HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ağustos 2014 Pazartesi - 09:54

Ulaşımın dev ismi ‘Embarq’ Bornova'yı seçti

Dünyanın pek çok kentinde şehir içi ulaşımın yaşam kalitesini artıracak şekilde planlanması için çalışmalar yapan ABD merkezli ‘Sürdürülebilir Ulaşım Derneği’ Embarq, yeni projeler üretmek için Bornova Belediyesi’ni seçti. Embarq Türkiye Genel Sekreteri Arzu Tekir ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçede ulaşımı ve yaşamı kolaylaştıracak fikirler üretmek için biraraya geldi.

Ulaşımın dev ismi ‘Embarq’ Bornova yı seçti

İZMİR - Şehirlerin yaşam kalitesini iyileştirmek için çalışan ‘Sürdürülebilir Ulaşım Derneği’ Embarq ile Bornova Belediyesi işbirliği yapıyor. Özellikle yaya ve bisiklet yollarını geliştirerek motorsuz ulaşımın yaygınlaşması için çalışmalar yapan Embarq ile Bornova Belediyesi ilçenin, trafik açısından sorunlu bölgelerinde yeni düzenlemeler yapmak için fikir ve proje üretecek.
 
Dünyada değişik bölgelerdeki ülkelerde hizmet veren bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan Embarq, kent içi ulaşımın yaşam kalitesi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltarak daha yaşanabilir şehirler yaratılmasına destek olmak için çalışıyor. Embarq’ın başlıca amaçları arasında kirli yakıt kullanımı, hava kirliliğive sera gazı emisyonlarını azaltma, kamu sağlığını iyileştirme, kentsel ulaşımın kalitesini ve maliyet verimliliğini artırma, halka açık alanların kalitesini ve kentin sunduğu olanaklara tüm gelir gruplarının erişimini sağlama, işe gidip gelme maliyetlerini azaltma bulunuyor.
 


BAŞKAN ATİLA’NIN VİZYONU ETKİLİ OLDU
Embarq Türkiye Genel Sekreteri Arzu Tekir, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın ilçeyi tasarım ve inovasyon kenti olarak konumlandırması nedeniyle birlikte çalışmak istediklerini söyledi. Enbarq Türkiye olarak özellikle yürünebilirliği ve bisikletle ulaşımı artırmaya yönelik çalıştıklarını belirterek, “Motorsuz ulaşımın teşviki ve yayalaştırma ile bir şehrin çok daha yaşanabilir bir alan haline gelmesi için düzenlemeler yapıyoruz. Bornova’da çok iyi bir ekip var. Bizim çalışma alanlarımızla örtüşen konularda planlar geliştiriliyor. Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün kurulması da büyük bir avantaj. Bu doğrultuda Bornova Belediyesi’ne destek vereceğimizi düşündüğümüz için buradayız” dedi.
 
Türkiye’de 2005 yılından bu yana aktif olarak çalıştıklarını söyleyen Tekir, “Yaptığımız iş temelde kentsel nüfusun giderek arttığı ülkelerde, trafik ve ulaşım sorunlarına çözüm bulmak. İnsan odaklı projeler geliştirerek daha yaşanabilir kentler yaratmak” dedi.
 
BORNOVA’YI ‘MARKA KENT’ HALİNE GETİRECEĞİZ
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, yerelde kalkınmayı sağlamak için çalıştıklarını belirterek, “Bornova’yı tasarım ve inovasyonla marka kent haline getirmek istiyoruz. Bu anlamda kar amacı gütmeyen bağımsız bir kuruluş olan Embarq ile Bornova’da neler yapabileceğimizi ortaya koyacağız. Esnafımızın kalkınmasını öğrencilerin daha iyi şartlarda yaşamasını, ulaşımın rahatlamasını istiyoruz. Üniversite kimliğini ön plana çıkarıp, projelerin tartışılıp en doğru şekilde uygulanmasını hedefliyoruz” dedi.
 
Küçükpark ve Forum Bornova’nın çevresinde ulaşımla ilgili sıkıntıların olduğunu belirten Başkan Atila, “Bu alanlarda çalışma yapmak istiyoruz. Bununla ilgili her türlü teklife ve öneriye açığız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teleferikte son viraj: Başkan’dan yerinde inceledi
Kullanım ömrünü tamamladığı için kapatılan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
İzmir’in tarihi kilisesi yeniden doğdu
Kentteki tarihi yapıları ayağa kaldıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, harabe ...
Karşıyaka'da 18 yılın seyirci rekoru kırıldı!
Kültür ve sanat faaliyetlerine önem veren Karşıyaka Belediyesi’nin 18 ...
 
Menderes'e mavi bayrak gururu!
Menderes’e bağlı Gümüldür Plajı, Orta Mahalle Plajı ve Çukuraltı Plajı ...
Bornovalı sporcuların kupa heyecanı
Bornova Belediyesi Spor Kulübü’nün voleybol, hentbol ve basketbolda elde ...
Metro'nun yeni rotası belli oldu!
F.Altay ve Poligon metro istasyonlarını hizmete alan İzmir Büyükşehir ...
 
Büyükşehir'den bin yıllık çınara gençlik aşısı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kaynaklar’da, aralarında 1000 yaşındaki ...
Karşıyaka’da bisikletli zabıtadan kaçış yok
Karşıyaka Belediyesi tarafından kent düzenini korumak ve işgal, seyyar ...
Tuncay Özkan Karşıyaka’ya geliyor
Gazeteci Yazar Tuncay Özkan, Karşıyaka’da düzenlenen söyleşi ve imza gününde ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva