HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ocak 2021 Pazar - 08:59

Uğur Mumcu Selçuk'ta kırmızı karanfillerle anıldı

Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu Efes Selçuk’ta anıldı. Pandemi sebebiyle gerekli önlemler alınarak sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilen anma etkinliğine Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Karanfil, örgüt üyeleri, sivil toplum örgütleri başkan ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Uğur Mumcu Selçuk ta kırmızı karanfillerle anıldı

İlk olarak Uğur Mumcu Sevgi Yolu’nda bulunan Özgürlük Anıtı’na karanfil bırakan katılımcılar daha sonra Uğur Mumcu Anıtı’na yürüdüler. Anıt önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel bir konuşma yaptı. 

BİR DÜŞÜNÜRÜ ANIYORUZ

“Normal şartlarda Uğur Mumcu’yu 24 Ocak’ta anmamız gerekirken sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle biraz erkene aldık diyerek sözlerine başlayan Başkan Sengel; “Uğur Mumcu’nun anıldığı her etkinlikte onun söylemlerini bir kez daha aklımızdan geçiriyoruz. Kalpaksız bir Kuvayımilliyeciyi, aynı zamanda Kuvayımilliye ruhunu taşıyan ve gerçekleri yazmaktan, hakikati savunmaktan asla vazgeçmeyen, kalemin kılıçtan her daim çok keskin olduğunu, gerçek gazeteciliğin nasıl yapıldığını gösteren büyük bir gazeteciyi, yazarı, dahası düşünürü anıyoruz. Bu yüzden bu etkinliğe katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

KUVAYİMİLLİYE RUHU HER ZAMAN YAŞAYACAK

 Kuvayımilliye ruhunun her zaman yaşayacağını belirten Başkan Sengel; “Anıtta gördüğünüz sözler Uğur Mumcu’ya ait. Onun söylediği gibi halen daha Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler, Kuvayımilliye ruhunu damarlarından hissedenler Türkiye Cumhuriyeti’nden ne kadar yok edilmeye çalışılsa da asla yok olmayacaklar” dedi.

UĞUR MUMCU NEDEN KATLEDİLDİĞİNİ BU ANITTA ANLATIYOR

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun anıt üzerinde yazan "Ben, Atatürkçüyüm. Ben, cumhuriyetçiyim. Ben, laikim. Ben, anti-emperyalistim. Ben, tam bağımsız Türkiye'den yanayım. Ben, özgürlükçüyüm. Ben, insan hakları savunucusuyum. Ben, terörün karşısındayım. Ben; yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Öyleyse vurun, parçalayın! Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır!" sözlerine atıfta bulunan Başkan Sengel; “ Uğur Mumcu karanlık güçler tarafından öldürüldü. Uğur Mumcu neden öldürüldüğünü kendi ağzı ile bu anıtın üzerinde yazan yazıyla anlatıyor. Bizler onu anlayanlar hırsızlara, vurgunculara, yobazlara karşı Türkiye Cumhuriyeti’ni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini, Kuvayımilliye ruhunun ne demek olduğunu anlatmaya devam edenler olacağız. Uğur Mumcu’yu saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Efes Selçuk’ta faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de günün anlam ve önemine ilişkin görüşlerini şöyle ifade ettiler.

Rauf Köse – Eğitim- Sen Şube Başkanı

“Uğur Mumcu’nun unutulmayacak bir aydın olduğunu belirten Köse; “Günümüzde gazetecilik ve aydın tavrı yerlerde sürünüyor. Sermaye ve sarayın hegemonyasına teslim olmuş bir gazetecilik almış başını gidiyor. Uğur Mumcu'yu minnetle, özlem ve saygıyla anıyoruz. Bağımsız ve özgür basın emekçilerini unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Yaşar Şakar Eğitim - İş Selçuk İlçe Temsilcisi

Uğur Mumcu, mafya ve siyaset ilişkisine, teröre, yolsuzluğa, kökten dinci akımlara karşı, somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle hayatını derin yapıların ortaya çıkarılmasına adamış, bu yapıların ortaya çıkmasından endişelenenler tarafından katledilmiştir. Uğur Mumcu’nun ve diğer devrimci aydınlarımızın katillerinden elbet bir gün hesap sorulacağına yürekten inanıyor ve cinayetler, hukuksuzluklar, yolsuzluklar karşısında suskun kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Atay Tozlu- Selçuk Kent Konseyi Başkanı

Uğur Mumcu, Cumhuriyet dönemimizin kendisini demokrasiye, insan haklarına adamış en aydınlık yüzü ve Türk tarihinin demokrasi kahramanıdır. Ömrü yolsuzluk, yobazlık, Cumhuriyet düşmanlarıyla mücadele ile geçmiştir. O bir basın şehididir. O bir demokrasi şehididir. Uğurlar olsun Sevgili Uğur Mumcu.

Başkan Sengel’in konuşmasının ardından Efes Kent Orkestrası’nın müzik dinletisi ile Uğur Mumcu Anma Etkinliği son buldu.

 
İzmir Şehir Hastanesi inşaatından çıkan tarihi sütun gizlendi mi?
 
HDP ilçe binasına polis baskını!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
14. Travel Turkey İzmir Dijital, 'DRV-Virtual Happy Hour'da tanıtıldı
Alman Seyahat Acentaları Birliği ve İzmir’deki turizm sektör paydaşları; ...
Başkan Gümrükçü'den moloz isyanı!
Kaçak moloz ve hafriyat dökümü ile kararlılıkla mücadele edilen Çiğli’de, ...
Sosyal Yaşam Kampüsü’nde ilk doz aşılar yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü Huzurevi’nde 400’e yakın ...
 
Balçova’da ilk karne heyecanı
Balçova Belediyesi’nin bu yıl hizmete açtığı Gülden Benli Anaokulu’nda ...
Uğur Mumcu, Karşıyaka'da törenle anıldı
1993 yılında uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu, ...
Uğur Mumcu, Buca'da unutulmadı
Türk basının aydın gazetecilerinden Uğur Mumcu, katledilişinin 28’inci ...
 
Bornova’da Uğur Mumcu’yu anma etkinliği
Bornova Belediyesi Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu katledilişinin 28. yılında, ...
Başkan Batur'dan çağrı: Karardan dönülmezse belediyeler iflas eder!
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Cumhurbaşkanlığı ...
Başkan Arda’dan talimat: Esnek çalışmaya son verildi!
Gaziemir Belediyesi’nde pandemi süreci sebebiyle personelin dönüşümlü ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva