HABERLER>SPOR
6 Nisan 2018 Cuma - 17:45

U12 İzmir Cup heyecanı: Alex ortaladı, Bakan golü attı!

Altınordu'nun geleneksel olarak düzenlediği U12 İzmir Cup'ın açılışını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Fenerbahçe'nin efsanevi futbolcusu Alex de Souza, turnuvaya katılan 56 takımın kaptanına karşı gösteri maçı yaptı. 

U12 İzmir Cup heyecanı: Alex ortaladı, Bakan golü attı!

Türkiye ve yurtdışından toplam 56 kulübün U12 takımlarının katıldığı ve 3 gün sürecek dev organizasyonun startı, kırmızı-lacivertli kulübün Selçuk'taki İsmet Orhunbilge Tesisleri'nde verildi. 

Açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir Milletvekili Oktay Vural ile Fenerbahçe'nin Brezilyalı unutulmaz futbolcusu Alex katıldı. Açılışta sözü ilk alan Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Avrupa ve Türkiye çapından gelen küçük futbolculara kulübün sloganı olan, "İyi birey, iyi vatandaş, iyi sporcu" cümlesini İngilizce söyletti.



Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, açılışta yaptığı konuşmada Haziran ayında Rusya'da dünya kupasının düzenleneceğini hatırlatarak, "U12 İzmir Cup da mini bir dünya kupası. Muhteşem bir organizasyonda çocuklarla birlikte olmak, onlarla beraber futbolun coşkusunu yaşamak müthiş bir duygu. Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan'a çocuklar adına teşekkür ederim. Türk sporuna sundukları sporcularla beraber müthiş bir iş yapıyorlar. İşin temelleri burada. Biz Türk futbol altyapısının güçlü olmasını, altyapıdan sporcu yetişmesini arzu ediyoruz. Burası Türk sporu için önemli bir atmosfer" dedi. 



Turnuvaya yurt dışından gelen küçük futbolculara, "Hoş geldiniz" diyen Bakan Bak, "Geleceğin yıldız futbolcuları buradan çıkacak. Türk futbolu için çok önemli işler yapan Altınordu'yu sonuna kadar destekliyorum. Biz her zaman gençlerin ve Türk futbolunun yanındayız" diye konuştu

Alex de Souza, açılışta yaptığı konuşmada, turnuvanın çok güzel olduğunu söyleyerek, "Altınordu, çocuklara müthiş imkanlar sağlıyor. U12 İzmir Cup, bunlardan sadece biri. İki gündür İzmir'deyim. Burada gördüklerimden sonra tek bir şey söyleyebilirim; keşke 12 yaşında bu imkanlara sahip olup sahaya çıkabilsem. Buradaki gençlerimizin keyif almalarını dilerim. Başka kültürden oyuncularla bir yarışmanın içerisindesiniz" dedi. 



Konuşmaların ardından 5'inci U12 İzmir Cup'ın başlama vuruşunu Bakan Bak, Alex, Seyit Mehmet Özkan, Altınordu U12 takımı oyuncusu Onuralp Çevikkan ile maskot Atakan, hep birlikte yaptı. Bakan Bak, Alex ve Özkan açılışta da topla keyifli bir gösteri gerçekleştirdi. 

Açılışın ardından kırmızı-lacivertli formayı sırtına geçiren Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Alex'le aynı takımda turnuvaya katılan 56 takımın kaptanlarına karşı unutulmaz bir gösteri maçında sahaya çıktı. Hakemin düdüğü ile birlikte Bakan Osman Aşkın Bak'ın pasını iyi değerlendiren Alex de Souza, topu formasının altında saklayıp 56 kişilik savunmanın arkasına sızıp vuruşunu yaptı. Ancak kaleci bu pozisyonda gole izin vermedi. Çocukların atağını Spor Bakanı Bak, çizgiden çıkardı. Bakan Bak'ın derinlemesine pasında topla buluşan Alex'in vuruşunda savunma bir kez daha gole izin vermedi. Ancak çocuklar üçüncü atakta golü buldu ve maç 1-0 takım küçük kaptanların galibiyeti ile sona erdi.

 
CHP'den özelleştirme ihalesine baskın!
 
Acıpayam karıştı: WhatsApp'ta 'torpil' skandalı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de gözler derbide, kulaklar Fethiye'de!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta 38 yıl sonra TFF 3'üncü Lig'e düşmenin eşiğine ...
Altay'da Necdet üzüntüsü
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta pazar günü kümede kalma mücadelesi veren Karşıyaka ...
Göz-Göz, Kartal avında!
Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta evinde Kasımpaşa'ya 2-0 kaybederek ...
 
Açıklamalar arka arkaya... Demba Ba savaşı!
Spor Toto Süper Lig'de cumartesi günü Beşiktaş ile deplasmanda karşı karşıya ...
Göztepe'ye 'Piyango' vurdu!
Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde Maliye Piyango'yu 31-28 yenerek Avrupa ...
İzmir derbisinde eski dostlar rakip
TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Altay ve kümede ...
 
Alex'e İzmir'de sevgi seli!
Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Alex, havalimanında hayranlarıyla ...
Konak'ta engelsiz raketler kupalarını aldı
Konak Belediyesi ana sponsorluğunda Türkiye’de ilk kez İzmir’de düzenlenen ...
Karşıyaka Başkanı Büyükkarcı: İkinci sınıf bir takıma elendik!
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Pınar Karşıyaka basketbol ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva