HABERLER>EGE
19 Eylül 2016 Pazartesi - 11:39

Tutuklanan iş adamı 'Gülen' ve 'Öksüz'le bağlarını anlattı

İş adamı Mustafa Said Türk, nöbetçi mahkemedeki ifadesinde, ABD'de yaşayan oğlu Cemal Türk'ün Fetullah Gülen'den özel ders aldığını, aynı zamanda Adil Öksüz'ün kayınbiraderi olduğunu söyledi.

Tutuklanan iş adamı  Gülen  ve  Öksüz le bağlarını anlattı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Turgutlu'da tutuklanan 8 iş adamından Mustafa Said Türk, mahkemedeki ifadesinde, 10 yıldır ABD'de yaşayan oğlu Cemal Türk'ün örgütün elebaşı Fetullah Gülen'den özel ders aldığını, aynı zamanda örgütün "hava kuvvetleri imamı" olduğu bildirilen Adil Öksüz'ün kayınbiraderi olduğunu söyledi.

Türk, 1 Eylül'de çıkarıldığı Turgutlu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde verdiği ifadesinde, 4 oğlunun bulunduğunu belirterek, çocuklarından endüstri mühendisi Mehmet Türk'ün İstanbul'da ticaretle uğraştığını, bir oğlunun Turgutlu'da kendisine tarım işlerinde yardım ettiğini, ikisinin ise yurt dışında olduğunu belirtti.

Oğullarından öğretmen olan Cemal Türk ve eşinin daha önce Gülen'in okullarında çalıştığını, 10 yıldır da ABD'de yaşadıklarını aktaran Mustafa Said Türk, profesör doktor olan oğlu Süleyman Türk'ün ise FETÖ ile bağlantısının bulunduğunu, 15 Temmuz gecesi ailesiyle yurt dışına gittiğini öğrendiğini anlattı.

"Oğlum Cemal, Gülen'den özel ders almıştır"
Fetullah Gülen'in ablasının kızının, oğlu Mehmet Türk'le evli olduğunu ve akrabalıklarının bulunduğunu belirten Türk, İstanbul'daki oğlunun nikahına Gülen'in katıldığını, burada birlikte fotoğraf çektirdiklerini aktararak, yöneltilen sorulara şu cevapları verdi:

"Oğlum Mehmet'in eşine Bahdenur diyoruz, Gülen'in ablasının adı Nurhayat diye biliyoruz ancak gerçek isimlerini bilmiyorum. Cemal (oğlu), Fetullah Gülen'in ilahiyat talebesidir, Gülen'den özel ders almıştır. Sakarya Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Adil Öksüz, Cemal'in kayınbiraderidir.

Süleyman Sargın bir gün beni İstanbul'a davet etti, Irmak TV'de bir programa katıldım, hatıralarımı anlattım. Nurettin Veren televizyonlarda oğlum Cemal'in mollaların başı olduğunu, Gülen hakkında her türlü beyanda bulunabileceklerini söylüyor, iftira ediyor."

"Darbeyi yapanların Allah belasını versin, yapanların da yaptıranların da belasını versin." diyen Türk, "Darbe girişimi tiyatro değildir, onu da televizyonda duydum, Irmak TV'de duydum, Fetullah Gülen'in Irmak TV’de ağzından duydum." ifadesini kullandı.

"Örgütle bir bağım yok"
Zaman gazetesine, Sızıntı ve Aksiyon dergilerine kapanıncaya kadar aboneliğinin sürdüğünü, kayyum atanmadan önce Bank Asya'da hesabının bulunduğunu dile getiren Mustafa Said Türk, örgütle bağının bulunmadığını öne sürdü.

Türk, evinde ele geçirilen Fetullah Gülen'in kasetleriyle ilgili ise bunlardan haberinin olmadığını, kasetçalarının bulunmadığını iddia ederek, çocuklarının eve bırakmış olabileceğini anlattı.

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Turgutlu Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Mustafa Said Türk ile Fatih Alakuş, Mehmet Gümüş, Fatih Hızal, Haluk Acar, Ali Saçalan, Necmi Doğramacı ve Ziya Çakar gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi. Mustafa Said Türk'ün Fetullah Gülen'in yeğeniyle evli olan oğlu Mehmet Türk de önceki gün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Fransa'ya gitmek isterken yakalanmış ve Turgutlu'ya getirilmişti. (AA)

 
İzmir'de otomobilsiz gün!
 
Trafikte yeni dönem: 'Tuzak' kalkıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turgutlu'da trafik kazası: 7 yaralı
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde tırla çarpışan otomobildeki 7 kişi yaralandı.
Ayvalık'ta kadınlardan şortlu eylem!
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, hemşire Ayşegül Terzi'nin İstanbul'da ...
Manisa beşik gibi: 6 günde 250 sarsıntı!
Haftanın ilk günü meydana gelen depremin ardından sarsıntılar durmak bilmedi, ...
 
Tatilde gözaltına alınan albayla ilgili flaş karar
Muğla'nın Marmaris İlçesi’nde tatildeyken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ...
Tatil yapan albaya FETÖ'den gözaltı!
Ailesiyle tatil yapan bir albay, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe ...
Şehide veda: Manisa'da gözyaşları sel oldu...
Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına PKK'lı ...
 
Tatil cennetinde çöplükte yangın paniği!
Yangın, çevredeki makilik ve otluk alana yayılmadan kontrol altına alındı.
Ege Denizi'nde umut harekatı: Kaç kişi kurtarıldı?
Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekiplerinin "Umut Harekatı" ...
Bayramda Babadağ'dan 4 bin kişi uçtu
Kurban Bayramı'nda, Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ Hava Sporları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Devlet baba nasıl yıkılır 33 yıl önce anlatmıştı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva