HABERLER>SAĞLIK
4 Şubat 2017 Cumartesi - 22:44

Türklere Küba'da kanser tedavisi fırsatı

Kanser gibi amansız hastalıkların tedavisi, endokrinoloji ve ortopedi alanlarında Küba'daki sağlık hizmetlerinden, Türk hastalarının yararlanabilmesi için bir Türk firmasına yetki verildi.

Türklere Küba da kanser tedavisi fırsatı

Kanser gibi amansız hastalıkların tedavisi ile endokrinoloji ve ortopedi alanlarında Küba'daki sağlık hizmetlerinden, Türk hastalarının yararlanabilmesi için Pekkan Grubu'na ait Miramar firmasına yetki verilmesi, Büyükelçi Casals'ın katıldığı basın toplantısıyla duyuruldu.

Casals, Ankara’da düzenlenen toplantıda, Küba'nın, kanser gibi amansız hastalıkların tedavisinde alternatifler sunduğunu söyledi. Casals, “Sağlık konusunda büyük araştırmalar yaptık. Bilim ve araştırmadan vazgeçmeyerek, kanser dahil bazı hastalıkların tedavisinde önemli başarılar elde ettik. Bu imkanlarımızı, bizlerin dostu olan Türk insanına da sunmak istiyoruz. Küba'daki tedavilerimiz ‘sihir’ değil." diye konuştu.

Pekkan Grubuna ait Miramar firması yetkililerine verdikleri taahhütleri yerine getirmelerinden dolayı duydukları güveni dile getiren ve teşekkür eden Casals, "Sağlık sektörü de içinde olmak üzere Küba'daki değişik otoritelerle imzalanan anlaşmalara bir yenisini daha ekliyoruz. 

Özellikle sağlık konusu çok hassas olduğu için bu konuda ilgilenecek firmaları ciddi şekilde yoğunlaşarak seçiyoruz. Küba Sağlık Bakanlığından bu konudaki en üst düzey seviyedeki otoriteyi çok yakında çağıracağız ve tekrar bir toplantı yapacağız. Küba'daki sağlık sektöründen yararlanmak isteyen Türk hastaların da bu firma aracılığı ile imkanlardan yararlanmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İLE BİRÇOK KONUDA İŞBİRLİĞİ YAPABİLİRİZ"

Sağlık gibi bir hayati bir konudan "kar" elde etmek amacıyla hareket etmediklerinin altını çizen Casals, uzun yıllar ABD ambargosu altında kalan ülkesiyle başka alanlarda da işbirliği yapılabileceğini belirtti. Casals, “Küba ekonomisi kalkınıyor. Türkiye ile birçok konuda işbirliği yapabiliriz. Örneğin güneş enerjisini kullanma konusunda Türk firmaları ülkeme yatırım yapabilirler. Türk inşaat firmalarının çok güzel işler başardıklarını biliyorum, onlar açısından da Küba'da büyük fırsatlar var." değerlendirmesinde bulundu.

"SAĞLIK SEKTÖRÜNDE DEVRİM YARATACAK"

Miramar Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Volkan Pekkan da Küba'nın kanser, şeker ve ortopedi hastalarına alternatif tedavi yöntemleri sunduğunu belirterek, “Tedaviye ihtiyacı olan hastalara, doktor raporu ile başvurmaları halinde Küba’nın sunduğu tüm sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacağız. Küba, sağlık konusunda büyük başarı sağlamış durumunda. Sağlık sektöründe devrim yaratacak bir uygulamayı Türk hastalarına sunuyoruz. Vize işlemlerinden tutun da orada kalacak yere kadar her şey ile biz ilgileniyoruz. Türkiye’ye dönüşte sağlık hizmetlerinin devamında da yardımcı olacağız” diye konuştu.

Küba’da yabancı hastaların sağlık hizmetlerinden yararlanabilmelerinin koşullarını da anlatan Pekkan, “Küba Büyükelçiliği aracılığıyla başvuru kabul ediliyor. Biz de bu konuda dünyada ilk olarak Büyükelçilik ile işbirliği içinde bunu yapacağız” dedi. (AA)

 
Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk dört çeyrek finalist belli oldu
 
MHP lideri Bahçeli'den olağanüstü toplantı kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mide küçültme ameliyatı hayatına mal oldu
İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde camcılık yapan 2 çocuk babası 40 yaşındaki ...
Kanserle ilgili doğru bilinen yanlışlar
Medipol Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Ölmez,"Sadece yüzde ...
Sigarada yeni yasaklar: 5 metre kuralı geliyor!
Sağlık Bakanlığı, sigaraya yasaklarında ikinci büyük “abluka” hazırlığında. ...
 
Kanserde korkunç bilanço!
Sağlık Bakanlığı'nın istatistikleri, Türkiye'de yılda ortalama 163 bin ...
Folkart sakinlerine mobil sağlık hizmeti
Folkart, İzmir’de ilk defa site sakinlerine hizmet verecek yeni bir sağlık ...
'Kanser hastalarını ilginizle boğmayın'
İzmir Kent Hastanesi Onkoloji Kliniği Hemşiresi Şerife Karakaş kanser ...
 
Ödemiş Belediyesi uyardı: Zeytinyağı alırken dikkat!
Ödemiş Belediyesi vatandaşları sahte zeytinyağı konusunda uyarıyor. Vatandaşların, ...
Kemalpaşa’da ‘sağlıklı’ gün: İki önemli açılış birden!
İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Balçova Semt Polikliniği ile ...
Karşıyaka Eski Devlet Hastanesi'nde yıkım zamanı!
Eski Karşıyaka Devlet Hastanesi binasının yıkımına başlandı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva