HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Mart 2012 Pazartesi - 17:17

Ünlü sanatçı Yıldız Kenter Alzheimer’e dikkat çekti

Yıldız Kenter’in İzmirlilerle buluştuğu Alzheimer Panelinde Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ‘İkinci Bahar Evi’nin müjdesini verdi.

Ünlü sanatçı Yıldız Kenter Alzheimer’e dikkat çekti

İZMİR - Konak Belediyesi’nin Alzheimer Derneği ile birlikte düzenlediği ‘Unutkan oldum doktor… Alzheimer hastası mıyım?’ paneli, tiyatro duayeni usta sanatçı Yıldız Kenter’in katılımıyla gerçekleşti. Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe panelist olarak; Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Görsev Yener, Alzheimer Derneği İzmir Şubesi Başkanı Uzman Dr. Aysel Gürsoy ve Atatürk Araştırma ve Eğitim Hastanesi Nöroloji Bölümü Uzmanı Dr. Behiye Özer katıldı. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği paneli, Konak Belediye Başkan Hakan Tartan, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Yıldız Kenter’in kızları Leyla Tepedelen ve Esma Uzun, Alzheimer hasta yakınları ve çok sayıda seyirci ilgiyle izledi.
 
İkinci Bahar Evi kuruluyor
Yaşlanan nüfusa paralel olarak Alzheimer hastalığının toplumdaki artış oranı ve erken teşhis’in öneminin anlatıldığı etkinlik, Zübeyde Hanım Huzurevi Folklor Ekibi’nin gençlere taş çıkartan gösterisiyle başladı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, açış konuşmasına Orson Welles’in ‘I know what it is to be young but you don’t know what it is to be old/Ben genç olmanın ne demek olduğunu biliyorum fakat sen yaşlılığı bilmiyorsun’ şarkısıyla anlamlı ve duygusal bir başlangıç yaptı. Yaşamın en güzel evresinin ikinci baharın yaşandığı yıllar olduğunu dile getiren Başkan Tartan şöyle konuştu:
 
“Biz Konak Belediyesi olarak en başından beri hep ‘ne yapabiliriz, bir adım ileriye nasıl gidebiliriz’ arayışıyla hareket ettik. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük merkezini, ikinci baharını süren dostlarımız için İkinci Bahar Evi’ni, İzmir’de kuruyoruz. İnsanın hayatında her şey var. Önemli olan yaşamın her döneminde yüreğindeki sevgiyi paylaşabileceği birileri olması. Neşeli olan, hayatı seven, hayata bağlı olan insanlar hiçbir zaman yaşlanmaz. O yüzden bu salonu dolduran müthiş kalabalık hiçbir zaman yaşlanmayacak, her zaman ikinci baharında kalacak.”
 
“Yaşlanacağız ama ihtiyarlamayacağız”
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın “Türkiye’nin aydınlık yüzü, dünyanın her yerinde bizi onurla temsil eden devlet sanatçısı, büyük tiyatro ustası” diyerek sahneye davet ettiği Yıldız Kenter, izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Kenter, İzmir’de olmanın kendisini her seferinde daha çok mutlu ettiğini ifade ederek “Çok önemli konuda böylesine bir duyarlılık yarattıkları ve beni sizlerle bir araya getirdikleri için önce sevgili oğlum Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a ve Konak Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi. 1928 doğumlu usta sanatçı fiziğiyle ve zihniyle genç kalabilmenin sırlarını İzmirlilerle paylaştı. Her zaman dik durmak gerektiğini söyleyen Yıldız Kenter sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“83 yaşındayım ve hala eskisi kadar çalışıyorum, yürüyorum, koşuyorum, öğreniyorum. Öğrenci olarak kalmanın genç olmayı gerektirdiğini biliyorum, hayatımı öğrenci olarak, öğrenerek tamamlamaya gayret ediyorum. Sevmek çok önemli, sevgiyle her şeyin başarılabileceğine inanıyorum. Yaşlandığımız bir gerçek, yaşıyorsak yaşlanacağız. Ancak ihtiyarlamayacağız. Kamburu çıkmış, herkesten yardım isteyen bakışlarla etrafa bakan insanlar olmamamız gerek; buna baştan karar vermeliyiz.”
 
‘Unutkan oldum doktor… Alzheimer hastası mıyım?’ adlı panel sonunda TRT Ses Sanatçısı Mualla Şentop yönetiminde TÜLOV Renkler Korosu konser verdi. Türk tiyatrosunun önde gelen ismi Yıldız Kenter, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Görsev Yener, Alzheimer Derneği İzmir Şubesi Başkanı Uzman Dr. Aysel Gürsoy ve Atatürk Araştırma ve Eğitim Hastanesi Nöroloji Bölümü Uzmanı Dr. Behiye Özer’e Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan tarafından onur ödülleri verildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'daki 7 kez mühürlenen oto yıkama yıkıldı!
Buca Belediyesi’nin karşısında yer alan ve uzun süredir kaçak olarak faaliyet ...
Gaziemir’de buruk hafta sonu
Afganistan’da düşen helikopterde şehit olan Üsteğmen Murat Yıldız’ın acısıyla ...
“Karabağlar’da yaşlı torun elele”
Karabağlar Belediyesi, Yaşlılar Haftası’nda örnek bir kampanyaya start ...
 
650 minik Bornovalı ingilizce öğrendi
Bornova Belediyesi’nin açtığı ingilizce kurslarından 650 öğrenci mezun ...
Çiğli’de okullar çiçek gibi…
Çiğli Belediyesi eğitime destek olmaya devam ediyor.
Şehit pilotlar için görkemli anıt açılışı
İzmir’de geçtiğimiz yıl 14 Temmuz'da Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü’nden kalktıktan ...
 
Kadifekale'deki efsane tünele kurul onayı
Agora semtinde yer alan binanın bahçesinde bulunan ve Kadifekale’ye kadar ...
Bu kez “Gazi kızı” olarak konuştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu, ...
İtfaiyeciler bölündü 126’sı işbaşı yaptı
Danıştay’ın yönetmeliği iptal etmesinden sonra iş başı yapamadıkları için ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva