HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
29 Ağustos 2019 Perşembe - 12:20

Üniversite planında dikkat çeken ayrıntı: Belediye alanı buhar oldu

Katip Çelebi Üniversitesi’nin Çiğli’de bulunan kampüs alanına ilişkin yeni imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.  Onaylanan planda, mülkiyeti oluşmadığı gerekçesiyle belediye hizmet alanı buhar oldu. İzmir Büyükşehir ve Çiğli Belediyeleri’nin görüşlerinin alınmadığı planı Büyükşehir ve Bornova AK Parti Meclis Üyesi Selma Kısa imzaladı.

Üniversite planında dikkat çeken ayrıntı: Belediye alanı buhar oldu

EGEDESONSÖZ- İzmir’in dördüncü kamu üniversitesi olarak kurulan ve uzun yıllardır eğitim veren Katip Çelebi Üniversitesi’nin Çiğli’de bulunan kampüs alanına yeni plan hazırlandı.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planında mevcut binalar ve yeni yapılacak inşaatlara ilişkin altlıklar oluşturuldu.  Yıllar önce TEKEL’e ait yaprak tütün işletmelerinin kullandığı mülkiyeti hazineye ait arazi ve binalar Özelleştirme İdaresi tarafından Katip Çelebi Üniversitesi’ne devredilmişti.  Kampüs alanı, rektörlük binaları, yeni inşaat alanları olarak Kuzey ve Güney olarak ikiye ayrıldı. Aradan geçen ve Çiğli ile bağlantıyı sağlayan Çevreyolu uzantılı 30 metrelik güzergah da belirgin şekilde ifade edildi.

Planlamaya göre mevcut rektörlük binası ve fakültelerin karşısında yer alan geniş alanda Diş Hekimliği Fakültesi ve TIP Fakültesi yapılması planlandı. Aynı zamanda kuzeyde bulunan ilköğretim alanının güneyinde de yurt alanı ve üniversite çalışanlarına ve öğrencilerine hizmet etmek amacıyla kantin, yemekhane, banka gibi hizmet binalarının bulunduğu kullanımlar yer aldı.

MÜLKİYET OLUŞMADI!
Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’ne ait ortadan geçen sulama kanalının üstünün kapatılıp rekreasyon alanına dönüştürülmesi kararı alınırken planlarda belediye hizmet alanı olarak görünen yer ise yeni planda kayboldu. Plan notunda, “Üniversite kampüsünün kuzey bölümünde yapılan alan bütünleştirilmesi ile “belediye hizmet alanı” olarak belirli alan da “üniversite alanı” olarak düzenlenmiştir” ifadelerini yer verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi’nin görüşlerinin alınmadığı yeni planda belediye hizmet alanının ortadan kaldırılmasına gerekçe olarak şu ifadeler kullanıldı:

“Belediye hizmet alanı Mekansal planlar yapım yönetmeliğinin standartlar tablosunda yer almadığından yönetmeliğinin 26. maddesine tabi değildir. Bu nedenle üniversite alanına dahil edilen belediye hizmet alanı yerine yeni bir alan ayrılmamıştır. Üniversite alanı mülkiyet sahipliliği olarak özelleştirme idaresinden Katip Çelebi Üniversitesi kullanımına verilmiştir. Bu nedenle meri (ilk) planlardaki belediye hizmet alanının belediyeye devir ile ilgili hüküm devir yetkisi bulunmadığından gerçekleşememekte, planda var olan belediye hizmet alanı mülkiyet olarak oluşmayacağı için filli olarak da hayata geçemeyecektir. Bu kapsamda hem gerçekleşemeyecek bir alan olması hem de üniversite alanına olan ihtiyaç göz önüne alınarak belediye hizmet alanında değişiklik yapılmıştır. Üniversite kullanımı bir kamu hizmeti olduğundan yapılan çalışma kamu yararı taşımaktadır.  Resmi tesis alanının konumu ve alan büyüklüğü değiştirilerek yeniden düzenlenmiştir. Sağlık hizmetleri üniversite bünyesinde yer alacağından resmi tesisi alanındaki tanımlamalardan kaldırılmış, karakol fonksiyonu bırakılmıştır”

BÜYÜKŞEHİR MECLİS ÜYESİ
Katip Çelebi Üniversitesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan yeni planında “şehir plancısı” olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Selma Kısa yer aldı. Kısa’nın planlama ofisi tarafından yapılan yeni planda belediye alanının ortadan kaybolması en dikkat çeken gelişme oldu. 

 
Turist sayısı 25 milyona yaklaştı!
 
Narlıdere'de sorunlara anında çözüm
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 29 Ağustos 2019 Perşembe 20:01

Şehirlerin yöneticisi ve sorumlusu belediyelerin görüş ve onayını almadan yapılan planlar o şehrin halkına karşı yapılmıştır. Haksızdır, doğru değildir.

Yorumu oyla      5      5  
göçmen 29 Ağustos 2019 Perşembe 17:09

devletin üniversitesi için plan yapılmış.belediyenin kullanım alanı nedir üniversitenin kullanım alanı nedir. ikiside kamu yararına değilmi yazıktır günahtır bırakın boş işleri

Yorumu oyla      4      6  
Yorgun demokrat 29 Ağustos 2019 Perşembe 14:35

Çiğli belediyesi mavişehiri almaya giderken katip çelebideki yerinden olmuş..

Yorumu oyla      6      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kirada evi olanlar dikkat: Maliyeye takılabilirsiniz!
Evin emlak değerinin altında kira gösterenler incelemeye takıldıklarında ...
Büyükşehir’de ihale zamanı: 94 daire sahibini bekliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetinde olan ve Uzundere toplu konutlarında ...
İzmir’in turizm cennetinde satış rüzgarı!
Çeşme Milli Emlak Müdürlüğü, ilçedeki 16 taşınmaz için ihale yapma kararı ...
 
İnciraltı’ndaki arsa sahiplerinden flaş hamle: Kendi planımızı hazırlıyoruz!
İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı ve Bahçelerarası’nın uzun ...
İhale iptal edildi... Fransız Tatil Köyü sil baştan!
İzmir'in Foça ilçesinde bulunan ve Club Med adıyla bilinen Türkiye’nin ...
Emeklilerden TOKİ talebi: Yüzde 50'ye çıkarılsın!
Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz "Emeklilere ...
 
Konut satışı azaldı, yabancıya satış arttı
TÜİK verilerine göre temmuz ayında bir önceki yıla göre konut satışları ...
Aidatta tek sınır kira bedeli
İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerdeki site ve apartman aidatları, ...
Kira gibi aidat: İzmir'in o ilçesi zirvede!
Hem ev sahipleri hem de kiracılar için büyükşehirlerde yaşayanların oldukça ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva