HABERLER>GÜNCEL
10 Mart 2017 Cuma - 11:45

Türkiye'nin ilk 'Slow Food' köyünde taş ocağı isyanı!

Avukat Şehrazat Mercan, Germiyan’da yapılması planlanan ve 10 yıldır devam eden süreçte mahkemelerin verdiği iptal kararlarına rağmen faaliyetine devam eden taş ocağı için, bakanlığa son bir uyarı yazısı gönderdi.

Türkiye nin ilk  Slow Food  köyünde taş ocağı isyanı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Yarımada Bölgesi’nin en önde gelen ilçesi Çeşme’de yer alan, Türkiye'nin ilk ve tek Slow Food köyü olan Germiyan'da, kalker ocağına ilaveten kırma eleme tesisinin yapımına karşı girişilen hukuk mücadelesi devam ediyor.

Süreçte, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın tesis için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu kararlarının mahkemelerce 3 kez iptal edilmesine rağmen faaliyete devam edilmesi bölge halkını isyan ettirdi.

Çevreci avukat Şehrazat Mercan mahkeme kararlarına rağmen faaliyetine devam eden ocağa gerekli müdahalenin yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yazı gönderdi.

Faaliyetin durmaması halinde savcılığa şikayet dilekçesi vereceklerini belirten Mercan bölge halkının durumdan mağdur olduğunu da ifade etti.

İPTAL KARARINA RAĞMEN TESİS FAALİYETİNİ SÜRDÜRÜYOR
Mahkemenin aldığı ilk iptal kararının 2007 tarihinde olduğunu vurgulayan ve Germiyan Mahallesi Muhtarı Şadan Kaya’nın vekaletini üstlenen avukat Şehrazat Mercan, bakanlığa yazdığı yazıda, “Süreçten de anlaşılacağı üzere, Bakanlığınızca verilen ÇED olumlu kararları, mahkemelerce iptal edildiği halde, hukukun defalarca önünden arkasına dolanarak, bahse konu tesisin faaliyetini sürdürmesi sağlanmıştır” dedi.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA ŞİKAYETTE BULUNACAĞIZ!
Mercan, “Evvelemirde, mahkeme kararlarının uygulanmaması, uygulamamak için aynı yere, aynı tesise yeni ÇED olumlu kararları verilmesi, açıkça Türk Ceza Kanunun, görevi kötüye kullanma suçunu oluşturmaktadır. Bu defa, Bakanlığınızın veya İzmir Çevre ve Şehircilik İI Müdürlüğü'nün sitesinde hiçbir yeni ÇED karar duyurusu yapılmadan, ocak ve tesis yeniden çalıştırılmaya başlanmıştır. Süreçte davalar açan ve bu ocak ve tesislerden muzdarip olan müvekkilim ve köylüler, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) ve Alo Çevre Hattı’na şikayetlerini iletmişlerse de sonuç alamamış. Oysa, mahkemelerin iptal kararlanın tümü, ocak ve kırma eleme tesisine 300 metre mesafeden başlayan, geniş zeytinlik alanların bulunması ve bu tesisten çıkan tozun zarar vereceği olgusudur. Bu tesisin yeni yeni kararlar ile çalıştırılması, zeytinlik alanlara, tarım alanlarına ve köydeki insanların sağlığına zararlılığını arttırmaktadır. Bu sebeple şikayetlere ve mahkeme kararlarına rağmen, bahse konu ocak ve kırma eleme tesisinin faaliyetinin hangi işlem veya sebep ile çalıştırıldığının tarafımıza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında açıklayıcı olarak bildirilmesini, mahkeme kararlarının uygulanması gereği ocak ve kırma eleme tesisinin bir an önce kapatılmasını, talep ettiğimiz işlemlerinin yapılmaması ve mahkeme kararlarının uygulanmamasının sürdürülmesi halinde, ilgili ve yetkililer hakkında görevi kötüye kullanma suçunun oluştuğu için Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunacağımızı belirtiriz” ifadelerini kullandı.

 
İstanbul'da helikopter düştü: 7 ölü
 
Bakliyat türlüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul'da helikopter düştü: 7 ölü
İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Grubu'na ait helikopter televizyon ...
Kimi Sekin ailesine bağışta uzlaştı kimi de kitap okumada!
Uzlaştırma Bürosu, geçen yıl 3 bin 149 dava dosyasında uzlaştırmayı başarırken, ...
Bir haftada 71 PYD'li terörist öldürüldü
TSK'dan yapılan açıklamada, son bir haftada Fırat Kalkanı harekatı kapsamında ...
 
TSK'dan Irak'ın kuzeyine hava harekatı
Türk Silahlı Kuvvetlerince Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerine ...
İzmir’de yağmurlar kaç gün daha sürecek?
İki gündür yağışlı havanın etkisinde kalan kentte yağmurlar Pazartesi ...
İzmir’de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Aliağa ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı.
 
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde rektör yardımcısı istifa etti
Prof. Dr. Türkay Baran Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yürüttüğü rektör yardımcılığı ...
Darbe girişimi sonrası İsviçre'ye 408 iltica talebi
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından aralarında diplomatların ...
FETÖ’nün sözde imamından amirale ‘öldür’ emri!
270 sanıklı davanın görülmesine devam edildi. Eski Amfibi Deniz Piyade ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva