HABERLER>GÜNCEL
28 Ağustos 2017 Pazartesi - 09:33

Ünlü sunucu öldürüldü: Onu kimseye bırakmam!

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz, Beşiktaş'taki Conrad Otel'de eski manken olduğu belirtilen Filiz Aker isimli kadın tarafından öldürüldü. Aker daha sonra aynı tabancayla intihar etti.

Ünlü sunucu öldürüldü: Onu kimseye bırakmam!

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz’ın, Beşiktaş’taki Conrad Otel’de eski manken Filiz Aker tarafından 4 kurşunla sırtından vurularak öldürülmesi olayında çarpıcı detaylara ulaşıldı.

2011 YILINDA İNTİHARA KALKIŞMIŞ

Olay yeri tutanağına göre, Şaşmaz ile Aker’in 2009 yılında birliktelik yaşadıkları, anlaşmazlık üzerine ayrıldıkları, ancak Aker’in Şaşmaz’dan kopamadığı, platonik aşk besleyerek, takıntı haline getirdiği, sürekli Şaşmaz’ı arayarak onu çok sevdiğini ve evlenmek istediği belirlendi. Aker’in karşılık alamamıs nedeniyle sürekli intihar edeceğini söylediği, 2011 yılında ise ilaç alarak intihar girişiminde bulunduğu da öğrenildi.

1130’NOLU ODA

Aker’in 1.5 ay önce Conrad Otel’e gelerek 1130 nolu odada kalmaya başladığı, olaydan önce yeğeni Dora Ercan ile eşini otele çağırdığı, Aker’in 12.30’da otele gelen Dora Ercan ve eşiyle birlekte cafe de oturdukları da öğrenildi. Aker’in burada alkol aldığı, ardından saat 17.00 gibi misafiri geleceğini, yarım saate döneceğini belirterek yanlarından ayrıldığı da kaydedildi. Aker’in gelmemesi üzerine yeğeninin telefonla aradığı, telefona cevap vermeyince de otel güvenliğinden yardım alarak Aker’in kaldığı odaya çıktıkları belirtildi.

ŞAŞMAZ’IN SIRTINDA 4 KURŞUN, AKER’İN SAĞ KULAK ÜSTÜNDE TEK KURŞUN
Şaşmaz’ın kapı önünde yüzüstü yatar vaziyette kanlar içinde kaldığı, sırtından 4 kurşun isabet ettiği görüldü. Şaşmaz’ın odadan çıkmak için kapıya yöneldiği sırada Aker’in arkadan üst üste ateş ettiği de belirlendi. Aker’in daha sonra yatağa oturarak sağ kulak üstünde tek el ateş ederek intihar ettiği de belirlendi.

İFADELERİ ALINDI
Olaydan sonra Aker’in yeğeni Dora Ercan ile otel görevlisi Turan Altunbaşak’ın ifadelerine de başvuruldu.

FACEBOOK’TA FOTOĞRAFLARI VAR
Vatan Şaşmaz’ı öldürdüğü belirlenen Filiz Aker’in Facebook sayfasında Vatan Şaşmaz ile bir fotoğrafı görülüyor

EŞİ 4 AYLIK HAMİLEYMİŞ
Ünlü sunucunun 2 yıl önce evlendiği Yasemin Adalı'nın 4 aylık hamile olduğu öğrenildi. Acı haberi ailesinin yanında Tarsus'ta tatildeyken öğrenen Yasemin Adalı, İstanbul'a gelmek için yola çıktı.

ESKİ AŞKI DA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Filiz Aker ile bir dönem adı aşk dedikodularına karışan eski TÜRK- İş Genel Sekreteri, eski Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Şemsi Denizer, 6 Ağustos 1999 günü Zonguldak’taki evinin önünde silahlı saldırıya uğradı.

‘BOŞANMAZSA ÖLDÜRÜRÜM’
Nikâh şahidi ve yakın arkadaşı olan ünlü müzik yapımcısı Polat Yağcı, “Nerdeyse gece gündüz beraberdik. Evlendikten sonra ailesi ve işinden başka bir şeyi kalmamıştı. Bana hiç öyle bir ilişkisinden söz etmedi” dedi. Habertürk'ün haberine göre Filiz Aker’in yakın arkadaşı eski magazin gazetecisi Nurcan Sabur, “2 yıl önce hap için intihar girişiminde bulundu. Bazı sıkıntıları vardı” dedi. Yakın çevresine Şaşmaz’a karşı 10 yıldır saplantılı aşk beslediğini söyleyen Aker’in “Ona 3-4 trilyon (milyon) harcadım, kimseye bırakmam. Eşinden boşanmazsa onu öldürürüm” dediği iddia edildi.

VATAN ŞAŞMAZ’IN BASIN DANIŞMANI: “SEVGİLİ İDDİASI İÇİN BİR ŞEY SÖYLEYEMİYORUM”
Sunucu Vatan Şaşmaz, Beşiktaş’taki bir otelde öldürüldü. Olayın ardından ünlü sunucunun yakınları büyük şok yaşarken Şaşmaz’ın ayrılmak istediği sevgilisi tarafından öldürdüğü ileri sürüldü.Korkunç olayın ardından Sözcü’ye konuşan Vatan Şaşmaz’ın basın danışmanı Hakan Altut, “Dehşet içindeyiz. Sevgili iddiası için bir şey söyleyemiyorum. Uzun süredir birlikte çalışıyoruz. Biliyorsunu Vatan Ağabey evliydi. Kimseye de bir düşmanlığı yoktu. Neşeli bir insandı” dedi.

‘FİLİZ AKER BAŞIMI BELAYA SOKACAK’ DEMİŞ
Vatan Şaşmaz'ın öldürülmesine ilişkin en önemli iddia organizatör Nedim Delibaş'tan geldi. Delibaş, Vatan Şaşmaz'ın, Filiz Aker hakkında "Başımı belaya sokacak" dediğini iddia etti.

Vatan Şaşmaz cinayetinde iddialar ardı ardına gelmeye devam ediyor.

Vatan Şaşmaz'la birçok organizasyonda birlikte çalışan Nedim Delibaş, CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalara bulundu.

Delibaş, "Sanıyorum 2015'ten önce bununla bir gönül birlikteliği vardı. Evlendikten sonra Vatan'ı sürekli rahatsız ediyordu. Bir gün sert bir telefon görüşmesi yaptı. Vatan nedir dedim, 'Ağabey sorma bu kadın benim başımı belaya sokacak' dedi. Bu kadın Vatan'ı rahatsız ediyordu." açıklamasında bulundu.

"TEYZEM VATAN ŞAŞMAZ'A PLATONİK AŞK BESLİYORDU"
Filiz Aker'in yeğeni Dora Altınbaşak , Aker'le oteldeki son konuşmalarını Hürriyet muhabiri İsmail Bayrak'a anlattı.

Filiz Aker’in yeğeni Dora Altınbaşak şöyle konuştu:

“Cafedeydik. Oturuyorduk duygusal konuşmalar yapıyordu. Çok mutluyum diyordu. Hiç bu kadar mutlu olmadım ama benim mutluluğum seni üzebilir sakın üzeülme falan filan diyordu. Bir yarım saat yukarı çıkacağım bir arkadaşımla görüşeceğim dedi. 10 dakika geçti aradım geliyor musun canım dedim, geliyorum dedi. Sonra yine zaman geçti aradım telefonu kapalıydı. Otelden de aradım. yukarı çıktım kapıyı çaldım kimse açmıyor. Teyzeme ona ulaşamıyorum dedim. Güvenlik aldık resepsiyondan. KApıyı açtırdık. Üst kilit kilitliydi. Kapı açılınca baktık yerde yatıyor Vatan. Kırmızı gömlekli kotlu birini gördük herhalde Vatan’dır bu dedik. Teyzemle Vatan’ın ilişkisi çok daha öncesine dayanıyor şu anda öyle birşey yoktu. Yeni bir ilişki yoktu. Neden Vatan’la buluştu bilmiyorum. Hiçbirşeyden haberim yok.

Teyzem yıllardır Vatan’a aşıktı platonik olarak. İnan teyzeme üzülüyorum. ama o kadar da çok Vatan’a üzülüyorum ki. Eşi hamile miymiş onu da bilmiyorum. Sadece bana yarım saat yukarı çıkıyorum diye diretti. Bir arkadaşım dedi geliyorum dedi. Teyzem uzun zamandır burada kalıyordu. Yaklaşık bir senedir falan. Ben de Ahmet’le evlenince burdan gelin çıktım.

İKİ SENEDİR TEYZEM BU OTELDE KALIYORDU

Teyzemde tutku halindeydi. Vatan’ın hiçbir suçu yok. Teyzemin bitmeyen bir Vatan aşkı vardı. Teyze saçmalama derdim. "Karısını boşayacak benimle evlenecek" derdi. Neden böyle oldu hiç bilmiyorum. Yerde bir adam yatınca Vatan’a olan aşkını bildiğimden odur dedim. Teyzeme çok üzüldüm ama Vatan’a 10 kat daha üzüldüm. Neredeyse iki senedir teyzem bu otelde kaldığından (silahı öyle sokmuş olabilir diyor)... 

VATAN ŞAŞMAZ'IN SON RÖPORTAJI: ARDIMDA İZ BIRAKMAK İSTİYORUM

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz hayatını kaybetmeden önce son olarak perşembe akşamı Emre Saygı’nın ‘Hadi Be’ programınıncanlı yayınına konuk olmuştu.

Şaşmaz’ın evinde gerçekleşen canlı yayınında, ünlü sunucu özel hayatından ve temmuz ayında nikah masasına oturduğu Yasemin Adalı ile olan ikinci evliliğine kadar bir çok konu hakkında kendisine yöneltilen soruları yanıtlamıştı.

Hiperaktif Bir İnsanım
Hiperaktif birisi olduğunu ve hiperaktifliğinin bittiğinde kendisinin de biteceğini söyleyen Vatan Şaşmaz “Ben hiperaktif adamım yerimde duramıyorum. Arkadaşlarım balık tutuyorlar ben sıkılıyorum. Benim suya girmem balıkla boğuşmam lazım. Hiperaktifliğim biterse ben biterim. Aslında ağır yaşarsan daha çok yaşarsın. Hızlı koşan atın diye bir söz vardır” dedi.

Ben Aslında Vampirim
Kendisine hiç değişmediğini söyleyenlere çok değiştiğini ve aslında vampir olduğu konusunda takıldığını söyleyen Vatan Şaşmaz “ Ben çok değiştim. Hiç değişmiyorsun diyorlar. Benim yaşım 42 değil 420 çünkü ben bir vampirim diye takılıyorum. İsviçre’de bir iğne varmış 250 bin dolarlık genleri gençleştiriyor kansere deva oluyormuş. Soruyorlar yapar mısın? diye bir 10 yıl bekleyip ucuzlamasını beklerdim. Nazar değdireceksiniz ama bana Maşallah deyin” dedi.

Lüksü Seviyorum
Lüksü ve arabaları sevdiğini ancak hesabını bilen birisi olduğunu söyleyen Vatan Şaşmaz “ Hesabını bilen bir insanım ama cimri ve tutumlu değilim çok para harcarım. Araba, saat falan severim lüksçüyüm yani. Ama istif ve israf yapmam kesinlikle” dedi.

Yeni Projeler Bayramdan Sonra
Yeni projelerinin olduğunu ve bayramdan sonra netleşeceğini söyleyen Vatan Şaşmaz “ Yeni projelere başlayacağım ama bayramdan sonra netleşecek. Yapmadığım hava durumu sunuculuğu var onun haricinde her şeyi yaptım. Meteorolog değilim ama sunmak isterim. Beni emekli olunca stüdyonun bir kenarına koysunlar orada” dedi.

İki kere iş batırdığını para kazanıp o parayı çoğaltamadığını söyleyen Vatan Şaşmaz “ Ben iki kez iş batırdım. Bir 50 bin dolar ve 50 bin liralık işti. Birisi dergi işiydi. Birde eski kayın biraderimle yemek işine girmiştik. Bir sezon yaptık paramız battı. Bir daha hayatta girmem ticarete. Ev alıyorum onun kirasıyla yaşamayı düşünüyorum. Ben it gibi çalışıp hayvan gibi yiyorum ama parayı çoğaltamıyorum. Biraz daha bohem yaşamayı tercih ediyorum” dedi.

Kanser olan Çinli bir iş kadınının öldükten sonra kendisini dondurduğunu ve hastalığın tedavisi bulununca çözüleceğini, kendisinin de böyle bir şeyi merak ettiğini ve denemek istediğini söyleyen Vatan Şaşmaz “49 yaşındaki kanser hastası Çinli bir kadın öldü ve kendini dondurdu 50 sene sonra falan tedavisi bulununca çözülmeyi istedi. Ben bunu yapmayı çok isterdim geleceği merak ettiğim için. Bir de ölüyor musun? arafta mısın? bilmiyorsun ruh çıkmış oluyor çok merak ediyorum nasıl bir şey olduğunu” dedi.

Evdeki yardımcılarının kendisine tavşan kakası gibi adamsınız dediğini söyleyen Vatan Şaşmaz “ Yardımcımız bana tavşan kakası gibi adamsınız diyor. Ne kokarsınız ne bulaşırsınız dedi. Ne demek istiyorsun abla dedim hiç kirletmiyosunuz ama pisliğinizde çıkmıyor dedi. Anadolu benzetmesiymiş bu. Bir şey yapılacaksa yaparım ama eşim elleme der genelde” dedi.

Evde eşinin kendisine en çok kızdığı şeyin hayatını iyi planlamaması olduğunu söyleyen Vatan Şaşmaz “Evde eşimin bana en çok kızdığı şey hayatımı iyi planlamamam. Benim hayatımı benden çok planlıyor düşünüyor beni. Ben kendimi akışa bıraktım ama o benim için kederleniyor” dedi.

Eşine en minimum dırdır noktasında olduğunu ve ikinci evliliği olduğu için ustalık döneminde olduğunu söyleyen Vatan Şaşmaz “ Hayatımdaki en minimum dırdır noktasındayım. Ustalık dönemim bu ikinciye evlendiğim için olayı çözdüm. Dırdırlarım enerjik ve minimal noktada. Gereksiz diyaloglardan kaçınıyorum ve daha az kavga oluyor böyle. Peki hayatımcılık noktasındayım hanımcılık değil ama bu. Hanıma bıraktım her şeyi ve çok mutluyum” dedi.

Halit Kıvanç’ın izinden gittiğini ve ardında bir çizgi bırakmak istediğini söyleyen Halit Kıvanç “ Halit Kıvanç bana, ben ustalarımın ve başkalarının çizgilerini izleyerek bir şeyler yaptım ve ardımda kendi çizgimi çizerek devam ediyorum dedi bende Halit abinin izinden gidiyorum ve benim ardımdan bir çizgi bırakarak devam etmek istiyorum” dedi.

VATAN ŞAŞMAZ KİMDİR?

Vatan Şaşmaz, 8 Ocak 1974 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Aslen Çanakkale Biga’lıdır. Vatan Caddesi üzerinde bulunan bir hastanede doğduğu için annesi ona Vatansever ismini vermiş. Zamanla sadece Vatan denilmeye başlamış. Babasının adı Süleyman Şaşmaz, annesinin adı Safiye’dir. Anne babası 1984 yılında boşanmış olan Vatan Şaşmaz anne ve dedesi ile oturmaktadır. Çapa Ortaokulundan mezun oldu. Liseye Pertevniyal Lisesinde başladı, Şehremini Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde işletme okudu. 1996 yılında okuldan ayrıldı ve 1-1.5 sene aracı bir kurumda borsacı, yatırım danışmanı, dealer olarak çalıştı.

Üniversite yıllarında 1993 yılında Deniz Tüney Mankenlik ve Fotomodellik Ajansı'na bağlı olarak fotomodellik yaptı. Bazı katalog çekimlerinde, reklam filmlerinde ve video kliplerde rol aldı Askerliğini Şırnak’da yaptı.

Erkeklere özel kültür, sanat, yaşam, magazin üzerine “Erkekler Kulübü” adlı bir programı yazdı. Kanal 6'ya sundu. 1998 yılında başladığı programın 13. bölümünü çekerken 17 Ağustos depremi oldu. Depremden hemen bir gün sonra canlı yayına çıkmak zorunda kaldı. 75 programdan sonra 2000 yılında ATV'ye geçti. Sabah Keyfi'ni sunmak için atv'den teklif geldi.

Melike Öcalan ve Vatan Şaşmaz birlikte sabah şekeri oldular. Uzun süre (875 bölüm) sabah programı sundu. 'Özel Hat' programıyla Magazin Gazetecileri Derneği'nin 'En İyi Erkek Sunucu' ödülünü aldı. 4 yıl sabah programı ve 9 yıl magazin programı sunan Vatan Şaşmaz, 10 yıl Çocuklar Duymasın dizisinde oynadı ve onlarca bölüm yarışma programı sundu, birçok reklam filminde oynadı. Vatan Şaşmaz aynı zamanda etkinlik, festival, protokol programları ve ödül törenlerinde MASTER OF CEREMONY olarak çalışmaya devam ediyor.

2002 yılında “Çocuklar Duymasın” dizisindeki 'Engin' rolüyle oyunculuğa başladı. Televizyonda sunuculuk yaptı.

2002 - 2004 yılları arasında yılında Birol Güven’in dizisi “Çocuklar Duymasın” adlı dizide Pınar Altuğ, Tamer Karadağlı, Ayşecan Tatari, Furkan Kızılay, Zeyno Günenç, Özgür Ozan, Volkan Severcan, Ferdi Akarnur, Nejat Birecik, Altan Günbay, Demet Tuncer, Fatma Karanfil, Demet Tuncer ile birlikte rol almıştır.

2012 yılında sadece İEET'ye bağlı ulaşım araçlarında izlenebilen bir Metrobüs reklam filminde oynadı.

Vatan Şaşmaz, 14 Temmuz 2011 tarihinde Nurşen Kocayaş ile New York'da konsoloslukta evlendi. 10 Ocak 2014 tarihinde Fethiye Adliyesi Aile Mahkemesi'nde boşandı. 11 Eylül 2015 tarihinde mimar Yasemin Adalı ile evlendi. (Hürriyet)

 
Almanya, Türkiye politikasına AB ülkelerinden destek bulamadı
 
İzmir'de korkunç cinayet! Annesini baltayla öldürdü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Almanya, Türkiye politikasına AB ülkelerinden destek bulamadı
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye üzerinde baskı oluşturmak ...
Dünyaca ünlü yönetmen hayatını kaybetti
Texas Katliamı filminin de yönetmeni olan Tobe Hooper, Los Angeles'taki ...
Bayramı fırsat bilen İzmirli soluğu orada aldı... Adım atacak yer kalmadı!
Kurban Bayramı tatili için Yunanistan'a ait adaları tercih edenler Sakız ...
 
Telefon dolandırıcıları yakayı ele verdi! İzmir polisi göz açtırmadı
Torbalı İlçesi'nde kendilerini 'polis' olarak tanıtarak 76 yaşındaki Erdoğan ...
KHK ile ihraç edilen hemşire intihar etti
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile geçen ...
47 günde 63 çocuk öldü...Yetkililer uyarılarını yineledi!
Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, bayram tatili için ...
 
Atatürk heykeline saldırmıştı, tutuklandı!
Eskişehir'de belediye binası önündeki bronz Atatürk heykeli kaidesinin ...
Bu kadarına da pes! Çocuk kitabının içinden çıktı
Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ...
Polemiğe bir başkan daha katıldı, Sertap Erener'e sert sözler...
Sertap Erener'in sahneden inmesini istediği Çatalca Belediye Başkanı Cem ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva