HABERLER>YAŞAM
22 Nisan 2019 Pazartesi - 21:27

Ünlü oyuncunun 17 yıla kadar hapsi istendi

Oyuncu Elit İşcan'ın şikayeti üzerine rol arkadaşı Efecan Şenolsun hakkında, "Cinsel saldırı" ve "Hakaret" suçlarından 17 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Oyuncu Elçin Sangu ve Kerem Bursin'in de aralarında bulunduğu 18 kişi tanık olarak dinlendi. Tanıklardan ikisi şikayetçi İşcan'ı doğrularken, Bursin'in de aralarında bulunduğu 16'sı olaya doğrudan tanık olmadıklarını söylediler. 

Ünlü oyuncunun 17 yıla kadar hapsi istendi

Oyuncu Elit İşcan'ın şikayeti üzerine aynı dizide rol aldığı Efecan Şenolsun hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Efecan Şenolsun hakkında, "Cinsel saldırı" ve "Hakaret" suçlarından 17 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

Soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şikayetçi Elit İşçan'ın beyanlarına yer verildi. Elit İşçan'ın ifadesinde şüphelinin kendisini zorla öpmeye çalıştığını söylediği belirtilen iddianamede, şüpheli Efecan Şenolsun'un da suçlamaları kabul etmediği kaydedildi. 

İddianamede, dizide yönetmen asistanı olarak çalışan Alper Aka'nın tanık sıfatıyla alınan ifadesine de yer verildi. Aka'nın iddianameye yansıyan ifadesine göre şüpheli Şenolsun, şikayetçi İşcan'a hakaret etti ve onu belinden tutarak öpmeye çalıştı. 

Tanık olarak dinlenen dizinin sanat asistanı Meriç Bucak'ın iddianameye yansıyan ifadesinde şüphelinin elini şikayetçiye dolayarak öpmeye çalıştığını söyledi. 

İddianamede, dizi setinde görev yapan çok sayıda kişinin tanıklığına da yer verildi. Bu kişiler, olaya tanık olmadıklarını, bu yönde bir bilgileri olmadığını söylediler. 

Elit İşcan ile şüpheli Efecan Şenolsun'un aynı dizide rol aldıkları bilgisine yer verilen iddianamede, 7 Haziran 2018 tarihinde set ekibi ile oturan Elit İşcan'ın yanına giden Şenolsun'un, ona hakaret ettiği savunuldu. Bir sahne çekilişini bekleyen Elit İşcan'ın yanına giden şüpheli Efecan Şenolsun'un, İçcan'ın beline sarılarak onu öpmeye çalıştığı iddia edildi. 

Şüpheli Şenolsun'un başka bir sahnenin çekimini bekleyen şikayetçi Elit İşçcan'ın yanına gittiği, bir anda arkasından sarılarak uzaklaşmasını önlediği kaydedilen iddianamede, kurtulmaya çalışan şüpheliye küfür ettiği kaydedildi.

TANIK OLARAK DİNLENEN KEREM BURSİN OLAYI GÖRMEMİŞ
Dosyaya delil olarak sunulan fotoğraflarda oyuncularla birlikte görülen şikayetçi Elit İşcan'ın rahatsız bir ruh halini yansıtmadığı savunulan iddianamede, iki tanığın şikayetçiyi doğruladığı belirtildi. İddianamede, Elçin Sangu ve Kerem Bursin'in de aralarında bulunduğu 16 kişinin olaya doğrudan tanıklık yapmadıkları anlatıldı.

17 YIL 4 AYA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİYLE YARGILANACAK
İddianamede, Efecan Şenolsun için, "Cinsel saldırı" ve "Alenen hakaret" suçlarından 7 yıl 9 ay 15 günden 17 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması istendi.  

İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi. 

NE OLMUŞTU?
Oyuncu Elit İşcan, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak aynı dizide rol aldığı arkadaşı Efecan Şenolsun'un dizinin 7 Haziran 2018 tarihinde Kadıköy'de yapılan çekimlerde kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Şikayet üzerine soruşturma başlatan savcılık, Elit İşcan, Efecan Şenolsun ve dizide görev yapan oyuncu ve set ekibinden oluşan 18 kişiyi de tanık olarak dinleyerek yukarıdaki iddianameyi hazırladı. (DHA)

 
Uluslararası opeasyonla yakalanmışlardı: 10'u tutuklandı!
 
Saldırganın gözaltı süresi uzatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü piyanist ve yorumcu Uğurluer hayatını kaybetti!
10 gündür hastanede zatürre tedavisi gören ünlü piyanist ve yorumcu Şevket ...
İzmir'de ilginç evlilik teklifi
İzmir'de gerçekleştirilen 2'nci Midye ve Balık Festivali'nde Kadir Çamur, ...
İzmir'de liselilerden örnek proje: Mahallenin tamiri onlardan soruluyor
İzmir'de "Meslek lisesi öğrencileri ailelerle buluşuyor" projesi kapsamında ...
 
Mete Tataroğlu hayatını kaybetti
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde uzun yıllardır ...
Orhan Gencebay yoğun bakıma alındı!
Müziğin önde gelen isimlerinden Orhan Gencebay'a göğüs ağrısı şikayetiyle ...
Aytaç Sefiloğlu mezarı başında anıldı
Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi kurucularından ve Ege Bölgesi ...
 
‘İki kahve içer, bir türkü dinler unutursun’ dediler ama… O İzmir’in iyilik meleği
Çocuk gelişimi öğretmeni Hacer Mısırlı geçtiğimiz Şubat ayında ‘Oyuncak ...
Tarihi top namlusunda kedi yuvası
Tarihi top namlusunda kedi yuvası
Saniye Anne'den ODTÜ ve Boğaziçi'de toplantı
İzmir'de, damar tıkanıklığı nedeniyle sağ bacağı kesilen oğlunun protez ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva