HABERLER>POLİTİKA
13 Ağustos 2013 Salı - 11:07

Ulema’dan Gaziemir’e hastane müjdesi

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, 2009 yılında yapımına başlanan Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nin hizmete giriş tarihini müjdeledi. Ulema, hastanenin açılışının 30 Eylül 2013 olduğunu söyledi.

Ulema’dan Gaziemir’e hastane müjdesi

İZMİR - AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, beraberinde AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün ile İzmirli hayırsever Salih İşgören tarafından 2009 yılında yaptırılan Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek hastane Başhekimi Dr. Tufan Çolak ile görüştü. Ziyaret sırasında hastanenin Eylül 2013’te hizmete gireceği müjdesini veren Milletvekili Ulema, daha sonra İlçe Başkanı Telingün ile birlikte hastane birimlerini gezdi. Çalışmaları yerinde denetleyen Ulema, Başhekim Çolak’tan hastane hakkında bilgiler aldı. Hastanenin hayırlı olmasını dileyen Ulema, “50 yataklı hastanemiz hem Gaziemir hem de Menderes’te yaşayan vatandaşlarımıza hizmet edecek. Hastanemizde 50 klinik yatağı,25 poliklinik odası ,3 ameliyathane, 4 doğum odası ve yaklaşık 850 metrekare acil servis alanı bulunmaktadır” dedi.
 
İzmir’de 2015 yılına kadar toplam 1 milyar 200 milyon liralık sağlık yatırımı gerçekleştirileceğini belirten Ulema, “Urla 150 yataklı, Ödemiş 250 yataklı ve Çigli 400 yataklı hastanelerimizin inşaatları hızla devam ediyor. 75 yataklı Çeşme devlet hastanemizin ihale süreci tamamlandı. 200 yataklı Bornova devlet hastanesi ve 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanemiz ihale aşamasında, 50 yataklı Foça Devlet Hastanemiz için yer tahsisi yapıldı. Ayrıca Bayraklı ve Tepecik Şehir hastanelerimizle ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tüm bu yatırımlarla adeta İzmir sağlık üssü haline gelecek. İzmirli hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
Telingün: CHP’li belediyeler AK Parti’ye yarar diye hizmetleri engelliyor
Hastane ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün, Nevvar-Salih İşgören Devlet Hastanesi’nin Gaziemir Belediyesi’nin gerekli çevre düzenlemesi, hafriyat, yer altı suları ve istinat duvarlarını yapamadığı için hastanenin açılışının 2 yıl kadar geciktiğini ifade etti. On dönümlük hastane arazisinin 8 bin metrekaresinin hazineye ait olduğunu, geri kalanın ise TOKİ tarafından Gaziemir Belediyesi’ne devredildiğini belirten Telingün, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un her seferinde kendi icraatıymış gibi hastane ile övünmesinin gülünç olduğunu, bu hizmete yönelik vermiş olduğu bilgilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
 
Hastane protokolünün 2009 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partili Belediye döneminde yapıldığını belirten Telingün, 2 yılda tamamlanıp hizmete girmesi beklenen hastanenin, araziyi sahiplenen yerel yönetimlerin tutumu yüzünden 4 yıla uzadığını söyledi.

Telingün şu ifadelerde bulundu: “Vekilimiz Nesrin Ulema Hanım’ın müjdesine çok sevindik. Hastanemizin tüm İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum. Hastanenin geç hizmete girmesinin nedeni çok açık ortadadır. Maalesef İzmir’deki CHP’li belediyeler, hükümet hizmetleri sırf AK Parti’ye yarar endişesiyle eldeki yerel imkânlarla hizmetleri engellemek için var güçleriyle çabalamaktadırlar. Gaziemir’de de benzer tabloları görebilmekteyiz. 2 yılda hizmete girecek hastane binamızın açılışı 4 yıla uzadı. Hastane arazisini sahiplenen yerel yönetimlerin tutumu yüzünden bu süre uzadı. Hastane hafriyatının ve istinat duvarlarının bile Gaziemir Belediyesi tarafından yapılmaması, ardından bu kısmi işin bile Büyükşehir’e aktarılması, yetmezmiş gibi oradan da İşgören Vakfı’na yaptırılması gerçekleri ortaya koymaktadır. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Gaziemir halkının yüzüne baka baka, hiç sıkılmadan halktan doğruları gizlemektedir. Tüm bu yaşananlara rağmen hastanenin Gaziemir ve tüm İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
egeli 13 Ağustos 2013 Salı 23:10

Bayraklı Hastanesi'nde çalışmalar neredeyse 8 yıldır devam ediyor hala. Alsancak ve Karşıyaka dökülüyor.

Yorumu oyla      13      6  
Mustafa ÖZDEMİR 13 Ağustos 2013 Salı 13:21

Gaziemir Belediyesi, 'hastane açılırsa bu Ak Partiye yarar,onun için engelleyebildiğim kadar engelleyeyim' politikası güttü ise yazıklar olsun!!

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anayasa’da ‘eşcinsel’ uzlaşı ve ‘türban’a yeşil ışık!
TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, iktidar partisini itiraz ettiği “anayasada ...
CHP'ye hırsızlar dadandı: Kamer Genç'in evine de girdiler
Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tunceli programına eşlik ettiği için Ankara dışında ...
AK Partili vekilden CHP'ye sert çıkış
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Aydın Milletvekili Prof. ...
 
CHP’li Özel’den “linç çağrısına' suç duyurusu
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Galatasaray- Fenerbahçe maçından önce, ...
MİT'ten CHP'ye şok fişleme: Kimler var?
CHP yönetimi, 15 milletvekili ve yerel yöneticisi için hazırlanan fişleme ...
Sarıgül'den CHP'nin çağrısına yanıt: Katılacak mı?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in 'artık karar vermeli' dediği ...
 
Erdoğan’ın sağlığıyla ilgili habere ‘marjinal’ yalanlama
Başbakanlık, bugün bir gazetede yer alan Başbakan Erdoğan'ın sağlığı ile ...
AKP'li adayın koruması CHP'li başkanı yumrukladı
Marmaris’te herkesin 'Hollandalı Ahmet' diye tanıdığı turizmci Ahmet Özkal'ın ...
Türeli’den Küçük Menderes'e bayram ziyareti
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva