HABERLER>GÜNCEL
2 Ekim 2013 Çarşamba - 17:40

Türkiye'yi sarsan görüntüler: Rehabilitasyon merkezinde...

Konya’nın Beyşehir İlçesi'nde down sendromlu 29 yaşındaki İsmail E.'nin, daha iyi eğitim görmesi için gönderildiği özel rehabilitasyon merkezinin sahibinin öğretmen olan eşi tarafından tekme tokat dövülüp yerde sürüklenmesi, güvenlik kameralarına yansıdı. Merkezdeki bir öğretmenin suç duyurusunda bulunması üzerine hem İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, hem de Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Türkiye yi sarsan görüntüler: Rehabilitasyon merkezinde...

KONYA - Beyşehir'de faaliyet gösteren Bir İnci Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, 13 Eylül günü meydana geldiği belirtilen olay, aynı merkezde görev yapan zihinsel engelliler öğretmeni Evren Erbaş'ın, savcılığa suç duyurusunda bulunmasıyla ortaya çıktı.

- VIDEO: Türkiye’yi ayağa kaldıran görüntüler…

Rehabilitasyon merkezinde görev yapan bir öğretmen arkadaşından, burada özel eğitim gören down sendromlu 29 yaşındaki İsmail E.'yi. merkezin sahibi Şifa H. K.'nın eşi olan ve Seydişehir'deki ortaokulda görev yapan Fatih K.'nın dövdüğünü öğrenen Evren Erbaş, araştırma yaptı.
 
Erbaş, kendisi de zihinsel engelliler öğretmeni olan Fatih K.'nın, eşinin sahibi olduğu merkezde eğitim gören İsmail E.'yi yumruklayıp yerde sürüklediği güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı. Ardından da bu görüntülerle birlikte, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.
 
Güvenlik kamerası görüntülerinde, rehabilitasyon merkezi sahibinin eşi Fatih K. sınıftan çıkardığı down sendromlu İsmail E.'yi koridorda dövüyor. Fatih K., duvara itekleyip yumrukladığı İsmail E. yere düşünce sürüklemeye başlıyor. İsmail E.'yi güvenlik kamerası açışından çıkartan Fatih K., iddiaya göre burada da tekme ve yumrukla kıyasıya dövüyor.
 
''İNSANLIK DIŞI BİR OLAY''
Savcılığa suç duyurusunda bulunmasının ardından, rehabilitasyon merkezindeki bu olayın insanlık dışı olduğunu söyleyen öğretmen Evren Erbaş, olayı diğer öğrenci velileriyle de paylaştığını söyledi.
 
Evren Erbaş, "Böyle bir şeyin bir daha yaşanmaması için suç duyurusunda bulundum. Yaşanan bu olumsuz olayı diğer öğrenci velileriyle de paylaştım. Şu an için halen bu okulda görevliyim. Ancak, olaydan sonra rapor aldım. Raporumun sona ermesinin ardından da istifa edeceğim'' dedi.
 
AİLESİ ŞOKE OLDU
Down sendromlu İsmail E.'nin eğitim gördüğü merkezde dayağa maruz kaldığını öğrenen ağabeyi Mustafa E. de dayak görüntülerini görünce şoke olduğunu söyledi.
 
Kendisinin de olayın takipçisi olup İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve savcılığa suç duyurularında bulunacağını anlatan Mustafa E., "Kardeşimin daha iyi eğitim alması için gönderdiğimiz okulda, bu tür bir olayın yaşanması bizi üzdü. Biz burada eğitim görsün diye gönderdik. Ancak dayak atıyorlarmış. Yetkililerin bir an önce bu olaya el atmasını talep ediyoruz. Biz de aile olarak okul sahibi ve kardeşimi döven Fatih K.'dan davacı olacağız'' dedi.
 
Beyşehir Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen de olayın kendilerine intikal ettiğini ve hemen soruşturma başlattıklarını söylemekle yetindi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Ekim 2013 Çarşamba 22:55

yapılan binalar dört dörtlük olsa ne yazar için de çalışacak merhamet duygusu insanlık tan nasibini almamış olan bazı yaratıklar olduğu müddet ce böyle vakalrı daha çok göreceğiz ALİYE RONA nın ölüm döşeğinde ki o hali yıllardır gözümün önün den gitmez

Yorumu oyla      12      5  
Aydınlanma neferi 2 Ekim 2013 Çarşamba 21:24

Benimde 1976 doğumlu down sendromlu kızım var.Bu yıla kadar hem Ankara da hemde İzmir, de bir çok özel vede devlet okulunu gezdim inceledim.O kadar çok olumsuzluklar gördümki anlatmakla bitmez.Onun için kızımı kendim eğittim ama buda biryere kadar sonuçda yaşlanıyoruz bundan sonra ne olur diye düşünüyoruz.Sevgili başkanımız SN.Aziz Kocaoğlu bütün bunları düşünerek buca,da çok büyük bir alanda rehabilitasyon merkezi açıyor,en önenemlisi de burada calışacak elemanların konularında uzman olmaları nihayet rüyalarımız gerçek oluyor sağol başkanımız.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege Üniversitesi’nde balık istifi ders dönemi!
Medya Sağlık İnternet Sitesi’nin haberine göre Ödemiş Hemşirelik Yüksekokulu, ...
Adnan Menderes’te ‘kek’ operasyonu!
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndaki denetimde, Hollanda’dan kente gelen ...
İzmir’de okul önünde can pazarı: Servisten indiler…
İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde, servisten inen öğrencilere minibüs çarptı. ...
 
Türkiye’yi sarsan cinayette 4.5 yıl sonra flaş gelişme
İstanbul Etiler'de 2009 yılında bir çöp konteynerinde cesedi bulunan Münevver ...
Eskişehir Valisi'nden gazeteciye mektup: Oğlum yine…
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Ali İsmail Korkmaz davasının il dışında ...
Tüm zamanların rekoru: 23 ton esrar!
Diyarbakır’da düzenlenen narko-terör operasyonunda tek seferde 23 ton ...
 
İzmirli Gazeteci Çınar’a Twitter sorgusu!
Gezi eylemleri sırasında gündeme gelen Twitter operasyonlarına bir yenisi ...
Bostanlı Rotary Egedesonsöz’ü ağırladı
Egedesonsöz Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Dokak, Bostanlı Rotary Kulübü’ne ...
Kader yürüyüşüne fırın desteği: EXPO ekmeği!
İzmir’deki Basmane Fırını’nın işletmecisi Yusuf Demir, kentin aday olduğu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva