HABERLER>DÜNYADAN
23 Mayıs 2020 Cumartesi - 14:58

Uçak kazasından kurtuldu, dehşet anlarını anlattı!

Pakistan'ın Karaçi kentinde onlarca kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasında sadece iki kişi kurtulmayı başardı. Kazada sağ kurtulan Muhammed Zubeir dehşet anlarını, "Her yeri ateş sardı. Sadece alevler gördüğümü hatırlıyorum" dedi. Yerleşim birimine düşen uçak 25 binaya da zarar verdi.

Uçak kazasından kurtuldu, dehşet anlarını anlattı!

Pakistan Uluslararası Havayolları'nın (PIA) dün iniş sırasında düşen PK 8303 sefer sayılı Lahor-Karaçi uçuşunu yapan yolcu uçağında, iki kişi dışında 91 yolcu ve 7 mürettebat hayatını kaybetti.

Sindh Eyalet Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Karaçi Cinnah Havalimanı'na iniş sırasında teknik aksaklık nedeniyle Model Colony isimli yerleşim alanına düşen uçaktan Bank of Punjab Genel Müdürü Zafer Mesud ile mühendis olduğu belirtilen Muhammed Zubeir kurtuldu.

Bakanlık, dün 3 olarak açıklanan kurtulanlardan birinin yolcu değil mahalle sakini olduğunu belirtirken uçakta ölen sayısını ise 97 olarak duyurdu. Uçağın düştüğü yerleşim alanında yaşanan can kaybı ve yaralanmalara yönelik ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılan Pakistan ordusu yetkilileri, iki kişi dışında tüm mürettebat ve yolcuların öldüğü kazada, 25 binanın kısmen ya da tamamen zarar gördüğünü bildirdi.

Uçak kazasından küçük yaralarla kurtulmayı başaran Muhammed Zubeir pilotun uçağı indirmeye çalıştığı ancak başaramadığını ve 10-15 dakika sonra düştüğünü söyledi. Zubeir, "Kimse uçağın düşeceğinin farkına varmadı, uçak normal bir şekilde seyrediyordu. Daha sonra sadece alevler gördüğümü hatırlıyorum" dedi.

Uçaktan sağ kurtulan Muhammed Zubeir bir televizyon kanalına telefonla bağlanarak yaptığı açıklamada, uçağın iniş denemesi sırasında piste vurduğunu söyleyerek, "Bana pilot uçağı düşürmek için boş bir alan arıyor gibi geldi. İlk denemeden 10-15 dakika sonra uçak düştü. Her yeri ateş sardı, insanların çığlıkları duyuluyordu. Birkaç metre ileride ışığı görünce kemerimi çözüp kendimi oraya attım. Çevredekiler beni ambulansa bindirerek hastaneye götürdü" dedi.

UÇAĞIN KONTROLLERİ YAPILMIŞTI 
PIA Mühendislik ve Bakım Departmanının hazırladığı raporda, uçağın 21 Mart'ta son kontrollerinin yapıldığı açıklandı.

Uçağın bir gün önce Umman'ın başkenti Muskat'tan Pakistan'ın Lahor kentine geldiği belirtilen raporda, iniş takımları, motorlar ve genel uçuş sistemlerinde bir arıza görülmeyen uçağın 5 Kasım'a kadar uçuşlara uygun olduğu ifade edildi.

Görgü tanıklarının da kazayla ilgili ifadeleri ortaya çıktı. Yerel medyaya konuşan İcaz Masih, iki kere iniş deneyen uçağın ilk denemede piste sürttüğünü ifade etti.

İkinci deneme için tekrar havalanan uçağın motorunun alev aldığını söyleyen Şakil Ahmed de motorundan duman çıkar halde gördüğü uçağın önce bir baz istasyonuna çarptığını daha sonra evlerin arasına düştüğünü kaydetti.

İNİŞ SIRASINDA DÜŞMÜŞTÜ 
PIA'nın PK 8303 sefer sayılı Lahor-Karaçi uçuşunu yapan yolcu uçağı taşıdığı 91 yolcu ve 8 mürettebatıyla dün iniş sırasında yerleşim alanına düşmüştü.

Yayımlanan pilot ve kule arasındaki görüşme kaydında pilotun motoru yitirdiği ve "Mayday" (İmdat) çağrısında bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Kazanın ardından açıklama yapan PIA Genel Müdürü Arşad Malik, uçağın teknik olarak uçuşa uygun olduğunu ifade ederken Pakistan Başbakanı İmran Han, kazayla ilgili soruşturma başlatılması talimatı vermişti.

 
Marmaris'te yangın: 1 hektarlık alan zarar gördü
 
Telefona gelen onay mesajı seyahat izin belgesi olacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yéké Yéké' şarkısıyla bilinen Gineli sanatçı 70 yaşında hayatını kaybetti
Afrika müziğinin dünya çapında tanınmasında büyük katkısı olan Gineli ...
Trump: 'İbadethanelerin açılmasına izin verin'
ABD Başkanı Donald Trump, eyalet valilerinden yeni tip koronavirüs (Covid-19) ...
Ukrayna’da katliam: Tartıştığı 7 kişiyi av tüfeğiyle öldürdü
Ukrayna’nın Jitomir ilinde bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenden ...
 
107 kişiyi taşıyan uçakta kurtulan yok!
Pakistan'ın Karaçi kentinde 107 yolcu ve mürettebatı taşıyan uçak düştü. ...
'İkinci dalga olursa ekonomiyi durdurmayacağız'
ABD Başkanı Trump'a, "İkinci bir Covid-19 salgını olmasından endişeli ...
Cemal Kaşıkçı'nın oğlu: Katilleri affettik!
Cemal Kaşıkçı'nın oğlu Salah Kaşıkçı, ailesi adına yaptığı açıklamada, ...
 
Trump: Açık Semalar Anlaşması'ndan çekileceğiz
ABD Başkanı Donald Trump, Rusya sorumluluklarını yerine getirene kadar, ...
ABD'de can kaybı 95 bini geçti!
ABD'de Kovid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 ...
Avrupa’da plaj alarmı! İkinci dalga gelebilir
Avrupa’da hava sıcaklıklarının artması nedeniyle binlerce kişinin sosyal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva