacıysa, sanatçıysa, başarılıysa onları başımızın tacı yapıyoruz; sanat güneşimiz var bizim. Bu iki yüzlülük beni rahatsız etti. "Gizli Anların Yolcusu" adlı kitabı yazdım. Yazarlar sorun çözemez ama farkındalık yaratabilir, sorunlara işaret edebilir. İlla sosyal içeriğe gerek yok edebiyat edebiyattır. Bu bir riskti. Bütün okurlarımı kaybedebilirdim. Eşcinseller bana o yıl homofobi ödülü verdiler. Bunu Melih Gökçek ile paylaştım. Çok ağrıma gitti. Melih Gökçek ile ödül paylaşacağıma öleyim daha iyi. Ancak 'sen kim oluyorsun da bizi yazıyorsun' diyenler de oldu. Kırılmaktan çok kızdım. Bunun üzerine Bora'nın kitabını yazdım. Anadolu'nun üzerindeki örtüyü çekip göstermek istedim. Ne kadar ensest var, o kızların o oğlanların başına gelenleri yazdım. Kayın pederlerin askere giden oğullarının eşlerini hamile bırakıp, öldürülen kızlar için intihar etti denmesini yazdım" diye konuştu. (DHA)

 
Kayıp bileziğin sahibi anonsla bulundu
 
Erdoğan'dan Tanzanya'ya 'FETÖ' çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otizm çocuklu anneyle tanıştı, şiir kitabı çıkardı
Anadolu Otizm Vakfı kurucularından olan emekli kimya mühendisi Arife Berrin ...
Karşıyaka'da Merdan Yanardağ paneline yoğun ilgi
Karşıyaka Belediyesi, Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında Gazeteci ...
Memleketin Kısmeti Buca sahnesinde!
Aziz Nesin’in 102’nci doğum yılı anısına, Haluk Işık tarafından kaleme ...
 
Merdan Yanardağ'dan Karşıyaka’da panel
Karşıyaka Belediyesi, Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında Gazeteci ...
Kuzguni Sanat Kafe'de sanat günleri devam ediyor
“Sufle”'nin yazarı Aslı E. Perker Kuzguni 21 Ocak Cumartesi günü imza ...
Bu ‘serenad’ Karşıyaka’nın Filizleri için!
Karşıyaka’nın Filizleri Projesi’ne bir destek de Serenad Kültür ve Sanat Derneği’nden geldi.
 
Mahurla’dan Urla Değerleri konseri
Urla Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu (MAHURLA), Urla Değerleri ...
KODA’dan ‘ikinci yıl’ resitali
Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), kuruluşunun ikinci yıl dönümünü ...
Sırça Kümes Buca’da sahnelendi
Buca Belediyesi, Bucalıları sanat buluşturmaya devam ediyor. Ünlü yazar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva