HABERLER>GÜNCEL
26 Ekim 2016 Çarşamba - 20:29

Türkiye'yi sarsan cinayette ilk duruşma: Birbirlerini suçladılar!

Kartal'da kaybolduktan sonra Tuzla'da ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün ölümüne ilişkin, servis şoförü Ersin Kaşıkçı ve anne Türkan Karakütük'ün yargılanmasına başlandı.

Türkiye yi sarsan cinayette ilk duruşma: Birbirlerini suçladılar!

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ersin Kaşıkçı ile tutuksuz sanık anne Türkan Karakütük katıldı. Duruşmada, Beratcan'ın babası Ergün Karakütük ve taraf avukatları da hazır bulundu. 

Duruşmada söz verilen anne Türkan Karakütük, Beratcan'ın küçük oğlu olduğunu belirterek, "Sanık Ersin'le 5-6 yıllık bir ilişkimiz var. Hatta Ersin, evime 2-3 dakika mesafede bir ev tuttu ve ev sahibine eşi olarak tanıştırdı. Ben bu eve hiç Beratcan'ı götürmedim. Sanıkla olan ilişkimi, eşim ve büyük oğlum biliyordu." dedi. 

Kaşıkçı ile ilişkileri sırasında eşi ve çocukları üzerinden tehdit edildiğini anlatan Karakütük, olay günü daha önce yolda gidip geldiğini gördüğünü söylediği için Ersin'i aradığını belirtti.

"ÇOCUĞUMUN KATİLİ DEĞİLİM"

Oğlu Beratcan'ı öldürmesi için kesinlikle azmettirici olmadığını söyleyen Karakütük, "Polise ayın 11'inde verdiğim ifadede, 'Ersin'den şüphelenmiyorum' dedim. Zira kendisinin bu işe katkısı olmadığının belirlenmesi halinde, bana şiddet uygulayacağını düşünüyordum. Eğer oğluma zarar vereceğini bilsem, görüşme teklifini reddetmezdim. Ben bu ilişkiyi bitirip eşim ve çocuğa vakit ayırmak istiyordum. Sanığın daha önce bana şiddeti olmuştu. Ben suçsuzum, çocuklarımı seviyordum, çocuğumun katili değilim." diye konuştu. 

Tutuklu sanık Ersin Kaşıkçı ise Türkan Karakütük'ün hiçbir dediğine katılmadığını ifade ederek, "İlişkinin başından beri, hep o arardı, günde 12-13 sefer arıyordu. Kendi beğendiği evi, ben kiraladım. Ev sahibine, eşim olarak tanıştırdım. Türkan, eve 4-5 defa gelir, kendisiyle ilişkimiz olur. Olaydan 3 ay önce, Beratcan ile birlikte geldi. Beratcan salonda televizyon izlerken, 'biz Ersin ağabeyinle konuşacağız' diyerek, arka odaya geçtik. Odaya gelen Beratcan, bizi gördü." dedi. 

Kaşıkçı, Karakütük'ün ısrarla Beratcan'ı susturmasını ve öldürmesini istediğini iddia etti.

"CİNAYETTEN DOLAYI ÇOK PİŞMANIM"

Olaydan bir gün önce cinayet planını kesinleştirdiklerini dile getiren Kaşıkçı, şunları kaydetti: 

"Bana, Beratcan'ın okuldan çıktıktan sonra eczanenin önünde beni beklemesini tembih ettiğini söyledi. Ben de o gün servis işim bittikten sonra, eczanenin oraya çocuk yalnız geldi. Arabaya binmesini istedim, itirazsız bindi. Ellerini ayaklarını ve ağzını bantladım, burnu açıktı ve nefes alıyordu. Arka camın arasındaki boşluktan, bagaj diye kullandığımız bölüme, çocuğu indirdim. Sessiz olmasını sonra serbest bırakacağımı söyledim. Ben yarım saat süren servisimi yaptıktan sonra, çocuğu Gülsuyu Köprüsü'nün yakınına indirdim. Bagajı açtığımda, çocuk yarı baygındı. Ellerini çözdüm, fazla derinliği olmayan suya soktum. Su değince ayıldı. Ben kafasından suya bastırdım. 1 dakika süre içerisinde hareketsiz kaldı, çabası kesildi ve öldü. Cesedini menfezin kenarına görülmeyecek şekilde bıraktım. Etraftan görülmesin istedim, olay yerinden servisle ayrıldım. Türkan'ın baskısı sonucu oluşan bu cinayetten dolayı çok pişmanım." 

"BEN HİÇBİR ŞEYDEN ŞÜPHELENMEDİM"

Müşteki Ergün Karakütük, hem tutuksuz yargılanan eşi Türkan Karakütük’ten hem de oğlunu öldüren tutuklu sanık Ersin Kaşıkçı’dan şikayetçi olduğunu söyleyerek, "Sanık eşimin diğer sanık Ergün’le olan ilişkisinden hiçbir şekilde haberim yoktu. Türkan’ın diğer sanıkla ilişkisini bildiğim yolundaki iddiası, doğru değildir, bilseydim bu duruma getirmezdim." diye konuştu. 

O dönemde eşiyle arasındaki ilişkinin devam ettiğini belirten Karakütük, "Ben hiçbir şeyden şüphelenmedim. Haber alınca kendim aradım, bulamadım, sonra polise haber verdim. Yaklaşık 18 gün sonra oğlumun cesedi bulundu." değerlendirmesini yaptı. 

Tanık olarak dinlenen Beratcan'ın 16 yaşındaki ağabeyi B.K. da annesi ile Ersin Kaşıkçı’nın ilişkisini bildiğini, babasının da bu ilişkiden haberi olduğunu ileri sürdü. 

Baba Ergün Karakütük'ün avukatı Hicran İlhan ise "Türkan Karakütük, denetim şartlarını ihlal etmiştir. Bu konuda samimi olmadığı, sığınma evinden ayrılış gerekçesi ve şimdi bildirdiği adresler, hiçbiri doğru değildir. Kendisine sadece telefondan ulaşılmaktadır ve kaçma şüphesi vardır." diyerek, Karakütük'ün tutuklanmasını talep etti. 

Sanık Türkan Karakütük'ün avukatı ise tutuklanma talebini kabul etmediklerini ifade etti. 

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan anne Türkan Karakütük'ün sorgu hakimliğince konulan ve daha sonra değiştirilen ikameti terk etmeme şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına, ayrıca yurt dışına çıkışının yasaklanması ve her cumartesi polis merkezine giderek imza atmasına karar verdi. 

Sanıkların kullandıkları telefonların 9-28 Mart arasındaki görüşmelerine ilişkin kayıtların Bilgi Teknolojileri Kurumundan istenmesine ve Kaşıkçı'nın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi. 

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Ergün Karakütük'ün avukatı Hicran İlhan, "Bugün duruşmamız yapıldı ve duruşma 7 Aralık'a ertelendi. Türkan Karakütük'ün tutuklanması talebinde bulunduk. Çünkü sığınma evinde, normalde adli kontrol tedbiri vardı. Bu tedbiri ihlal etti, ihlal etmesine karşın, mahkemece tekrar bir adli kontrol tedbiri verildi. Tutuklama talebimizin reddine gerekçe olarak kendi rızasıyla gelmesi gösterildi. Zor alım kararı gereği, kendisi aranarak gelmediği takdirde tutuklanacağı belirtilmiştir. Tutuklamanın reddi kararına itiraz edeceğiz. Araştırılmasını istediğimiz deliller var ve biz de farklı deliller sunacağız." diye konuştu. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kartal'da ilkokul öğrencisi Beratcan Karakütük'ün 9 Mart'ta okuldan çıktıktan sonra eve dönmemesi üzerine ailesi polise kayıp müracaatında bulunmuş ve arama çalışması başlatılmıştı. Beratcan'ın cesedi, 23 Mart'ta Tuzla Tepeören'deki ormanlık alanda bulunmuştu. 

Beratcan'ın ölümüne ilişkin aranan servis şoförü Ersin Kaşıkçı, Gaziosmanpaşa'da düzenlenen operasyonda yakalanmış, servis şoförünün ifadeleri doğrultusunda, Beratcan'ın annesi Türkan Karakütük de gözaltına alınmıştı. 

Kaşıkçı, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmış, anne Türkan Karakütük ise adli kontrol hükümleri uygulanarak, serbest bırakılmıştı. Hakimlik, Türkan Karakütük'ün Bakırköy Kadın Sığınma Evine yerleştirilmesine ve orayı terk etmemesine karar vererek, yurt dışına çıkışını da yasaklamıştı. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Beratcan'ı öldürdüğü gerekçesiyle servis şoförü Ersin Kaşıkçı hakkında "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. 

İddianamede, Beratcan'ın annesi Türkan Karakütük hakkında da "kasten öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

 
Flaş! Bakan Işık: Uçaklarımız göreve hazırdır!
 
Simge kız Pakistan'da tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Işık Koşaner neden istifa ettiğini anlattı
Darbe girişimini araştıran komisyona konuşan eski Genelkurmay Başkanı ...
Fulya'nın katilinden kan donduran ifade!
Antalya Kaş'ta 29 yaşındaki Fulya Özdemir'i öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan ...
PKK'ya ağır darbe: 3 önemli isim öldürüldü
Tunceli’de düzenlenen operasyonlar sırasında, terör örgütü PKK’nın bölgedeki ...
 
Dolandırıcıların yıktığı hayallerini YÖK Başkanı gerçek yaptı!
"Ege Üniversitesine yatay geçiş yapmasına yardımcı olacağı" sözü veren ...
Hemşire Terzi'yi tekmeleyen saldırgana tahliye!
İstanbul'da hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği gerekçesiyle belediye ...
İzmir'de ormanlık alanda insan iskeleti bulundu
Güzelbahçe ilçesinde ormanlık alanda kafası olmayan insan iskeleti bulundu.
 
Emniyet müdürleri kararnamesinde öne çıkan detaylar
İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile 34 ilin emniyet müdürü merkeze alınırken, ...
Kışanak ve Anlı için yeni karar: 5 günlük...
Cumhuriyet Savcısı, gözaltına alınan Gültan Kışanak ve Fırat Anlı için ...
İzmir'de FETÖ iddianamesi: O cübbe ve o ilan da dosyada!
Delil dosyası arasında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in haki renkteki cübbesinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva