HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Eylül 2018 Cuma - 11:17

Üniversiteyi kazanana ödül Balçova'dan

Balçova Belediyesi, eğitim kurumlarının tüm eksikliklerini gidermekle kalmıyor, düzenlenen muhteşem bir törenle üniversiteyi kazanan her öğrenciye birer bilgisayar ve Nutuk hediye ediyor.

Üniversiteyi kazanana ödül Balçova dan

Eğitimde Adaleti sağlamak için ilçedeki eğitim kurumlarına ve öğrencilere destek olan Balçova Belediyesi; YKS'de başarıya ulaşan gençleri bu yıl da yalnız bırakmadı. Balçovalı 411 genç birer bilgisayar, Nutuk, plaket ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirdi.

Eğitim kurumlarının fiziki yapılarının iyileştirilmesi ve eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik hizmetleri ile vatandaşların takdirini toplayan Balçova Belediyesi, öğrencilerin başarısını teşvik etmek için üniversiteyi kazanan gençlere de destek olmaya devam ediyor. 12 yıldır başarılı gençler için tören düzenleyen Balçova Belediyesi, bu yıl da 411 başarılı öğrenciyi aileleri ile birlikte ağırladı. Balçova Termal Otel’de düzenlenen törende her öğrenciye bir Nutuk, bir dizüstü bilgisayar, bir plaket ayrıca İzmir dışında okul kazananlara ulaşım bedeli verildi. Törende ayrıca YKS’nin 4 farklı puan türünde dereceye giren ilk 12 öğrenciye ayrıca alışveriş çeki hediye edildi.

Ülkemizde yaşanan her olumsuzluğun ana kaynağının eğitim eksikliğinden kaynaklandığını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Adalet ilk önce eğitimde sağlanmalıdır. Bütün çocuklar eşit doğar, şartlar onların geleceğini belirler. Ancak en belirleyici olan eğitimdir. Bu geminin batmamasını istiyorsak eğitime ağırlık vermeliyiz. Çocuklarımızın sağlıklı eğitim alması için makam aracından başlarım satmaya, belediyenin tüm olanaklarını seferber ederim. Bu zor koşullarda üniversiteyi kazanan her arkadaşımı ve cefakar ailelerini tek tek tebrik ediyorum” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise “Eğitime ve gençlere çok önem vermemiz gerekiyor. Çocuklara, gençlere yapılan yatırım en iyi yatırımdır. Bugün ne yazık ki ülkemizde eğitim sistemi çökmüş durumdadır. 15 yılda 15 sefer değişen bir eğitim sistemi dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Eşit ve Adaletli bir eğitim modelini sizin gibi çocukları için her fedakarlığı gösteren aileler ile birlikte yaratabileceğimize inanıyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Eğitimden Sorumlu MYK Üyesi Yıldırım Kaya, ise CHP’li tüm belediyelerin eğitime destek olduğunun altını çizerek “Bizler Cumhuriyet değerlerini ön planda tutarak eğitimin gelişmesini sağlayacağız. Üniversite mezunlarımızın işsiz olmadığı, öğretmenlerin branşlarında atamalarının yapılacağı bir eğitim sistemini hedefliyoruz. Balçova’da eğitim için çocuklarımız için yapılanlar bunun en güzel örneğidir“ diye konuştu.

Konuşmaların ardından dört ayrı puan gurubunda dereceye giren öğrencilere ve üniversite sınavında bir üniversiteye girmeye hak kazanan tüm öğrencilere ödülleri CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Özcan Purçu, Atilla Sertel, CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından verildi.

 
Çeşme'de şenliğe davet
 
Karşıyaka 'Dünya Alzheimer Farkıdalık Ayı'nı unutmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de şenliğe davet
Çeşme Belediyesi'nin ilçedeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerini desteklemek ...
Buca'nın pazaryeri kompleksi için geri sayım
“Bir gün değil, her gün yaşayan pazar yerleri” projesiyle pazaryeri anlayışına ...
Vatozlar İzmir'e geri döndü
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin elde ettiği 17 Eylül tarihli son sonuçlar, ...
 
Seferihisar'da tarihi tapınak ayağa kalkıyor
Seferihisar Belediyesi’nin İzmir Kalkınma Ajansı’nın açtığı “Kültür Varlıklarının ...
Başkan Kocaoğlu'ndan Barış Selçuk'ta anlamlı mesaj
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 19.’sunu düzenlediği Barış Selçuk ...
Konak’ta parklara hijyenik dokunuş
Konak’ta her gün binlerce kent sakinini ağırlayan parklarda bulunan oyun ...
 
Kemalpaşa'nın okullarında temizlik seferberliği
Kemalpaşa Belediyesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte ...
Lyon'da İzmir menüsü
İzmir, Avrupa'nın "gastronomi başkenti" olarak bilinen Lyon'da bu yıl ...
Başkan Bakıcı başarılı öğrencilerle buluştu
Selçuk Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Havacılık ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva