HABERLER>SAĞLIK
9 Temmuz 2018 Pazartesi - 08:51

Ünlü Türk cerrah Dr. Mehmet Öz Suriyelilerle buluştu

Ünlü Türk cerrah Dr. Mehmet Öz, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki konteyner kentte hizmet veren hastaneyi ziyaret etti ve kampta incelemelerde bulundu. Konuk olduğu Suriyeli ailenin hasta olan 14 aylık bebeğini muayene eden Öz'ün kuaför ziyareti, renkli görüntülere sahne oldu.

Ünlü Türk cerrah Dr. Mehmet Öz Suriyelilerle buluştu

Ünlü Türk cerrah Dr. Mehmet Öz, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki konteyner kentte hizmet veren hastaneyi ziyaret etti ve kampta incelemelerde bulundu. Konuk olduğu Suriyeli ailenin hasta olan 14 aylık bebeğini muayene eden Öz'ün kuaför ziyareti, renkli görüntülere sahne oldu

ABD'de yaşayan ünlü Türk cerrah Dr. Mehmet Öz, Gaziantep'teki Nizip Konteyner Kent'te incelemelerde bulundu.? Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) organizasyonuyla Türkiye'ye gelen Öz'ün ilk durağı, Nizip Konteyner Kenti oldu.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve ilgililerden brifing alan Öz, daha sonra konteyner kentin hastanesini ziyaret etti.

Ekipmanları inceleyip, Suriyeli doktorlarla sohbet eden Öz, ardından Suriyeli çocukların yararlandığı eğlence merkezine geçti. Burada çocuklarla resim yapan Öz, onlara çeşitli hediyeler verdi.

Konteyner kentin diğer alanlarını da gezen Öz'ün, kadın kuaföründe iple yüzüne epilasyon yaptırması renkli görüntülere sahne oldu.

Suriyeli bir ailenin kaldığı bir konteynere konuk olan Öz, ailenin hasta olan 14 aylık bebeğini muayene ederek tedavisiyle ilgili tavsiyelerde bulundu.

"NE KADAR GÜÇLÜ OLDUKLARINI GÖRÜYORUM"
Mehmet Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampların oluşturulmasında ve hizmetlerin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kampları çok temiz ve sağlıklı bulduğunu dile getiren Öz, "Beni en çok ilgilendiren ve bana en çok dokunan konu, gördüğüm ve konuştuğum insanlar. Konuşmalarından ne kadar güçlü olduklarını görüyorum." dedi.

Kampı ziyaretinde tanıştığı Suriyeli doktorun anısını paylaşan Öz, şunları kaydetti:

"Doktor 6 sene önce DEAŞ'tan kaçıp gelmiş. 6 yıl önce bölgesine DEAŞ teröristleri gelince, kendisine 'kadın hastalarına bakamayacağını' söylemişler. Doktor da 'Peki kadınlara kim bakacak' diye sorduğunda da 'Başka doktor getireceğiz' demişler ama tabii ki getirmemişler. Şimdi o adam 6 yıldır burada insanları tedavi ediyor. Bugün buna benzer 500 kadar doktor görev yapıyor. Bu gibi insanlarla tanıştığım zaman iftihar ediyorum. Bu insanlar fakir değiller aslında. Bu mültecilere yardımcı olursak zaten kendilerini kalkındıracaklardır. Yeter ki birazcık elimizi uzatıp, bir şeyler verelim." 

Programın düzenlenmesine katkı sağlayan Doç. Dr. Halit Yerebakan da sağlığın geliştirilmesi konusunda tüm dünyada çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, kamp ziyaretini de sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiklerini kaydetti.

Suriye'deki savaşın giderek şiddetini azaltmaya başladığını dile getiren Yerebakan, "Bugün Suriyeli çok fazla çocuk var. Önümüzde 2 seçenek bulunuyor. Ya bunları eğitip belki dünya liderleri çıkaracaksınız ya da kaderine terk edeceksiniz." dedi."BURADAKİ ÇOCUKLAR İÇİN TEK KURTULUŞ TÜRKİYE"
Öz, Gaziantep'teki temaslarının ardından AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve Doç. Dr.Halit Yerebakan ile Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan geçerek, Suriye'ye gitti.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında özgürleştirilen Azez bölgesine geçen Öz, burada Türkiye'nin destekleriyle oluşturulan hastane ve okulları gezdi. Hastanede göz muayenehanesini gezen Öz, cihazları test etmek için AFAD Başkanı Güllüoğlu'dan destek istedi ve Güllüoğlu'nu göz muayenesinden geçirdi.

Hastane bahçesinde Suriye'nin Deyrizor şehrinde evinin bombalanması sonucunda vücudunun büyük bölümünde rahatsızlık oluşan Musenna Asi (13) ile karşılaşan Öz, çocuğun vücudunu inceledi. Bugüne kadar yapılan tedavileri hakkında bilgi edinen Öz, estetik yapılması konusunda da ekibiyle fikir alışverişinde bulunup, çocuğu fotoğrafladı.

Daha sonra civardaki çocuklara hediyeler dağıtan Öz, Yasin ailesinin de evine konuk oldu. Ziyaret sırasında aile fertlerinden Zeynep'in (12) kalbinde delik olduğunu öğrenen Öz, çocuğu muayene etti. AFAD ekiplerinden Türkiye'de tedavisi için destek isteyen Öz, Zeynep'in Türkiye'de ameliyat edilmesine katkı sunabileceğini belirtti.Dr. Mehmet Öz yaptığı açıklamada, Suriye'deki durumu beklediğinden daha farklı bulduğunu bildirdi.

Genç nüfusunun fazla olduğunu vurgulayan Öz, "Burada binlerce çocuk var. Erişkin arkadaşlar da hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor ama Suriye'ye biraz yardım etmezsek bunun cezasını hep birlikte yiyeceğiz. Bu çocuklar belki ileride avukat, doktor olacak veya bizim istemediğimiz sonuçlara gelecek. O yüzden yardımcı olmamız şart." diye konuştu.

Öz, Suriye'deki bazı çocukları tedavi etmesinin hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti:

"Türkiye'de bugün muayene ettiğim kişiler, daha öncede muayene olmuş ama mesela vücudundaki iltihap geçene kadar ameliyat olabilmek için bekliyor. Suriye'de ise 12 yaşındaki çocuğa rastladım kalbinde delik var. Seneler önce gereken yapılsa iyi olacaktı ama edemediler sonra da savaş çıktı. Sonrasında da zaten tedavi edecek kimse yoktu. Açlık ve savaş vardı çünkü. O yüzden biz İnşallah AFAD'ın yardımıyla Türkiye'ye getireceğiz. Türkiye'ye gelirse ameliyat ettirebiliriz ama gelemezse ölecek. Tedavi edebileceğimiz bir delik var kalbinde. Buradaki çocuklar için tek kurtuluş Türkiye." (AA)

 
İzmir'de o Bakanlığa 245 bin TL'lik 'kapı' tazminatı!
 
Kız kaçırma kavgası: Anne ve oğlu öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık duyurdu: Hastanelerde yeni dönem
Sağlık Bakanı Demircan, özellikli sağlık hizmeti veren hekimlerin döner ...
'Kandırılıyorsunuz' dedi ve uyardı!
Prof. Dr. Canan Karatay insan ömrünün uzadığı iddiasına "Nereye uzuyor ...
Dünyadan 100 sağlık bakanı Türkiye'de buluşuyor
Yaklaşık 100 sağlık bakanı, ilk kez Türkiye'de düzenlenecek "Sağlık Bakanları ...
 
Karatay: Bu tür besinleri tüketirseniz kısalırsınız!
Prof. Dr. Canan Karatay, uzun boylu olmak için protein tüketiminin önemli ...
O hastaların tedavileri ücretsiz hale getirildi
Çalışma Bakanlığı, kanser hastalarının tedavilerinin tamamen ücretsiz hale getirildiğini açıkladı.
Ege’de yumurta ve spermler donduruldu
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı ...
 
Başhekimi hastaneden 'mahalle baskısı' ayırdı
Anastezi uzmanı olarak görev yaptığı Siirt Devlet Hastanesi’ne 1 Mart’ta ...
İzmir'deki eski devlet hastanesinin kaderi belli oldu
Ödemiş ilçesine modern yeni bir devlet hastanesi yapılmasının ardından ...
Aydın'da doğum esnasında ihmal iddiası: Çocuk sakat kaldı!
Özel hastanede doğum yapan Sinem ile eşi Yusuf Çil, bebeklerinin, normal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva