HABERLER>GÜNCEL
22 Şubat 2017 Çarşamba - 12:59

Ülkeyi sarsan cinnetin perde arkası: Günü cesetleriyle geçirmiş!

Tecavüz edilip, boğularak öldürüldüğü ortaya çıkan 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın babası Bilal Kupal, eşi Suriye ve diğer kızı Ayşe'yi bıçaklayarak öldürüp intihara kalkıştı. ‘Karım beni öldürmeye çalıştı’ diyen Kupal’ın günü cesetlerin yanında geçirdiği, eşinin de hamile olduğu ortaya çıktı.

Ülkeyi sarsan cinnetin perde arkası: Günü cesetleriyle geçirmiş!

Manisa’nın Alaşehir İlçesi'nde, 4 yaşındaki kızı Irmak Kupal'ın tecavüze uğrayıp öldürülmesiyle büyük üzüntü yaşayan baba Bilal Kupal'ın, eşini ve diğer kızını bıçaklayarak öldürmesi, kentte şok etkisi yarattı. Cinayetlerin ardından intihara teşebbüs eden baba Bilal Kupal'ın sözlü ifadesinde, uyurken eşinin kendini bıçaklamaya çalıştığını, gürültüye uyanan kızının odaya girip araya girmesiyle kazayla bıçaklandığını, boğuşmada eşini de yaraladığını söylediği öğrenildi.

Alaşehir'de gündelik işlerde çalışan 27 yaşındaki Suriye Kupal ve 44 yaşındaki Bilal Kupal çiftinin, Menderes Mahallesi Elmadağ Caddesi 2 Sokak'taki evlerinin önünde oynayan kızı 4 yaşındaki Irmak Kupal, geçen 14 Ekim'de ortadan kayboldu. Arama çalışmalarına rağmen küçük Irmak bulunamadı. Baba Bilal Kupal'ın şüphelendiğini söylediği Himmet Aktürk, katıldığı televizyon programında suçunu itiraf etti, küçük kızı tecavüz edip öldürdüğünü ve gömdüğünü söyledi.

Kamuoyunu şoke eden itiraftan sonra Himmet Aktürk'ün gösterdiği bölgede 3 gün arama yapıldı. Evine 2 kilometre uzaklıkta ilk olarak Irmak'ın ayakkabıları, ardından da üzüm bağı içerisinde cesedi bulundu. Irmak, kentte gözyaşları içinde toprağa verildi. Himmet Aktürk ise 'canavarca hisle öldürmek' suçundan tutuklandı. Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık Aktürk hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve 40 yıl hapis cezası istemeyle dava açıldı.

SONRASINDA İNTİHARA TEŞEBBÜS ETTİ
Bu acı olayın ardından aileye destek verilirken, sanığa ise tepki gösterildi. Herkes sanığın yargılandığı davanın sonucunu beklerken, kentten gelen çifte cinayet haberi bir kez daha sarstı. Manisalı bir işadamı tarafından ailenin Irmak'ın acısını bir nebze de olsa unutması ve o çevreden uzaklaşması için hediye ettiği Fatih Mahallesi'ndeki evde dün saat 04.00'de meydana gelen olayda Bilal Kupal, eşi Suriye Kupal ve 10 yaşındaki kızı Ayşe Kupal'ı bıçaklayarak öldürdü.

Bilal Kupal daha sonra, olayda kullandığı aynı ekmek bıçağıyla kendisini bileklerinden, karnından ve bacaklarından yaralayarak intihar girişiminde bulundu. Alaşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve yaralarının yüzeysel olduğu belirtilen Bilal Kupal'ın tedavisinin sürdüğü belirtildi.

GÜNÜ EŞİ VE KIZININ CESETLERİYLE GEÇİRDİ
Olayın, günü eşi ve kızının cesetleriyle evde geçiren Bilal Kupal'ın, dün akşam saatlerinde dayısının oğlu Muzaffer Günay'ı arayarak haber vermesiyle ortaya çıktığı öğrenildi. Suriye Kupal ve vücudunda 10 bıçak darbesi bulunduğu belirtilen kızı Ayşe Kupal'ın cesetleri, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

KARIM BENİ ÖLDÜRMEK İSTEDİ İDDİASI
Hastanede tedavisi süren Bilal Kupal'ın cinayetin nedenini araştıran polise verdiği sözlü ifadede, "Eşim sürekli telefonla konuştuğu için tartıştık. Ben uyurken karım beni bıçakla öldürmeye çalıştı. Uyandım. Kavga ederken kızım odaya geldi. Ardından araya girmeye çalıştı. Bu sırada bıçak ona denk geldi. İkisi de öldü" dediği öğrenildi.

Kupal'ın eşinin kendisini aldattığından şüphelendiğini, 1.5 aylık hamile olduğunu öğrendiğini, çocuğun başkasından olduğunu düşündüğünü söylediği de öne sürüldü.

"BİRDEN SES KESİLDİ"
Komşusu Ayhan Kayacık, "Saat 04.00 sıralarında evden bağrışlar duyduk. Çocuk 'Babacığım yapma, babacığım yapma diyordu' Sanki eşyalar devriliyordu. Sonra birden ses kesildi. Biz, sabah kalktık işimize gitti. Akşam olayı öğrendik" dedi.

HER GÜN OKULA GÖTÜRÜYORDU
Baba Bilal Kupal'ın özellikle minik kızı Irmak Kupal'ın ölümünden sonra diğer kızı Ayşe Kupal'ı her gün okula kendisinin götürdüğü öğrenildi. Ayşe Kupal'ın sınıf arkadaşları ise sabah oturduğu sırayı boş bıraktı. Üzüntülü öğrenciler, "Ayşe çalışkan ve neşeli bir öğrenciydi. Bizi hep güldürür, eğlendirirdi" dedi.

PSİKOLOJİK DESTEK VERİLMİŞTİ
Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü, Alaşehir'de komşusu tarafından tecavüz edilip boğularak öldürüldükten sonra üzüm bağına gömülen 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın ailesine, psikolojik destek vermişti.

HAMİLE OLDUĞU KESİNLEŞTİ
Bilal Kupal tarafından defalarca bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıkan eşi Suriye Kupal ve kızı Ayşe Kupal'ın otopsi işlemi sürüyor. Otopside Suriye Kupal'ın hamile olduğu belirlendi, ancak kaç aylık olduğu henüz tespit edilemedi.



Otopsi işlemi sürerken, Suriye Kupal'ın babası Bekir Ilgaz, cenazeleri almak için İzmir Adli Tıp Kurumu'na geldi. Üzüntülü olan Ilgaz, olayın detayıyla ilgili bir şey bilmediğini belirterek, "En son cumartesi günü gördüm. Evime geldiler, evimde oturdular. Kolum ağrıyor, hastaneye götürdüler. Dün saat 21.00'de Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan beni aradı. 'Sen yarın Alaşehir'e gelecek misin' dedi. Ama olayı anlatmadı. Başkalarından öğrendim" dedi.

Cinayetin nedeni hakkında bilgisi olmadığını belirten Bekir Ilgaz, Alaşehir'de köyde yaşadığı için konu hakkında bilgisinin bulunmadığını söyledi.

BABA DESTEĞİ REDDETMİŞ
Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü görevlilerinin, olaydan bu yana aileye 6 kez ev ziyareti gerçekleştirdiği, son ziyaretin geçen 13 Ocak'ta yapıldığı, baba Bilal Kupal'ın psikologlarla konuşmayı reddettiği öğrenildi.

Psikologların anne ve kızıyla konuşabildiği, psikolojik destek verdiği belirtildi.

ANNE-KIZ YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, Bilal Kupal'ın defalarca bıçaklayarak öldürdüğü eşi Suriye Kupal ve kızı Ayşe Kupal'ın cenazeleri, İzmir'deki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Cenazeler daha sora memleketleri Manisa'nın Alaşehir İlçesine bağlı kırsal Caberburhan Mahallesi'ne getirildi. Caberburhan Camii'nde ikindiden önce kılınan namazın ardından Suriye Kupal ve kızı Ayşe Kupal, mahalledeki mezarlıkta yan yana toprağa verildi. 

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve Alaşehir Kaymakamı Aydın Abak'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi cenaze törenine katılırken, Suriye Kupal'ın babası Bekir Ilgaz taziyeleri kabul etti.

CENAZELERE YANICI MADDE DÖKMÜŞ

Cenaze töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bekir Ilgaz, olayın detayı hakkında halen bilgisinin olmadığını, ancak damadının cesetleri yakmak için üzerlerine tiner ya da mazot gibi yanıcı madde döktüğünü öğrendiğini söyledi. 

Bekir Ilgaz, "Kızım hamileymiş. Aralarında bir geçimsizlik de yoktu. Kızıma soruyordum, aralarında herhangi bir olumsuzluk olmadığın söylüyordu" dedi.

TUTUKLANDI

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, eşi Suriye Kupal ve kızı Ayşe Kupal'ı bıçaklayarak öldüren Bilal Kupal, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.  (DHA)

 
AK Partili Dağ’dan video-propaganda 2: Pinokyolu gönderme!
 
CHP'li Bakan'dan oda ve birlik başkanlarına sert tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ elebaşı Gülen'in avukatı yakalandı
Fetullah Gülen'in yıllardır avukatlığını yapan Orhan Erdemli, İstanbul'da yakalandı.
Bakan Işık'tan flaş 'S-400' mesajı
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan ...
İzmir’de dehşet zinciri: Cipi ateşe verdi, söndürmeye gelen sahibini öldürdü…
İzmir’in Çiğli İlçesi'nde sitedeki evlerinin önüne park halindeki cipin ...
 
İzmir’de heykeller ‘Kahraman’ı ölümsüzleştirmek için yarışacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 5 Ocak’taki Adliye saldırısında teröristlerle ...
Yoğun bakımda halay çekip göbek atmışlar!
Antalya'da özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde, hemşire ve hasta ...
İzmir’de FETÖ’nün jandarma ve sağlık yapısına operasyon!
Örgütün jandarma içindeki yapılanmasına yönelik operasyonda 12 kişi gözaltına ...
 
Fırat Kalkanı'nda 110 terör hedefi vuruldu!
Fırat Kalkanı Harekatı'nın 183'üncü gününde, terör örgütü DEAŞ'a ait 110 ...
İstanbul'da 41 adrese DEAŞ baskını!
Sultanbeyli ve Pendik'te terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 35 kişi gözaltına alındı.
İzmir’deki tarihi darbe davasında savunma maratonu raporu!
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu 270 sanıklı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva